The George Penang - Hotel Butik Bertaraf 5 Bintang Baru Dibuka Di Pulau Pinang

TRAVEL
October 27, 2023 - 04:20 PM


The Ascott Limited (Ascott), sebuah entiti penginapan yang dimiliki sepenuhnya oleh CapitaLand Investment kini memperkenalkan penambahan baharu dalam Koleksi eksklusif mereka : The George Penang.

Terletak di tengah-tengah bandar George Town, Pulau Pinang, ciptaan sejarah ini bakal menghadirkan konsep hospitaliti mewah dengan sentuhan unik warisan dan unsur kontemporari serta elegan.

The George Penang telah pun menjadi ikon terkenal dan dihargai oleh kerana reka bentuknya yang elegan dan lokasi unik di tengah-tengah George Town, Pulau Pinang.

Dengan 92 bilik dan suite eksklusif -- hotel ini telah menjunjung reputasi sebagai destinasi butik 5 bintang yang menawarkan hiasan butik yang klasik dan kontemporari serta pasti memikat pengunjung tempatan dan pelancong antarabangsa.

The George Penang: Mewah & Moden

Setiap sudut The George Penang mencerminkan dedikasi terhadap kemewahan dan citarasa sebenar.

Pendek kata, kalau nak ‘healing’ pun sesuai di The George Penang ini.

Tetamu juga boleh memulakan perjalanan gastronomi; menggabungkan budaya serta menawarkan hiasan rasa yang kaya.

Bukan itu sahaja, lokasi utama The George Penang menawarkan akses mudah ke tapak sejarah Georgetown. Para pengunjung boleh meresapi warisan kaya Tapak Warisan Dunia UNESCO ini, meneroka seni bina di zaman kolonial dan seni jalanan.

Ascott Malaysia Ingin Santuni Pelancong

Ascott Malaysia mengalu-alukan para pelancong untuk merasai sendiri gabungan unik antara kemewahan dan warisan di The George Penang yang merupakan sebahagian daripada Koleksi Crest oleh Ascott Malaysia.

The George Penang menawarkan percutian yang bakal meninggalkan kesan yang sukar dilupakan, memadukan daya tarikan warisan dengan elegan kontemporari.

Sumber: The Rakyat Post

Destination: