Indonesia
Informasi Perjalanan, Tiket Dan Tips Ke Gunung Bromo
TARIKAN
Merupakan salah satu daripada gunung berapi aktif yang boleh didaki di Indonesia, keindahan Gunung Bromo setinggi 2,329 meter ini sentiasa menjadi lokasi dan destinasi pilihan dan boleh dikatakan r
Simbol Dan Tanda Yang Perlu Anda Tahu Jika Ke Bali, Indonesia
TIPS TRAVEL
Keunikan serta kecantikan Bali adalah perkara yang tidak asing lagi untuk kita.
Hanya Ada 2 Di Dunia, Ini Tips Memburu 'Blue Fire' Di Gunung Ijen!
TIPS TRAVEL
Korang tahu tak di dunia ini hanya ada 2 sahaja lokasi di mana kita boleh melihat pancaran cahaya menakjubkan berwarna biru dari dalam gunung, iaitu satu di Iceland dan satu lagi di negara jiran, I
Kenapa Pelancong Kecewa Bila Tahu ‘Rahsia’ Gambar Cantik Di Pura Lempuyang, Bali Ni?
PANAS
Tak dinafikan gambar-gambar cantik yang selalu di’post’ di Instagram, Twitter atau Facebook memang menjadi salah satu tarikan utama kepada pelancong untuk berkunjung ke lokasi yang digambarkan itu.
Pendaki Bujang Gunung Rinjani Bakal Diasingkan – Sokongan Kepada Industri Pelancongan Halal
PANAS
Terletak di Lombok, Gunung Rinjani merupakan salah sebuah gunung yang pasti menjadi impian para pendaki untuk ditawan sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.
Mula Dibuka Kepada Pendaki Dengan Beberapa Peraturan Baharu
TIPS TRAVEL
Selepas hampir setahun ditutup akibat gempa bumi, akhirnya hari ini (14 Jun 2019) Gunung Rinjani secara rasmi dibuka semula kepada para pendaki dalam dan luar negara.
Panduan Dan Tempat Menarik di Gunung Bromo Indonesia
TIPS TRAVEL
Macam dan menajdi trend buat kaki travel untuk ke Gunung Bromo di Indonesia.
Hujung Minggu Di Ubud, Bali - Bajet Hanya RM300
TIPS TRAVEL
Sebut tentang Bali, mesti kita terbayang pantai yang cantik, rangkaian pemandangan yang indah dan macam-macam lagi. Ada kalanya, bila sebut tentang Bali ni, orang akan terfikir ‘honeymoon’.
6 Negara Paling Sesuai Untuk Hilangkan Diri Terutama Buat Traveler Solo
TIPS TRAVEL
Travel secara solo ni bukan suatu yang mudah. Hanya mereka yang betul-betul kental sahaja boleh survive lebih-lebih lagi dalam jangka masa yang panjang.
Ini Adalah 5 Tempat Terbaik Untuk Anda Yang Nak Travel Solo
TIPS TRAVEL
Bila sebut pasal travel, mesti masing-masing ada gaya travelling tersendiri. Ada yang suka main redah, ada yang suka explore, ada yang perlukan proper planning dari A sampai Z.
Tips Travel Solo Di Bali, Indonesia
TIPS TRAVEL
Bagi mereka yang batu berjinak-jinak untuk travel solo boleh mula dengan negara Indonesia. Selain murah anda juga mungkin tak akan menghadapi sebarang masalah bahasa.