Nilai Dijangka Bandar Paling Sibuk 5 Tahun Lagi. Untung Orang Nilai Katanya Bullet Train Dari Singapura Pun Akan Ada Disini

October 31, 2017 - 04:58 PM


Pembelian hartanah zaman sekarang bagaikan sudah menjadi trend. Orang ramai sudah mula membuka mata akan perlunya sekurang-kurang sebuah rumah. Bagi yang berkemampuan pembelian hartanah sudah bagaikan satu perniagaan.

 

Sudah semestinya pembelian hartahan akan lebih menguntungkan jika yang dibelikan itu mampu mengembalikan pulangan yang lebih. Namun, pembelian hartanah juga di lakukan oleh beberapa faktor sebenarnya. Banyak faktor yang mempengaruhi nilai sesebuah rumah itu boleh mambawa pulangan yang berbaloi untuk pembeli.

 

 

Lokasi adalah antara faktor utama yang membolehkan nilai hartanah itu menguntungkan. Walaupun begitu, lokasi juga memainkan peranan penting dalam harga sesebuah rumah. Contoh rumah yang terletak di sekitar Kuala Lumpur sudah pasti nilainya agak mahal. Mungkin tak sesuai untuk mereka yang gaji sederhana.

 

Jadi dengan peningkatan harga yang menggila di KL, orang ramai mula beralih kepada kawasan di luar KL. Salah satu kawasan yang mula menjadi tumpuan adalah di NILAI Negeri Sembilan.

 

Kawsan ini dikatanya mula membangun dan mempunyai pelbagai kemudahan asas sesuai untuk mereka yang sukakan gaya hidup tenang dan dekat dengan KL. Rumah di Nilai kini makin popular memandangkan harga rumah di KL makin GILA. Walaupun ramai orang kata Rumah Teres RM1 juta masih berbaloi, hakikatnya saban hari makin tak ramai warga kota yang boleh afford rumah teres di bandaraya. Tambahan pula kat Selangor ni almost dah takde rumah teres yang berharga RM400,000 ke bawah.

 

 

Dan banyak developer plan for something kat Nilai nih, dengan Seremban & Seremban 2 macam pesat membangun. Lagi satu AirAsia juga tengah workout dengan Sime Darby nak buat LCCT dekat Nilai (masih rumous). Dan kalau Sime Darby Vision Valley berjaya dilaksanakan, am sure Nilai will experience the best growth.

 

Dan menjadi norma pembangunan, KL akan berkembang ke Selatan. Puchong growth juga driven by Putrajaya. Nilai growth can also be driven by Seremban. Dan kalau perasan makin banyak juga pusat pendidikan as we go south along the highway. Ini juga akan create demand untuk penyewa.

 

 

And now, one of developer punya taktik is jual Seremban sebagai destinasi retirement; not too far from KL/KLIA & not too close to hectic pressure but still enjoy not so expensive lifestyle. Seremban Specialist & Columbia Asia is a good start. Banyak juga shopping complex di Seremban to attract more lifestyle. 

 

So, bagi mereka yang masih lagi tercari cari rumah untuk di beli tak kira rumah pertama mahupun rumah ke 14 korang haruslah mula mencari ni kawasan Nilai. Kalau masih berdegil nak kawasan KL atau Selangor korang mungkin boleh dapat. Namun yang menjadi masalahnya adalah Loan korang nanti boleh lepas ker? Aku sendiri ambil masa hampir 2 tahun untuk survey rumah di sekitar Kl dan Selangor. Hasilnya nothing!!! Rumah banyakkk tapi harga memang mahal. Dengan gaji yang biasa tak mungkin loan boleh lepas untuk beli rumah di sekitar KL dan Selangor. Jadi aku sudah beralih ke Nilai...

 

Untuk korang yang berminat tentang projek-projek yang ada di NIlai boleh layari stimulate sales MAINLY atau call  +6019-2600669  untuk pertanyaan lebih lanjut tentang projek-projek di Nilai.

 

 

INI 10 SEBAB KENAPA ANDA PATUT BELI RUMAH DI KAWASAN NILAI!!!

 

 

1. Suasana Happening

 

Bagi mengelakkan rasa berada di kawasan Jin bertendang, suasana yang happening amat penting dalam pemilihan pembelian hartanah. Dengan pelbagai jenis kemudahan dan kawasan yang membangun di sekitar Nilai membuatkan kawasan ini sesuai untuk di beli.

 

2. Pelbagai Jenis Kemudahan

 

Dengan pelbagai kemudahan yang sudah sedia ada dan bakal di bina sudah pasti kawasan ini senang untuk di jual balik atau mencari penyewa. Orang kata high demand.

