PANAS


Lebih 1000 Penumpang Terkandas Akibat Jerebu!

Lebih 1,000 penumpang di Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah (LTSAS) di Ipoh, Perak terkandas berikutan empat penerbangan tergendala akibat jerebu.

Caj Visa Haji, Umrah & Lawatan Ke Arab Saudi Diseragamkan RM333

Kerajaan Arab Saudi merancang untuk menye­ragamkan bayaran bagi visa haji, umrah dan lawatan sebanyak 300 Saudi Riyal (RM333) tidak lama lagi.

Taj Mahal Bakal Dibuka Pada Waktu Malam Untuk Lawatan Pelancong

Taj Mahal yang terletak di India merupakan salah satu tarikan pelancong dan destinasi pelancongan yang paling sibuk dengan kehadiran hampir 22,000 orang pengunjung setiap hari dan kadangkala ianya

Nak Cari Tandas Awam Berdekatan Anda? Gunakan Aplikasi MyWC!

Pernah tak bila kita tengah seronok jalan-jalan atau bercuti bersama keluarga dan rakan-rakan, tiba-tiba terasa nak buang air? Masa tu memang macam tak cukup tanah kita berlari cari tandas kan.

Lapangan Terbang Ditutup Jika Jarak Penglihatan Bawah 400 Meter: MAHB

Sejak minggu lepas, negara kita dilanda jerebu tebal hingga menyebabkan beberapa kawasan di kebanyakan negeri mencatatkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat.

Taman Tema Air Hasbro Pertama Dunia Bakal Dibuka Di Kuala Linggi, Melaka

Ingatkan projek pembangunan Malaysia Tourism City (MTC) di Kuala Linggi, Melaka hanya ada LuaSempit iaitu ala-ala pasar Chatuchak seperti di Bangkok.

Indeks Pencemaran Mencecah 190, Sekolah Diarah Tutup

Sejumlah 409 buah sekolah telah diarahkan supaya ditutup di Sarawak disebabkan jerebu di sana.

Menjelang 2021, Kolam Air Panas Gadek Bertukar Wajah Menjadi "Gadek Wellness & Spa Resort"!

Melaka mempunyai sebuah produk pelancongan yang terkenal dalam kalangan pengunjung tempatan dan luar negara iaitu Kolam Air Panas Gadek yang terletak di Alor Gajah atau kira-kira 30 kilometer

Sistem Autogate Mula Digunakan Di Lapangan Terbang Ngurah Rai, Bali

Setelah sekian lama, akhirnya penumpang pesawat yang mendarat di Ngurah Rai boleh melepasi pihak imigresen dengan kadar lebih cepat apabila kemudahan ‘autogate’ diperkenalkan di Lapangan Terbang An

Bangkok Bandar Raya Paling 'Hot' Di Dunia Bagi Pelancong Antarabangsa!

Bangkok dinobatkan sebagai bandar raya yang menerima jumlah pelancong antarabangsa tertinggi di dunia pada tahun 2018!

Haiwan Sebenar Diganti Dengan Hologram Di Sarkas Roncalli Jerman

Pertunjukan sarkas kebiasaannya akan mempunyai pelbagai persembahan menarik, seperti aksi akrobatik yang mendebarkan mahupun kemunculan badut-badut yang menghiburkan para pengunjung.

Hotel Komersial Pertama Di Angkasa Lepas Mula Dibuka Tahun 2025!

Kalau dulu siapa yang terfikir untuk menginap atau bermalam di ruang angkasa lepas. Tetapi korang mesti tak percaya yang 'idea gila' itu bakal menjadi kenyataan tidak lama lagi!

MAS, Malindo Turut Serta Halang Sebahagian Model Macbook Pro Untuk Bagasi Penerbangan

Jika sebelum ini, beberapa syarikat penerbangan utama seperti Qantas Airways, Singapore Airline, Thai Airways mengambil langkan menghalang pembawaan Apple Macbook Pro 15-inci dalam bagasi penerbang

Jalan-Jalan Yogyakarta Kini Lebih Mudah Dengan 'GrabAndong'!

Yogyakarta adalah salah satu destinasi percutian kegemaran rakyat Malaysia jika melancong ke Indonesia.

India Perkenal Bayaran Visa Berbeza Mengikut Musim Pelancongan

  Tidak lama lagi, pihak berkuasa India bakal memperkenalkan bayaran visa dengan harga berbeza mengikut musim pelancongan sepanjang tahun.

Tokyo Dahului Senarai Bandar Paling Selamat 2019

Tokyo kekal nombor satu dalam ranking bandar terbaik dunia menurut Index Bandar Selamat 2019 yang dikeluarkan oleh The Economist Intelligence Unit.

Hertz Rental Car Kini Beroperasi di Vietnam

Hertz Asia mengumumkan pelantikan New City Rent A Car sebagai rakan kongsi pemegang francais baharunya di Vietnam.

Pasang Spycam Di Tandas Pesawat, Warganegara Malaysia Dipenjara

Seorang lelaki warganegara Malaysia berumur 50 tahun baru-baru ini mengaku bersalah atas tindakannya memasang sebuah kamera kecil dalam tandas sebuah pesawat di US.

Hampir RM30 Ribu Lesap, Tempah Villa Mewah Yang Tidak Wujud Di Booking.com

Percutian 12 sekawan berasal dari Perancis nampaknya berakhir dengan kekecewaan selepas vila mewah yang ditempah mereka untuk percutian dua minggu di Croatia hanyalah sebidang tanah kosong!

Hotel Di Norway Ini Bakal Bina Kolam Renang Tergantung Dari Tepi Tebing!

Sejak kebelakangan ini bermacam-macam rekaan kreatif kolam renang infiniti dilakukan bagi meraih perhatian dan kunjungan para pelancong di seluruh dunia.

Pages