6 Laman Web Online Shopping Yang Perlu Anda Lawati Sebelum 2018!



Hampir 70% rakyat Malaysia menghabiskan masa untuk membeli belah secara dalam talian berbanding di shopping mall. 

Zaman sekarang ni memang zaman online. Semua perkara dah boleh mula buat dalam talian termasuklah untuk beli belah dah shopping. Dengan munculnya lambakan aplikasi online sekarang sudah tentu buatkan kita keliru di mana untuk shopping paling best dan murah. 

Sebelum masuk 2018 ni kami senaraikan 6 tempat yang terbaik atas talian yang anda boleh luangkan masa untuk shopping menjelang tahun baru nanti. 

 

1. Lazada

Laman web e-dagang yang satu ni rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Dengan pelbagai produk serta tawaran harga yang tak masuk akal. Lazada boleh dikatakan laman web yang amat popular untuk online shopping. 

2. Carousell

Carousell ni salah satu laman web yang membolehkan kita jual barangan kita. Tak kira sama ada yang dah terpakai ataupun baru. Di Carousell, ianya lebih mudah sebab kita hanya berinteraksi mengunakan aplikasinya sahaja. Cuma kalau nak cepat, kebiasaannya penjual akan tinggalkan nombor telefon untuk dihubungi. 

3. Zalora

Zalora ni lebih kepada fesyen. Jadi, kalau anda nak cari baju, seluar, kasut, Zalora adalah pilihan terbaik. Ada yang berjenama dan ada yang biasa-biasa. Tengok berapa bajet anda. Zalora macam laman web lain juga, diorang ada sediakan penghantaran ke rumah. Jadi anda tak perlu risau pasal itu. 

4. Shopee

Kalau Shopee, dia ialah sama macam Lazada, cumanya kebanyakan peniaga ialah dari negara China dan barangan yang mereka jual adalah jauh lebih murah. Ada terdapat berjuta-juta peniaga yang paparkan barangan mereka di laman web ini.

5. Mudah

Nama pun mudah, antara laman web yang menyediakan platform untuk menjual barang terawal di Malaysia. Sebut sahaja daripada barangan elektronik, hobi, kereta mahupun rumah. Semuanya ada di mudah.my

 

6. honestbee

honestbee merupakan antara laman web dan aplikasi terbaru yang cukup popular buat masa kini. Menjual barang keperluan secara online membuatkan aplikasi dan laman web ini lain dari yang lain. Bagi mereka yang tiada masa untuk membeli barang harian boleh lah cuba shopping di sini. Sangat mudah!!

Barang-barang yang di beli online akan di hantar terus ke alamat korang. Boleh check dahulu alamat korang sama ada rumah korang ada dalam kawasan penghantaran atau tidak.

honestbee juga berkerjasama dengan Groceries popular di seluruh dunia seperti Ben's Independent Grocer, O'Briens Irish, Sandwich Cafe, Pezzo Pizza, The Bowls, Okashi World dan banyak lagi. Dengan himpunan-himpunan Groceries ini pasti mudahkan pengguna untuk membeli barang-barang keperluan harian.

Sempena hari Natal yang bakal tiba tidak lama lagi. Pihak honestbee akan mengadakan satu acara yang dinamakan "Christmas Pop Up Store" bertempat di Lot 10"s Concourse Area. Jadi korang yang ada berdekatan boleh lah singgah tengok-tengok barang apa yang ada di sana. Boleh juga beli online dan pick di Lot 10. Di sana nanti korang boleh lihat sendiri macam mana mereka packing barang-barang yang di tempah sehinggalah barang tersebut sampai di tangan pelanggan.

Tiada transaksi tunai disini, malah kesemua pembayaran dibuat melalui aplikasi honestbee sendiri di karnival ini.

honestbee Chrismas Pop Up Store

  • Tempat: Lot 10"s Concourse Area, Kuala Lumpur
  • Masa: 10 pagi 10 malam
  • Tarikh: Bermula 7 Desember 2017 - 1 Januari 2018 

Korang juga berpeluang untuk dapatkan kod promosi untuk setiap pembelian di applikasi honestbee.

Promo Code: POP30

Potongan RM30 dengan perbelanjaan minima sebanyak RM80

Terma dan Syarat :

  1. Hanya sah di honestbee Christmas Pop Up Store. 
  2. Sah sehingga 1 Januari 2018.
  3. Sah untuk pengguna baru sahaja.
  4. Tidak sah digunakan dengan kod promosi lain kecual
  5. Sah hanya dalam kawasan liputan honestbee

Kod Promosi: POP10

Potongan RM10 dengan perbelanjaan minima sebanyak RM50

Terma dan Syarat :

  1. Hanya sah di honestbee Christmas Pop Up Store. 
  2. Sah sehingga 1 Januari 2018.
  3. Sah untuk pengguna baru sahaja.
  4. Tidak sah digunakan dengan kod promosi lain kecual
  5. Sah hanya dalam kawasan liputan honestbee

Kod Promosi: POPFD5

Potongan RM5 dengan perbelanjaan minima sebanyak RM10

Terma dan Syarat :

  1. Hanya sah di honestbee Christmas Pop Up Store. 
  2. Sah sehingga 1 Januari 2018.
  3. Sah untuk pengguna baru sahaja.
  4. Tidak sah digunakan dengan kod promosi lain kecual
  5. Sah hanya dalam kawasan liputan honestbee

Selain daripada kod promosi yang dinyatakan, ada beberapa lagi promosi tambahan jika anda membeli-belah di honestbee Christmas Pop-Up Store @ Lot 10 ni...

** Untuk pengguna kad kredit/debit Citibank :

Nikmati potongan RM40 dengan setiap pembelian menggunakan kad kredit atau debit Citibank.

** Aplikasi MyDigi

Nikmati potongan RM30 sekiranya anda memuat turun aplikasi MyDiGi dan anda berpeluang memenangi hadiah sehingga RM 10,000 jika anda menyertai the DiGi game di honestbee Christmast Pop-Up Carnival @ Lot 10.

** GRAB

Nikmati perjalanan percuma dengan GRAB dengan mengunakan kod promosi : HONESTBEE17

** Wakili

Dapatkan tote bag peribadi dari Wakili dengan setiap pembelian RM 120 ke atas. 

 

Untuk maklumat lanjut, anda boleh ke : 

Selain Honestbee, ada beberapa lagi laman web yang best untuk shopping secara dalam talian antaranya...

 

 

Jadi terpulang lah kat korang nak guna platform masa untuk shopping. Untuk membeli barang-barang keperluan kami memilih honestbee!!