10 Barang Elektrik dan Elektronik Wajib Anda Miliki Bila Melangkah Tahun 2019





Memasuki tahun baru, pastinya antara kita yang ada azam tahun baru. Ada jugak azam tahun ini untuk selesaikan azam tahun lepas yang tak tercapai. Kebiasaannya, bila memasuki tahun baru ni, kita mesti nak start new dan fresh kan.

Bila cakap pasal baru dan lama ni, mesti kita ada cita-cita atau angan-angan nak beli barangan baru, sekurang-kurangnya satu. Lagi-lagi kalau nak masuk rumah baru. Yang itu mestilah segalanya nak baru, betul tak? Tapi kena ingat, jangan belanja sakan. Sekadar ikut kemampuan. Kalau tak boleh nak beli serentak beli sikit-sikit dulu. Yang penting, rumah korang lengkap. Daripada bilik tidur, ruang makan, sampailah barang-barang elektrik dan elektronik.

Selalunya, kita mesti keliru barang apa yang nak dibeli dulu. Betul tak? Ini pun sebenarnya nak sesuaikan dengan bajet yang kita ada. Kalau mampu, lengkapkan semua, kalau tak, beli yang penting dulu.

Ini adalah senarai barangan elektrik dan elektronik yang wajib dimiliki di rumah, lagi-lagi bila melangkah ke tahun baru 2019 ni.

#1. Peti Sejuk

Kalau ruang rumah tu agak terhad, beli saiz kecil atau sederhana. Yang penting, kena ada jugak. Nak simpan barang mentah nak memasak senang, nak buat simpan lauk malam semalam untuk dipanaskan pun boleh jugak nanti.

 

#2. Mesin Basuh

Walaupun sekarang ni, ramai yang memilih untuk kedai dobi layan diri tapi setidaknya beli la mesin basuh sebijik dekat rumah untuk kemudahan diri sendiri. Kena kalau dobi penuh, korang boleh basuh dekat rumah, bila-bila masa tanpa perlu risau pasal keselamatan. Kalau musim hujan, jemur ajelah dalam rumah.

Kalau korang perasan, memang setiap kali promosi One Living, diorang akan highlight beberapa produk, untuk kali ini... Mesin basuh Automatik berjenama dari Jepun, 7kg dijual pada RM499 je.

#3. Hair Dryer

Untuk wanita, hair dryer ni adalah satu alatan yang agak penting jugak. Cepatkan proses pengeringan rambut sebelum nak pakai tudung. Kalau untuk lelaki pulak, biasanya hairdryer ni lebih kepada nak dapatkan rambut yang ada teksture lah sikit. Setidaknya, nampak bergaya sikit, tak adelah bosan je gaya rambut tu.

#4. Cerek Elektrik

Ha, selain daripada periuk nasi. Cerek Elektrik juga adalah barangan yang wajib ada di rumah korang. Iyelah, nak masak air panas kendian botolkan untuk diminum. Lebih jimat daripada beli mineral water kan.

 

#5. Setereka

Ini adalah barangan ‘asas’ tapi penting untuk semua, lagi-lagi untuk wanita. Tudung tak bergosok boleh buat gaduh tau. Yang lelaki pulak, baju nak ke pejabat, mesti nak bergosok untuk nampak lebih bergaya. Kalau kedut-kedut, nampak selekeh.

 

#6. Vacuum

Bila dah lama duduk dalam rumah, mesti akan jadi berhabuk ataupun setidaknya korang akan perlukan jugak. Lagi-lagi kalau rumah ada karpet. Hujung minggu setidaknya boleh bersihkan rumah. Kan?

Untuk barangan-barangan diatas, ada promosi menarik jugak dekat One Living sempena nak sambut Perayaan Tahun Baru Cina nanti... Korang tengok-tengoklah promosi ni ye

 

#7. Periuk Nasi

Tak kiralah korang dah bekeluarga, mahupun bujang. Setidak-tidaknya kena ada periuk nasi. Walaupun korang lebih gemar nak ke mamak dan sebagainya manalah tahu, 2019 ni korang nak berjimat. Belilah periuk nasi. Boleh masak kat rumah.

 

#8. Water Heater

Musim bersekolahan ni, antara masalah yang dihadapi ibu bapa adalah anak-anak liat nak bangun dan susah betul nak suruh mandi. Alasannya sejuk. Hehe. Bukan takat anak, kita yang dewasa ni pun kadang-kadang tak tahan nak mandi air sejuk.

Ha, promosi untuk periuk nasi dan water heater jugak ada dekat One Living, pandan Jaya ni.Korang dapatkan barangan-barangan dibawah dalam tempoh yang dinyatakan tu tau! Confirm berbaloi. 

 

#9. Kipas & Aircond

Kebiasaannya, rumah baru yang disewa, memang disediakan kipas. Tapi kalau korang membeli, koranglah kena lengkapkan dengan kipas. Jenis syiling mahupun dinding, itu terpulang pada poket korang pulak lah nanti. 

Kalau korang ada bajet lebih sikit dan kalau nak fikir cuaca terik negara kita ni, ia dah jadi keperluan. Kena pulak ada anak kecil, lagilah perlu ada. Sebab kalau cuaca terlalu panas, anak tak selesa nak tidur. Betul tak?

Kalau nak cari promosi aircond dan kipas murah, ada jugak tau! Jadi, korang tak payah berpanas lagi... 

 

#10.Televisyen

Tv adalah salah satu barangan yang kena ada dalam setiap rumah sekarang.  Setidaknya boleh hilangkan sunyi dekat rumah. Kalau isteri tu suri rumah, boleh dia layan drama pukul 7 ataupun Wanita Hari Ini. Kalau korang bujang pulak, boleh la layan bola setiap minggu.

Kebanyakan tv baru sekarang ni dah ada pelbagai guna, boleh sambung ke internet jadikan SmartTv dan sebagainya... Nak lagi rasa penjimatan, beli TV bersaiz besar terus. Puas tengok, gambar pun jelas, tak ade lah tersiksa sangat mata nanti... 

Jom tengok promosi TV apa yang ada dekat One Living Pandan Jaya ni, menarik tak harga dia? Kan, kan? Dah boleh dah tukar TV lama kepada yang baru, alang-alang tengah promo ni...

Sekarang ni, senarai barang yang korang perlukan untuk rumah baru atau barang elektrik baru untuk tahun 2019 ni dah ada. Tinggal kena sesuaikan dengan bajet korang je. Survey, carilah jenama yang bersesuaian, berkualiti dan kena dengan bajet ye.

ONE LIVING PANDAN JAYA CNY SALE! SEMPENA JUALAN TAHUN BARU CINA

Kalau tak ada idea nak kemana untuk beli barangan elektrik dan elektronik murah, apa kata korang ke Promosi CNY Sale di One Living Pandan Jaya. Promosi ni akan diadakan sempena Tahun Baru Cina nanti, tapi korang ambil lah peluang ni untuk beli sama.

Memang kalau sebut paral promosi di One Living ni, jaranglah tak ramai yang datang. Sebab satu je, harga dia memang berbaloi. Jauh murah dari tempat lain, barangan pun bukan cap ayam.
Ada pelbagai jenama antarabangsa macam LG, Toshiba, Samsung, Sharp, Philips, Tefal dan macam-macam lagi.

Selain tu ada jugak jug kettle, setereka serendah RM11 dan banyak lagi lah. 

Jaranglah pelanggan yang datang balik dengan tangan kosong kalau One Living buat promosi, contohnya macam diorang ni…

Sambil-sambil tu, korang jugak boleh sertai peraduan Like dan Share yang diadakan :

Peraduan Like Dan Share ]

Korang berpeluang untuk menang antara hadiah dibawah ni tau :

  • 1x ISONIC 32" SLIM TV (ICT-3205) - Bernilai RM800
  • 1x Tefal Rice Cooker ( RK8105) - Bernilai RM404

Caranya mudah;

  1. Like page One Living dan post ini di facebook.
  2. Tag 3 Rakan dan SHARE gambar di posting ini, jangan lupa publickan profile ye.
  3. Tuliskan komen “ Saya nak sertai One Living Pandan Jaya – CNY Sale pada 18 – 20 Januari 2019.
  4. Peraduan berakhir pada 11.59 malam, 16 Januari 2019
  5. Pemenang akan dipilih secara rawak oleh pihak penganjur *

*pemenang akan diumumkan pada 17 Januari 2019

*pemenang boleh mengambil hadiah di One Living Pandan Jaya pada 18 – 20 Januari 2019!

*tertakluk terma


Promosi Istimewa :

  • Setiap pembelian produk Tefal bernilai RM1500 dan keatas dalam satu resit akan menerima IH Rice Cooker (RK6041) secara PERCUMA bernilai RM659
  • Setiap pembelian produk terpilih PHILLIPS akan menerima baucer beli belah di AEON Jusco
  • Belian bernilai RM3000 dan ke atas dalam satu resit layak untuk mendapat promosi PWP iaitu Ultrasonic Washer pada harga RM199 (harga asal RM565)

Jadi, tunggu apa lagi, jom ramai-ramai kita serbu One Living Pandan Jaya untuk dapatkan barangan idaman untuk melengkapkan rumah korang sempena tahun baru ni.

[ One Living Pandan Jaya ~ CNY Sale ! ]

Tarikh: 18 – 20 Januari 2019

Masa: 10am – 9pm

Alamat: 16, 18 & 20, Jalan Pandan 2/1, 55100 Pandan Jaya, Kuala Lumpur.

Waze: One Living Pandan Jaya - 02HQ 

Outlet Contact : 03-9284 5948

Hotline: 1700-81-8480