MAKAN-MAKAN


Kenali Potongan Steak Anda

Kenali Potongan Steak Anda  

Jom Cuba Idea Resipi Menarik Untuk Bayi Berumur 6 Hingga 8 Bulan Ini…

Parents mana yang tak teruja bila bayi dah mencecah umur 6 bulan kan. Mana tidaknya, saat inilah anak kecil ini boleh mencuba makanan pejal atau solid food.

Nasi Beriani 2kg Di Warung Mercik Shah Alam, Boleh Makan Ramai-Ramai

Nasi Beriani memang terkenal dengan dia punya kuantiti yang banyak, kalau makan sorang susahlah nak habiskan. Itu nasi beriani yang biasa. Ha ini kami nak perkenalkan Nasi Beriani 2kg.

5 Channel Resipi Di Youtube Kegemaran Rileklah

Korang pastinya selalu mencari resipi-resipi makan online kan? Tapi diantara banyak-banyak tu tak tahu yang mana satu nak pilih. Nak cuba satu-satu tak larat.

Resipi Mudah Butter Chicken – Spicy & Creamy!

Agak-agak kalau nak kelainan dalam masakan seharian, lagi-lagi kalau yang bujang tu, boleh la cuba resepi ‘rare’ dan sedap ni. Mana lah tahu, nak buat surprise untuk tersayang pun boleh.

Ramai Tak Tahu Ini 9 Cara Maniskan Kopi Tanpa Guna Gula

Bagi sesetengah orang, kopi merupakan salah satu minuman yang wajib diambil setiap pagi. Tanpa kopi seakan tak bermaya pula untuk buat kerja.

Jenis-Jenis Daging Steak

Pernah tak korang pergi ke “supermarket” di bahagian daging ternampak perkataan seperti “Angus”, “Grain Fed”, “Wagyu”, “Australian Beef” dan sebagainya?

7 Tempat "Brunch" Terbaik di Sekitar KL

Kuala Lumpur merupakan antara bandar paling sibuk di negara-negara Asean.

Festival Ayam Goreng Ayam Lejen Kembali!

Nak cuba 10 ayam goreng terbaik di seluruh alam semesta? Hehe… Tak adelah sampai alam semesta, tu membongak sangat, tapi kalau korang peminat tegar ayam goreng, ini berita baik untuk korang.

Makan Di mana? Jom Cuba Ayam Gepuk Pak Gembus di Gombak

Nak makan di mana? Apakata jom cuba Cuba Ayam Gepuk Pak Gembus di Gombak. Katanya sambal dia pedas dan sedap sampai menangis. Bagi mereka yang berada di sekitar Gombak dah cuba belum?

Menu ‘Lunch Box Viral’ Buat Pasangan Yang Jaga Badan

Kata orang, nak jaga hati suami / isteri ni mudah je, jagalah ‘perut’ dia. Itu kata oranglah. Tapi, bila difikirkan balik, ada betulnya juga.

Kerana Kotor Satay Tulang Senawang Diarah Tutup!

Agak memeranjatkan kerana kami sendiri pun anatara yang suka makan stay tulang di senawang.

Kisah Disebalik Puaka Kinder Joy

Sekali sebut Kinder Joy sudah pasti ibu bapa di Malaysia akan ketakutan.

Teringin Nak Makan Kimchi Ala Cerita Korea? - Ini Resipinya, Gerenti Sedap!

Kimchi merupakan makanan yang penting dalam diet orang Korea, makanan tradisi ni terdiri daripada sayur yang dah di jerukkan.

10 Tempat Makan Masakan Melayu Murah di Kuala Lumpur

Nak makan kat mana? Perghh ni soalan paling susah nak dijawab. Bila di Kuala Lumpur pula kebiasaannya orang makan dekat shooping mall jer.

Jom Cuba : Resipi Kuih Ketayap - Kuih Tradisional Kegemaran Ramai

Kuih Ketayap merupakan kuih tradisional kegemaran ramai. Sesuai untuk dimakan sewaktu sarapan, ataupun masa nak tunggu drama pukul 7 dekat tv3 mula.

Makanan "Rare" Orang Kadazandusun Sushi Ulat Sagu

Memandangkan Malaysia terdiri dari pelbagai kaum dan agama, rasanya tidak salah untuk kami kongsikan keunikan makanan tradisi oleh masyarakat Kadazandusun iaitu Shushi ulant mulong atau lebih

Makanan Wajib Bawa Ketika Travel Untuk Traveler Solo

Orang kita ni bila travel mesti risau tentang makanan, lagi-lagi kalau kita travel ke tempat yang bukan negara Islam. Pastinya susah nak dapat makanan halal.

Ruby Roman – Anggur Eksklusif Di Jepun Berharga Puluhan Ribu Ringgit

Kalau korang biasa ke Jepun, korang mesti tahu yang kos atau harga buah-buahan disana lebih mahal jika nak dibandingkan dengan negara lain, ambil contoh sekilo epal.

Medifoods Kafe TTDI Bukan Sekadar Restoran Biasa-Biasa!

Kenapa kami cakap bukan biasa-biasa? Ini kerana restoran ini memang luar biasa. Tidak seperti restoran lain yang kita pernah makan sebelum ni.

Pages