PANAS
Semua Operasi Cruise Genting Dream Dibatalkan Sementara Disebabkan COVID-19
PANAS
Dream Cruise buat sementara waktu membatalkan dan menangguhkan kesemua operasi kapal cruise Genting Dream mereka yang berlabuh dari Singapura kerana bimbang terhadap coronavirus.
Rusa Di Nara Park Turut Terkesan Akibat Covid-19
PANAS
Nara Park, sebuah destinasi popular pelancongan di antara Kyoto dan Osaka dan ianya terkenal kerana menjadi ‘rumah’ kepada lebih daripada 1000 ekor rusa yang dianggap suci oleh orang Jepun.
Terminal Feri Antarabangsa Labuan Dipasang Pengimbas Haba Canggih Elak COVID-19
PANAS
Seperti yang kita semua sedia tahu, disebabkan penularan COVID-19, semua lapangan terbang di seluruh negara telah dipasang dengan alat pengimbas haba bagi mengesan penumpang yang disyaki mempu
Candi Borobudur Ditutup Sementara Kepada Pelancong, Tetapi Hanya Tingkat 9 & 10
PANAS
Bagi sesiapa yang bercuti ke Yogyakarta, Indonesia pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk berkunjung ke Candi Borobudur yang merupakan salah satu tarikan popular pelancong.
Lebih Daripada Sepuluh ‘Money Changer’ Palsu Dikesan Di Bali
PANAS
Persatuan Penukaran Matawang Asing Bali (AVPA) baru - baru ini membuat pendedahan tentang kewujudan lambakan pusat penukaran wang atau money changer yang memberikan matawang palsu.
Jangan Buat Vandalisme Di Saloma Link, Anda Dipantau Penguat Kuasa DBKL!
PANAS
Siapa antara korang yang dah pergi berjalan-jalan di ikonik baharu Kuala Lumpur iaitu Pintasan Saloma atau Saloma Link?
Tahun Lepas Baru Naik, Tahun Ni Harga Tiket Masuk Disneyland Lagi Mahal!
PANAS
Tidak kiralah orang dewasa atau kanak-kanak, pasti ramai yang pernah memasang angan-angan untuk menjejakkan kaki ke taman tema animasi popular dunia, D
Taman Eko Rimba Gunung Pulai 1 Ditutup Sementara Akibat Kencing Tikus!
PANAS
Ini ada satu berita penting untuk para hikers dan juga ibu bapa yang gemar membawa anak-anak bermandi-manda di sungai Taman Eko Rimba Gunung Pulai 1 dekat Kulai, Johor.
MATTA Fair Ditangguhkan Daripada Mac Ke Mei Akibat Koronavirus
PANAS
Suka atau tidak, hakikatnya kempen Tahun Melawat Malaysia 2020 sedikit sebanyak turut terjejas dengan penularan wabak Koronavirus.
Ini Senarai Penipuan Melibatkan Airbnb Seluruh Dunia, Moga Tidak Terkena Pada Kita
HOTEL
Baru – baru ini, Vice ada mengeluarkan senarai penipuan atau scam yang dilakukan oleh pemilik Airbnb seluruh dunia.
Dah Tak Perlu Transit Bila Naik Kereta Api Laju London-Amsterdam!
PANAS
Sebelum ini ramai yang lebih suka menggunakan pesawat dari Amsterdam untuk ke London atau sebaliknya walaupun ada kereta api laju iaitu Eurostar yang menghubungkan kedua-dua bandar raya itu me
D'Virtual Park - Taman Tema Hologram Pertama Malaysia Ada Di Sarawak, Dibuka Mac Ini
PANAS
Wow, sejak zaman dah serba canggih dengan peralatan teknologi moden ni --- sekarang nak melancong atau bercuti pun boleh guna alatan digital sahaja.
Nak Bercuti Ke Mutiara Borneo? Pilih Je 'Pakej Percutian Terbaik Labuan 2020'!
PANAS
Korang pernah tak menjejakkan kaki ke Labuan? Mesti korang tertanya-tanya apa menariknya Labuan kalau nak bercuti ke sana kan? 
Lima Jalan Utama Kuala Lumpur Bakal Dijadikan Mesra Pejalan Kaki
PANAS
Pihak Dewan Bandar Raya Kuala Lumpur (DBKL) baru – baru ini telah mengeluarkan kenyataan berkenaan 10 buah jalan di sekitar Kuala Lumpur yang akan dijadikan mesra pejalan kaki dan 5 daripadanya mer
Tourismphobia : 7 Bandar Eropah Yang Bencikan Pelancong
PANAS
Barcelona, Rom dan Amsterdam merupakan 3 destinasi atau bandar yang paling banyak menerima kedatangan pelancong di Eropah dan mereka telah ‘menyambut’ kehadiran pelancong – pelancong ini sejak berd
Teringin Daki Gunung Rinjani Tapi Tak Fit? Jangan Risau Lepas Ni Ada Kereta Kabel
PANAS
Jika bercuti ke Lombok, Indonesia antara salah satu destinasi wajib singgah dan paling gemar dilakukan oleh pelancong adalah mendaki Gunung Rinjani.
MAS Benarkan Batal Tiket Ke & Dari China Dengan Bayaran Balik Penuh
PANAS
Siapa dekat sini yang telah membeli tiket penerbangan Malaysia Airlines (MAS) ke China atau dari China?
Ada Apa Dengan Wuhan Selain Koronavirus? Ini 10 Fakta Wuhan Yang Mesti Korang Terkejut!
PANAS
Sejak Novel Koronavirus muncul dan menggemparkan dunia, nama sebuah bandar di China iaitu WUHAN tiba-tiba menjadi sangat popular serta kerap menjadi sebutan masyarakat dunia termasuk kita yang ada
Majestic Hotel Ipoh Bakal Dibuka Semula 2023
HOTEL
Ipoh, Perak sememangnya terkenal dengan bandar yang mempunyai banyak bangunan bersejarah dan salah satu daripadanya adalah Stesyen KTMB Ipoh sekarang ini.
15 Kawasan Riadah Air Ini Dikategorikan Sebagai "Hot Spot" Oleh Bomba!
PANAS
Bila setiap kali musim cuti sekolah atau hujung minggu, mesti ramai ibu bapa yang suka bawa anak-anak beriadah atau berpiknik ke tempat rekreasi air yang ada di negara kita.

Pages