TIPS TRAVEL
Ada Yang Nak Buat 'Road Trip' Minggu Ni? Ini 5 Tips Jaga-Jaga Daripada Jangkitan Pandemik!
TIPS TRAVEL
Disebabkan kita masih berada dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) dan pintu sempadan negara belum dibuka untuk perjalanan ke luar negara, ramai antara kita yang memilih untuk Cut
Gadis Ini Kongsi Tip Melancong 4 Hari Ke Sabah Hanya Dengan RM650!
TIPS TRAVEL
Bagi kaki travel, Sabah merupakan antara destinasi wajib yang perlu ada dalam senarai lawatan kita.
Sebelum Travel, Jom Kenali Jenis 'International Plug' Mengikut Negara
TIPS TRAVEL
Setiap kali pergi melancong, barangan paling penting dan ibarat 'nyawa' buat kita tentunya Smart Phone, Laptop, Power Bank dan juga kamera DSLR untuk mereka yang
Ketahui 5 Etika Ini Sebelum 'Check-Out' Bilik Hotel
TIPS TRAVEL
Setiap kali kita melancong atau bercuti ke tempat orang, pastinya kita akan menempah bilik di beberapa jenis penginapan seperti hotel, homestay, asrama, chalet, villa dan sebagainya.
Teroka Sarawak Lebih Mudah Dengan Aplikasi Sarawak Travel
TIPS TRAVEL
Kunjungan ke Sarawak selepas ini pastinya lebih mudah apabila wujudnya sebuah aplikasi yang mempunyai segala maklumat untuk menerokai negeri Bumi Kenyalang ini iaitu Sarawak Travel.
Penghadang Polikarbonat Bakal Jadi Solusi Terbang Dalam Norma Baharu?
TIPS TRAVEL
Memandangkan keadaan semasa COVID-19 yang semakin pulih di kebanyakkan negara hingga banyak penerbangan juga telah mula beroperasi, memberikan sedikit kelegaan kepada masyarakat dunia.
Cuti-Cuti Malaysia, Ini Yang Perlu Anda Tahu Bila Melancong Dalam Norma Baharu!
TIPS TRAVEL
Bermula 10 Jun hingga 31 Ogos depan, Kerajaan telah memberi 'lampu hijau' kepada kita semua untuk melancong dalam negara di bawah Perintah Kawalan Pergeraka
Ini 9 Info Penting Yang Anda Kena Tahu Sebelum Beli Pas Tanpa Had Cuti-Cuti Malaysia AirAsia!
TIPS TRAVEL
Semalam AirAsia melancarkan Pas Tanpa Had Cuti-Cuti Malaysia yang berharga RM399 bagi menyokong pelancongan domestik selaras pengumuman kebenaran rentas negeri dan aktiviti pelancongan di bawah Per
2023 Tahun Dijangka Kita Bebas Melancong Seperti Biasa
TIPS TRAVEL
Menurut kaji selidik yang dijalankan oleh 
Bila Kena Duduk Rumah Yang Paling Seksa Jiwa Mesti Si Kaki Travel, Kan? Buat 5 Benda Ni Confirm Korang Tak 'Pishang'!
TIPS TRAVEL
Sejak penularan COVID-19 menjadi pandemik dan meragut ribuan nyawa di seluruh dunia, banyak negara yang telah menyekat pintu keluar masuk mereka untuk pelancong asing, termasuk Malaysia.
6 Buku Panduan Travel Terbaik Yang Boleh Anda Baca Untuk Rancang Perjalanan Anda
TIPS TRAVEL
Sementara tempoh tidak boleh travel keluar negara kerana Covid-19 ini, apa kata anda buat sedikit research atau rancang pengembaraan anda selepas segalanya berakhir nanti (mudah – mudahan cepat).
Dah Mohon Refund Tiket AirAsia Tapi Belum Dapat Jawapan? Ini Cara Periksa Status Permohonan Anda!
TIPS TRAVEL
Umum telah mengetahui Kerajaan telah mengisytiharkan Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula pada 18 hingga 31 Mac 2020.
COVID-19: Ini 10 Langkah Mudah Untuk 'Refund' Tiket AirAsia Korang!
TIPS TRAVEL
Macam yang kita sedia maklum, situasi semasa penularan wabak COVID-19 belum menemui titik noktah, malah semakin banyak kes dan bilangan negara baru yang turut dijangkiti virus berkenaan.
Stop! Anda Mungkin Berfikir Banyak Kali Untuk Gunakan Poket Tempat Duduk Pesawat Selepas Ini!
PANAS
Walaupun menjadi pilihan ramai terutamanya perjalanan keluar negara, menaiki pesawat sebenarnya bukan sesuatu yang menggembirakan.
Northen Lights : Ini Yang Perlu Anda Lakukan Sekiranya Mahu Melihat Dan Alami Keindahannya
TIPS TRAVEL
Northen Light merupakan ‘pertunjukan’ yang paling menakjubkan di bumi adalah 100 peratus percuma, tetapi anda perlulah bersedia untuk berbelanja (dan melancong) untuk melihatnya.
Undang – Undang Di Maldives Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Bercuti Ke Sana
TIPS TRAVEL
Maldives, atau nama rasminya Republik Maldives meruoakan sebuah negara kepulauan yang mempunyai gugusan kepulauan terumbu karang yang terletak di Lautan Hindi, kira – kira 700 kilometer ke arah bar
5 Perkara Wajib Korang Ketahui Sebelum Travel Naik Kapal Cruise
TIPS TRAVEL
Melancong dengan menaiki kapal persiaran antara pengalaman berbeza yang perlu kita rasai sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.
Ikut 5 Tips Ini Jika Mahukan Percutian Anda Tak Terkena Koronavirus
TIPS TRAVEL
Wabak koronavirus yang berpunca dari Wuhan, China kini telah menular ke beberapa negara lain sekali gus menimbulkan kerisauan kepada seluruh masyarakat dunia.
Tips Mudah Dan Simple Untuk Jadi Traveler Yang Bertanggungjawab
TIPS TRAVEL
Ekonomi yang pesat dan juga saingan harga oleh syarikat penerbangan dan penginapan menjadikan melancong sesuatu yang mampu milik sekarang.
Senarai Negara Dengan Bekalan Air Paip Yang Selamat Untuk Diminum
TIPS TRAVEL
Setiap kali melancong keluar negara, antara faktor yang akan menjadi keutamaan adalah penginapan, makanan yang halal dan bekalan air yang bersih dan lain – lain.

Pages