Weekend Getaway - Ini 7 Tempat Best di Shah Alam Anda Boleh Pergi



Weekend Getaway biasanya warga kota akan mencari peluang untuk meluangkan masa dengan keluarga masing-masing. Tak perlu pergi jauh hanya cukup sekadar boleh melarikan diri sebentar dari kecamukan kota Kuala Lumpur yang tak pernah tidur ini.

Kebiasaan mereka akan memilih Melaka dan Port Dickson sebagai destinasi hujung minggu untuk meluangkan masa dengan keluarga. 

Kali ini kami di rileklah memperkenalkan destinasi yang hanya mangambil masa kurang dari 1 jam dari KL. Tak jauh kan. Ianya hanya di Shah Alam.

Ya aku aku tahu ramai yang tinggal di Shah Alam. Dan ada juga yang mungkin terfikir Shah Alam? Apa yang ada kat sini? 

Haa tu yang korang tak tahu. Shah Alam kini dah banyak tarikan yang boleh korang pergi. Lagi-lagi dihujung minggu. Macam-macam yang korang boleh buat di sini. Cakap je nak apa semua ada. 

Ini 7 daya tarikan yang ada di Shah Alam.

1. Pasar Malam Terbesar 


Jalan Setia Prima A U13/A Setia Alam 40170, Selangor, Malaysia

2. i-City


D-1-G, Jalan Multimedia 7/AJ, 40000 i-City, Malaysia
10am – 1am

3. Setia City Mall


Setia City Mall

4. Wet World

5. Laman Seni 7


Jalan Plumbum Q7/Q, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

6. Durian Cendol


No. G2, Medan Selera Delima, Section 24, Shah Alam.
(Closed on Monday

7.  Taman Botani Negara (Skytrex)


Taman Pertanian Malaysia, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
8:30am – 5pm (Closed on Monday)

Macam aku cakap di awal tadi semua ada di Shah Alam. Sesuai untuk keluarga, aktiviti lasak, backpacker, dan juga bisnes trip. 

Untuk tempat tinggal pula macam-macam homestay dan hotel yang ada di sini. Namun dengan harga hotel yang boleh melambung tinggi pada hujung minggu natizen mula beralih kepada homestay jenis "AirB&B" pula. 

Bukan sahaja murah bahkan ianya lebih selesa dan fasiliti yang banyak tidak seperti hotel yang agak limited. Menginap di B&B juga membuatkan kita berasa bercuti di rumah sendiri. Selesa dan memudahkan.

Jika datang ke Shah Alam korang boleh cuba menginap di De Houz Guess House. 

De Houz Guess House merupakan homestay yang bercirikan studio aparment. Bercirikan moden amat sesuai bagi mereka yang jenis sukakan "Weekend Business Geteway". 

Atau bagi mereka yang outstation di area Shah Alam boleh juga menginap di sini kerana ianya amat sesuai bagi mereka yang bekerja sambil bercuti.

HOMESTAY DI SHAH ALAM DAN SETIA ALAM

Menariknya homestay De Houz mempunyai banyak fasiliti seperti gym, steam room, swimming pool yang bertaraf olympic, tempat BBQ dan banyak lagi. 

Selain itu, bagi memudahkan pelanggan juga pihak De Houz menyediakan parking khas utk mereka yang menginap di sini. tak perlu lagi nak parking tepi jalan atau open parking.

Untuk setiap bilik juga akan disediakan TV dan ruang dapur jika nak memasak. Selain dari homestay di sini juga dibuka untuk majlis-majlis sperti wedding proposal, reunion, dan majlis makan malam. 

Bagi mereka yang menginap di sini, korang juga boleh keluar ke pasar malam setia alam yang terletak berhampiran sahaja dengan homestay.


Rumah sendiri pun tak cantik macam ni


Deco yang sangat hipster


So classic


Ruang dapur. Boleh juga memasak.


Sangat selesa kan

 


Swimming pool bertaraf Olimpik


Ruang nak lepak2

HARGA

  • Harga bermula dari RM148, RM158 dan RM168 untuk studio suites
  • For 4~6 paxs, family type, 2bedrooms studio suites

KEMUDAHAN YANG DI SEDIAKAN

  • Swimming Pool
  • Gym fitness 
  • BBQ Garden
  • Children pool
  • 24th Hours Security
  • Free Car Park
  • Playground
  • Basketball court

INFO LANJUT

  • Security deposit RM200 (refundable)
  • Kaunter check in di B 31 05
  • 2 pm check-in and 12pm check-out
  • Please call [de Houz ] for reservation +60 16-969 8798

ALAMAT:

B-29-15, Trefoil @ Setia City. No.2, Jalan Setia Dagang AH U13/ AH, Setia Alam Seksyen U13, 40170 Shah Alam, Malaysia

TEL:016-969 8798,016 716 8798

Website:www.dehouz.com
Facebook:https://www.facebook.com/DeHouz
Airbnb :https://www.airbnb.com/users/show/45815440r