 

 

3. Dekat Dengan KLIA/KLIA2, KLCC, Port Klang, Putrajaya Dan Cyberjaya

 

Salah satu tip untuk beli rumah adalah di sekitar airport. Bukan sahaja mudah dari segi pengangkutan kelak malah peluang untuk mencari penyewa itu banyak. Bila dekat dengan airport biasanya golongan elit seperti pramugari dan pramuga ataupun juruterbang akan lebih tertarik. Penyewa jenis elit ini biasanya tak banyak kerenah. Jadi tak adalah masalah nak kutip sewa tipa-tiap bulan. Ini tidak masuk je hujung bulan nak mintak sewa pun kena bergaduh dahulu. Tapi tak semua lah macam tu. Ada jugak jenis tuan rumah yang spesis bebal tak tahu agreement. Ini aku dah pernah kena!!! Selain itu, banyak pihak tourism yang akan tinggal berhampiran airport. 

 

 • Putrajaya / Cyberjaya 【15 Min】

 • KLIA/KLIA2 【15 Min】

 • Port Klang 【1 Hour】

 • KLCC 【 35 Min】

 

 

4. International City / Vision City Consep 

 

Tidak lama lagi Nilai juga akan di panggil internasional city. Dengan pelbagai projek yang sudah siap dan mula membangun sudah pasti kawasan ini menjadi satu lagi kawasan yang menjadi tumpuan. Golden triangle di Nilai katanya. 

 

5. Peluang Genarate Income [RM1K kepada RM100K] 

 

Kenapa aku cakap macam ni ? Korang bayangkan jika korang beli sekarang mungkin harga hanya dalam 300K. Lepas siap dan dengan kawasan yang sedang membangun sudah pasti harga rumah akan melambung tinggi. Lepas setahun atau dua tak mustahil rumah dari 300K akan jadi 400K. Inilah masanya untuk buat income. 

 

Kalau yang berminat untuk tahu lebih lanjut tentang cara-cara menjana income dari RM1000 kepada RM100,000 boleh ke Setia Synergy Marketing dan mereka akan terangkan dengan lebih lanjut. Atau boleh juga contact melalui whatapps +60192600669

 

 

6. Kualiti Tenant atau Penyewa

 

Ini yang masalah aku cerita tadi. Susah nak bayar sewa rumah bagai. Dengan adanya KLIA/KLIA2 kualiti tenant yang bakal korang dapat tak kan banyak karenah. Sebab mereka ini merupakan golongan yang reti bahasa atau golongan elit.

 

7. High Demand

 

High demand kat sini maksud aku senang untuk di jual balik atau cari penyewa. Statistik dari ejen ejen hartanah juga membuktikan kawasan ini sangat mudah untuk di jual sekarang. Ramai yang dah mula sedar yang rumah di kawasan KL dan Selangor sudah mustahil mampu milik dan mula beralih kepada Nilai.

 

 

8. Highway 

 

Senang nak kemana-mana. Terdapat banyak highway yang boleh menghubungkan kemana-mana sahaja. Cuma pintu doramon je yang tak de kat sini. Antara highway yang ada adalah Lebuh Raya Utara-Selatan. Lebuh Raya Nilai - KLIA. 

 

 • New Klang Valley Expressway (NKVE)
 • Maju Expressway (MEX)
 • Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP)
 • North-South Highway (PLUS)
 • South Klang Valley Expressway (SKVE)
 • Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS)

 

 

9. Kawasan Student

 

Hampir 30 ribu student yang wujud di Nilai. Bab sewa dijamin tiada masalah!!! Ada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Nilai University, Inti Kolej dan banyak lagi.

 

 • USIM
 • Manipal International University
 • Nilai University
 • Inti International University
 • Nilai International School
 • Xia Men University
 • Cempaka International School
 • GIS
 • Nilai Spring Country Golf Club

 

10. Singapore Bullet Train Dijangka Dibina Di Nilai

 

Fuhh Nilai ada Bullet train weh? Serius? Power lah Nilai lepas ni. Confirm harga pun melambung tinggi. Untunglah sapa yang beli hartanah di kawasan ini.

 

--------------------------------

 

Dah tengok kelebihan yang ada pada projek-projek di NILAI? Ini satu Keburukan tentang projek yang ada di sini ialah korang dah tak banyak masa untuk survey dah. Sebab hartanah kat Nilai adalah SELLING FAST!!! Fikir lama-lama kan habus pun takdak. Jangan jadi macam aku survey 2 tahun dan tapi masih lagi tak jumpa yang sesuai. tapi now aku dalam proses pembelian rumah di Nilai.

 

Untuk korang yang berminat tentang projek-projek yang ada di NIlai boleh layari stimulate sales MAINLY atau call  +6019-2600669  untuk pertanyaan lebih lanjut tentang projek-projek di Nilai.

 

 

 

Promotion untuk Early Bird!!!

 • Booking fully refund if loan tak lulus
 • Tak perlu bayar
 • Cash back 5% lepas dapat kunci
 • Inilah Peluang Untuk jana Income dari RM1,000 Kepada RM100,000