TIPS TRAVEL
2023 Tahun Dijangka Kita Bebas Melancong Seperti Biasa
TIPS TRAVEL
Menurut kaji selidik yang dijalankan oleh 
Bila Kena Duduk Rumah Yang Paling Seksa Jiwa Mesti Si Kaki Travel, Kan? Buat 5 Benda Ni Confirm Korang Tak 'Pishang'!
TIPS TRAVEL
Sejak penularan COVID-19 menjadi pandemik dan meragut ribuan nyawa di seluruh dunia, banyak negara yang telah menyekat pintu keluar masuk mereka untuk pelancong asing, termasuk Malaysia.
6 Buku Panduan Travel Terbaik Yang Boleh Anda Baca Untuk Rancang Perjalanan Anda
TIPS TRAVEL
Sementara tempoh tidak boleh travel keluar negara kerana Covid-19 ini, apa kata anda buat sedikit research atau rancang pengembaraan anda selepas segalanya berakhir nanti (mudah – mudahan cepat).
Dah Mohon Refund Tiket AirAsia Tapi Belum Dapat Jawapan? Ini Cara Periksa Status Permohonan Anda!
TIPS TRAVEL
Umum telah mengetahui Kerajaan telah mengisytiharkan Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula pada 18 hingga 31 Mac 2020.
COVID-19: Ini 10 Langkah Mudah Untuk 'Refund' Tiket AirAsia Korang!
TIPS TRAVEL
Macam yang kita sedia maklum, situasi semasa penularan wabak COVID-19 belum menemui titik noktah, malah semakin banyak kes dan bilangan negara baru yang turut dijangkiti virus berkenaan.
Stop! Anda Mungkin Berfikir Banyak Kali Untuk Gunakan Poket Tempat Duduk Pesawat Selepas Ini!
PANAS
Walaupun menjadi pilihan ramai terutamanya perjalanan keluar negara, menaiki pesawat sebenarnya bukan sesuatu yang menggembirakan.
Northen Lights : Ini Yang Perlu Anda Lakukan Sekiranya Mahu Melihat Dan Alami Keindahannya
TIPS TRAVEL
Northen Light merupakan ‘pertunjukan’ yang paling menakjubkan di bumi adalah 100 peratus percuma, tetapi anda perlulah bersedia untuk berbelanja (dan melancong) untuk melihatnya.
Undang – Undang Di Maldives Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Bercuti Ke Sana
TIPS TRAVEL
Maldives, atau nama rasminya Republik Maldives meruoakan sebuah negara kepulauan yang mempunyai gugusan kepulauan terumbu karang yang terletak di Lautan Hindi, kira – kira 700 kilometer ke arah bar
Teroka Sarawak Lebih Mudah Dengan Aplikasi Sarawak Travel
TIPS TRAVEL
Kunjungan ke Sarawak selepas ini pastinya lebih mudah apabila wujudnya sebuah aplikasi yang mempunyai segala maklumat untuk menerokai negeri Bumi Kenyalang ini iaitu Sarawak Travel.
5 Perkara Wajib Korang Ketahui Sebelum Travel Naik Kapal Cruise
TIPS TRAVEL
Melancong dengan menaiki kapal persiaran antara pengalaman berbeza yang perlu kita rasai sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.
Ikut 5 Tips Ini Jika Mahukan Percutian Anda Tak Terkena Koronavirus
TIPS TRAVEL
Wabak koronavirus yang berpunca dari Wuhan, China kini telah menular ke beberapa negara lain sekali gus menimbulkan kerisauan kepada seluruh masyarakat dunia.
Ketahui 5 Etika Ini Sebelum 'Check-Out' Bilik Hotel
TIPS TRAVEL
Setiap kali kita melancong atau bercuti ke tempat orang, pastinya kita akan menempah bilik di beberapa jenis penginapan seperti hotel, homestay, asrama, chalet, villa dan sebagainya.
Tips Mudah Dan Simple Untuk Jadi Traveler Yang Bertanggungjawab
TIPS TRAVEL
Ekonomi yang pesat dan juga saingan harga oleh syarikat penerbangan dan penginapan menjadikan melancong sesuatu yang mampu milik sekarang.
Senarai Negara Dengan Bekalan Air Paip Yang Selamat Untuk Diminum
TIPS TRAVEL
Setiap kali melancong keluar negara, antara faktor yang akan menjadi keutamaan adalah penginapan, makanan yang halal dan bekalan air yang bersih dan lain – lain.
Takut Jangkitan Koronavirus? Ini 6 Tips Kesihatan Oleh WHO Ketika Melancong!
TIPS TRAVEL
Kalau korang ikuti perkembangan novel koronavirus mesti korang tahu yang semalam (30 Januari), Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah mengisytiharkan wabak itu sebagai 'DARURAT GLOBAL'!
Hati - Hati Dengan Matawang Euro Palsu Di Money Changer Malaysia
PANAS
Sebuah perkongsian seorang pengguna Fb dengan nama Faidz Ashrofie di group Backpackers Buddies Malaysia mendedahkan sebuah kes penipuan matawang Euro yang berlaku kepada salah seorang peserta group
Anda Pertama Kali Bercuti Ke Eropah? Hati-Hati Dengan Taktik 'Scammer' Licik Ini!
TIPS TRAVEL
Siapa yang tak seronok kalau dapat bercuti ke kota-kota besar di Benua Eropah yang terkenal dengan pelbagai destinasi pelancongan menarik dan terbaik dunia!
7 Jenama Yang Lebih Murah Dan Berbaloi Dibeli Jika Ke Jepun
TIPS TRAVEL
Selain pelbagai tarikan menarik yang boleh diterokai, Jepun juga merupakan salah satu negara yang terkenal dengan pelbagai barangan berjenama yang berkualiti dan harga yang boleh diterima akal.
Tips Kurangkan Peluh Berlebihan Ketika Travel Ke Negara Beriklim Panas
SPECIAL
Bila bercakap pasal melancong ke negara-negara beriklim panas ni mesti kita terfikir tentang destinasi menarik seperti di Gurun Sahara, Arab Saudi; Kaherah, Mesir; Dubai; Abu Dhabi; Doha,
Hanoi Tersenarai Sebagai Bandar Termurah Di Asia Untuk Backpacker
TIPS TRAVEL
Menurut sebuah kajian yang dikeluarkan oleh firma insurans berpangkalan di UK, Alpha Travel, Hanoi di Vietnam dan Vientienne di Laos merupakan bandar paling murah untuk backpacker di Asia pada tahu

Pages