Cara Atasi Masalah‘Eye-Bag’ Dengan Segera



Ada kalanya, kantung bawah mata ataupun eye-bag terbentuk kerana faktor usia yang kian menambah. Selain itu, ada juga yang berlaku disebabkan tekanan ataupun faktor kurang tidur yang berkualiti.

Apa yang terjadi sebenarnya ialah lemak yang menyokong mata ‘berhijrah’ ke bawah mata dan secara tak langsung menyebabkan kawasan dibawah mata menjadi bengkak.

Ada beberapa cara boleh digunakan untuk atasi lingkaran gelap dan juga eye bag disebabkan faktor kurang tidur atau terlalu letih ini.

Antara caranya ialah :

Tidur Cukup

Salah satu penyebab eye-bag adalah kurang tidur. Jadi, kiranya dapat tidur yang mencukupi, masalah eye-bag tersebut akan perlahan-lahan hilang.

 

Cukup Rehat

Selain tidur yang mencukupi, korang kena pastikan korang dapat rehat secukupnya. Lebih-lebih lagi aktiviti yang menggunakan mata. Kalau boleh, elakkan menghadap komputer atau telefon selepas waktu pejabat. Kalau tak boleh elak, kurangkan lah.

 

Sudu Beku

Jika korang memang perasan yang eye-bag korang senang ‘naik’, cuba simpan sudu di ruang sejuk beku peti ais korang. Tak perlu terlalu lama, 10 hingga 20 minit pun tak apa, selepas itu letakkan belakang sudu tu di atas mata. Rasionalnya, dapat mengurangkan bengkak.

 

Uncang Teh

Selain sudu, uncang teh juga boleh digunakan untuk hilangkan eye bag pada mata. Simpan uncang teh sekitar 20 hingga 30 minit di dalam peti sejuk, letakkan uncang teh yang sejuk itu di atas mata sambil relakskan diri sebelum tidur.

 

Krim Mata

Gunakan krim mata yang dah tentu-tentu mempunyai formula yang tertentu untuk mengurangkan dark circle di kawasan mata.

 

Dah cuba semua di atas tapi masalah sama juga?

Ada caranya. Iaitu korang perlu ‘melawat’ klinik yang khusus untuk kecantikan. Dalam erti kata lain, kita rujuk yang pakar.

Salah satu yang korang boleh pergi adalah di DERMLAZE SKIN LASER & AESTHETICS CENTRE. Kalau nak tahu, Dermlaze merupakan salah sebuah pusat rawatan kulit aesthetic yang terawal di Malaysia.

Selain kepakaran yang ada, segala kelengkapan yang ada di centre ini adalah berkualiti tinggi dan terkini. Dipimpin oleh seorang Doktor yang mempunyai pengalaman selama 15 tahun dalam bidang perubatan aesthetic.

Dr Jeswender Singh berpengalaman selama 15 tahun dalam bidang perubatan aesthetic dan kepakarannya adalah untuk jenis kulit orang Asia. Selain itu, Dr Jeswender diiktiraf bukan sahaja oleh organisasi-organisasi di Malaysia, tetapi juga di peringkat antarabangsa. 

Bila sebut pasal perubatan estetik ni, memang kita tahu Doktor ini memang mempunyai kepakaran dan memfokuskan kecantikan kosmetik. Salah satunya adalah masalah yang dinyatakan di atas iaitu masalah lingkaran gelap bawah mata.

Selain itu; antara rawatan yang boleh didapatkan disini adalah facelift, body shaping dan masalah yang dihadapi oleh semua wanita dan lelaki iaitu jerawat dan menghilangkan parut kesan daripada jerawat.

 

[ DAPATKAN 20% DISKAUN UNTUK RAWATAN ]

Ini berita baik untuk korang, Dermlaze Skin Laser & Aesthetics Centre nak berikan potongan 20% untuk semua rawatan dan servis di sana.

Syaratnya mudah, hanya isi dan daftar maklumat di https://dermlaze.com.my/evoucher dan korang akan dapat e-voucher yang membolehkan korang mendapat POTONGAN 20% untuk rawatan di DERMLAZE. 


[KLIK UNTUK DAPATKAN E-VOUCHER ANDA SEKARANG!]


【Dermlaze Skin Laser & Aesthetics Centre】

Alamat:75, Jalan SS 21/60, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor

Waktu Perniagaan:Mon – Sat (10am – 6pm)

Laman Web:https://www.dermlaze.com.my ,

Facebook: