JALAN-JALAN


Info Ringkas Yang Perlu Anda Tahu Jika Nak Backpacking Ke Melaka

Berstatuskan bandar bersejarah, Melaka merupakan salah satu destinasi yang sangat menarik dan istimewa. Baik dari segi tempat tarikannnya mahupun makanan, semuanya ada di Melaka.

Jom Raikan Hari Malaysia Di Festival 'Made-in-Malaysia'!

Bersempena meraikan Hari Malaysia yang jatuh pada 16 September ini, satu festival 'Made-in-Malaysia' bakal diadakan selama 2 hari iaitu pada 14 & 15 September bertempat

Nak Bercuti Ke Cambodia? Baca Dulu 8 Tips Menarik Ini!

Kemboja atau lebih dikenali sebagai Cambodia terkenal dengan kuil Angkor Wat yang popular sebagai lokasi penggambaran filem Tomb Raider lakonan Angelina Jolie.

Nikmati Pemandangan Bandar Melaka Dengan Belon Udara Panas!

Bagi yang berkunjung ke Freeport A'Famosa Outlet (FAO) di Alor Gajah, Melaka, mereka kini bukan sahaja boleh shopping sakan malah berpeluang untuk menikmati pemandangan indah dari ketinggian 1

LuaSempit @Kuala Linggi, Melaka Bakal Jadi Chatuchak Versi Malaysia!

Kalau melancong ke Bangkok, Thailand antara lokasi wajib singgah mestilah di Chatuchak Weekend Market iaitu salah satu pasar terbesar dan paling terkenal di dunia.

4H3M Percutian di Universal Studios Japan, Kyoto Dan Nara

Percutian di Osaka, Kyoto Dan Nara Bersama KKday Malaysia. Jepun ni dah kira macam rumah kedua aku dah. Setiap tahun memang tak kurang dari 5 kali aku akan habiskan cuti aku kat sana.

Korang Gila Kopi? Singgah Wonogiri Minum Kopi Sambil Dikelilingi Kehijauan Semulajadi

Wonogiri merupakan salah sebuah wilayah yang terkenal dengan aktiviti eko-pelancongan di Jawa Tengah, Indonesia.

8 Lokasi Eksotik Wajib Pergi Kalau Bercuti Ke Morocco

Bila sebut bab melancong, kebanyakan rakyat Malaysia suka untuk memilih destinasi percutian di negara-negara Asia dan Eropah.

Jom Ke Festival Layang-Layang Antarabangsa Labuan Pada 6-8 September Ini!

Labuan bakal memiliki satu lagi produk pelancongan di peringkat antarabangsa dengan penganjuran Festival Layang-Layang Antarabangsa Labuan 2019!

5 Hotel Di Thailand Yang Korang Takkan Percaya Ia Wujud!

Tidak dapat dinafikan, Thailand sememangnya sering menjadi pilihan untuk pelancong Malaysia dan antarabangsa menjadikannya sebagai destinasi percutian kegemaran mereka.

5 Destinasi Colourful Ini Pasti Menjanjikan Percutian Anda Lebih Menarik

Sedar atau tidak, warna memainkan peranan yang penting dari segi psikologi.

Simbol Dan Tanda Yang Perlu Anda Tahu Jika Ke Bali, Indonesia

Keunikan serta kecantikan Bali adalah perkara yang tidak asing lagi untuk kita.

Ini 8 Lokasi Yang Boleh Buat Jiwa ‘Anak Merdeka’ Anda Makin Membara!

Tanggal 31 Ogos, laungan perkataan keramat ‘Merdeka’ saban tahun pasti menggegarkan seluruh pelosok negara!

Pengalaman Percutian Mewah Di Pulau Persendirian Paradise 101, Langkawi

Terletak berhadapan atau berdekatan dengan kawasan Telaga Harbour Marina, terdapat sebuah pulau persendirian yang dipanggil Paradise 101.

Cuti Hari Merdeka Ni Tak Tahu Nak Ke Mana? Jom Royal Floria Putrajaya!

Bersempena cuti Hari Kemerdekaan 31 Ogos ini hingga hujung minggu pertama bulan September nanti, kalau korang tak tahu nak berjalan-jalan ke mana bersama keluarga dan rakan-rakan -- mungkin korang

Tapak Warisan Dunia UNESCO Paling Banyak Dikunjungi Di Dunia

Terdapat lebih daripada 1000 Tapak Warisan Dunia UNESCO di seluruh dunia dan masing – masing mempunyai nilai tersendiri baik dari kebudayaan, semulajadi mahupun campuran.

5 Lokasi Selam Skuba Terbaik Di Asia Tenggara

Selam skuba atau skuba diving merupakan salah satu cara atau aktiviti di bawah air yang mana penyelam akan menggunakan alat pernafasan khas untuk membolehkan mereka bernafas di bawah air.

10 Tempat Menarik Wajib Teroka Jika Ke Pulau Tioman!

Pulau Tioman, Pahang yang pernah tersenarai sebagai pulau paling cantik dan mempesonakan di dunia ini sememangnya 'syurga percutian' buat korang yang inginkan ketenangan serta kedamaian.

[Hotel Review] Royale Chenang Resort, Langkawi

Walaupun nama resort ini adalah Royale Chenang, tapi ia bukan terletak di Pantai Chenang, tetapi di Pantai Tengah, Langkawi.

Senarai 10 Resort Terbaik Di Pulau Tioman

Bagi yang merancang untuk bercuti ke destinasi pelancongan popular di Pahang iaitu Pulau Tioman, anda tidak perlu risau tentang soal penginapan.

Pages