Tips Fantasy Premier League : Striker Yang Patut Ada Dalam Team Fantasy Anda





Tips Fantasy Premier League ni ada 3 bahagian kesemuanya, defender, midfielder dan kali ini, kita tengok posisi striker pulak. Untuk musim 2018/2019 ni mesti korang agak keliru nak letak siapa sebagai striker korang kan?

Kalau nak ikut pilihan populis, dah semestinya ramai akan pilih Harry Kane, Lukaku, Aguero ataupun Morata. Ini ada senarai striker terbaik selain daripada Kane dan Lukaku untuk pasukan FPL korang. Pemain ni dipilih oleh ‘pakar’ di Express Sport dan ada pemain yang premium ada jugak yang bajet.

Pokoknya, pepandailah korang padankan dengan pasukan korang ye…

#1. Roberto Firmino (Liverpool) : 9.5m
 

 

#2. Marko Arnautovic (West Ham United) : 7.0m

 

#3. Bobby Reid (Cardiff City) : 5.5m

Sesuai dijadikan 3rd striker, selalu amik penalty untuk Cardiff

 

#4. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) : 11.0m

Aubemeyang diturunkan untuk kesemua perlawanan pre-season Arsenal, dikatakan akan menyerlah selepas lebih kurang dua perlawanan pembukaan.

 

#5. Josh King (Bournemouth) : 6.5m

Walaupun musim lalu dikatakan persembahan King agak kurang memuaskan, hanya menjaringkan 8 gol, tetapi beliau sentiasa dianggap ‘threat’ dalam mana-mana perlawanan selain diberikan tanggungjawab untuk sepakan penalty.

 

#6. Chris Wood (Burnley) : 6.5m

Wood menjaringkan 10 gol pada musim lalu, jadual perlawanan musim depan pula memihak kepada beliau. Boleh dicuba ni Wood dalam pasukan FPL korang.

 

#7. Cenk Tosun (Everton) : 7.0m

Selepas ketiadaan Wayne Rooney, Tosun adalah salah seorang ‘pemain contoh’ yang ada di Everton. Dengan status mereka yang inginkan sesuatu yang kompetetif, sudah pasti Tosun akan digunakan sepenuhnya oleh Everton.

Oh iye, kalau korang nak join Liga Fantasi Rileklah, jangan lupa, sediakan team kuat-kuat, susun cecantik, lepastu masukkan code ini :

;