Jersi – Jersi Pasukan Yang Bertanding Di Piala Dunia 2018



Selain pemain yang terlibat, dan juga pasukan yang bertanding, kemeriahan Piala Dunia kebiasaannya pada jersey pasukan.

Kebiasaannya, setiap edisi Piala Dunia, setiap pasukan akan memperagakan jersey baru dan kepada penyokong atau peminat bola sepak seantero dunia, inilah salah satu yang boleh dijadikan koleksi.

Untuk edisi 2018, Adidas akan menjadi pengeluar dominan dengan 12 daripada 32 negara bertanding akan memperagakan baju keluaran mereka. Yang kedua tentulah Nike dengan 10 negara dan jenama-jenama lain seperti New Balance, Umbro, Puma, Errea, Hummel, Romai dan juga Uhlsport.

Untuk korang yang tertinggal bas (tak ikut sangat update jersey pasukan) ni, ini kami ada sediakan ‘ultimate guide’ untuk korang. Jadi lepas ni, boleh la cari dekat Padang Besar. Hehehe…

 

ARGENTINA


Home


Away

 

AUSTRALIA

.


Home


Away

 

BELGIUM


Home


Away

 

BRAZIL


Home


Away

 

COLOMBIA


Home


Away

 

COSTA RICA


Home


Away

 

CROATIA


Home


Away

DENMARK

Belum umumkan jersey rasmi untuk world cup 2018, tapi kalau mereka gunakan edisi Euro, macam ni lah :

 

 

EGYPT


Home

Away belum diumumkan.

 

ENGLAND


Home


Away

 

FRANCE


Home


Away

 

GERMANY


Home


Away

 

ICELAND


Home


Away

IRAN

Belum umum jersi rasmi, kalau diorang guna jersi sama macam di AFC, macam ni :


Jersey untuk AFC

JAPAN


Home


Away

MEXICO


Home


Away

 

MOROCCO

 

NIGERIA


Home


Away (Kiri)

PANAMA


Home


Away

PERU


Home


Away

POLAND


Home


Away

PORTUGAL


Home


Away

RUSSIA


Home


Away

SAUDI ARABIA


Home


Away

SENEGAL


Home


Away

SERBIA


Away

SOUTH KOREA

SPAIN


Home


Away

SWEDEN


Home


Away

SWITZERLAND


Home


Away

TUNISIA


Home


Away

URUGUAY


Home


Away

 

Kredit Foto : Footbalfashion