SPECIAL
Milo Campur Coke! Dikatakan Rasa Sama Seperti Root Beer
SPECIAL
Sejak lockdown kena duduk di rumah ni, makin pelik ya benda-benda yang di viral kan.
5 Negara Yang Tidak Mempunyai 'Airport'
SPECIAL
Bila kita merancang untuk bercuti ke luar negara, perkara pertama kita lakukan ialah check tiket penerbangan.
Fenomena ‘Super Flower Blood Moon’ Bakal Berlaku Pada 26 Mei Ini
PANAS
Korang ada pengalaman melihat gerhana bulan penuh tak sebelum ini? Gerhana bulan penuh, atau di panggil 'Super Flower Blood Moon' sering terjadi lebih kerap dari gerhana matahari.
1971: Banjir Paling Besar Malaysia Hingga Diisytiharkan Bencana Negara
SPECIAL
Setiap tahun memang negara kita akan digemparkan dengan bencana alam banjir yang sering berlaku terutama sekali di negeri-negeri pantai timur, dan baru-baru ini malah di bandar besar Kuala Lumpur p
Takkan Main Letup Je? Jom Kenali Nama-Nama Merrrcunnn.....
SPECIAL
Bila bercakap pasal mercun, dan bunga api, bukan kata masa sambutan Aidilfitri sahaja di Malaysia ni, malah sambutan lain macam Deepavali, dan Tahun Baru Cina pun memang kita akan dengan budak-buda
Kenangan Nostalgia! 5 Lagu Raya 'Trending' Sepanjang Zaman
PANAS
Tak lama nanti kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri lagi dua hari. Sambil nak kemas rumah, atau memandu, boleh pasang lagu raya biar hadir 'vibe' raya tu.
Korang Dah Bayar Ke Belum Zakat Fitrah? Ini Kadar Tahun Ini Untuk Setiap Negeri
SPECIAL
Kalau korang yang dah biasa, memang akan tahu dan dah biasa dengan bayaran zakat fitrah yang perlu dilakukan setiap kali bulan Ramadan, dan perlu diselesaikan sebelum takbir raya, 1 Syawal nanti.&n
8 Budaya Unik Sambutan Aidilfitri Di Negara Lain, Siap Ada Yang Main Baling Ketupat!
SPECIAL
Siapa sangka walaupun Hari Raya Aidilfitri merupakan sebuah perayaan yang disambut oleh semua umat Islam, ianya masih disambut dengan cara yang berbeza di setiap negara.
6 Iklan Raya Aidilfitri 2021 Yang Korang Wajib Tengok
SPECIAL
Setiap kali raya aidilfitri, pasti akan ada iklan raya berlawan lawan untuk tampil dengan hasil kreativiti dari syarikat korporat di Malaysia.
Sejarah Ketupat, Disebalik Keindahan Dan Keenakan Ada Dosanya Tersendiri
SPECIAL
Antara hidangan wajib disajikan semasa Hari Raya aidilfitri, ialah ketupat. Ianya salah satu makanan kegemaran dan dan paling disukai ketika menyambut hari raya.
Taiwan - Palau Rasmikan Gelembung Pelancongan Antarabangsa Pertama Asia
SPECIAL
Selepas lebih setahun pandemik melanda, gelembong pelancongan antarabangsa Asia yang pertama akhirnya dirasmikan antara Taiwan dan Republik Palau. 
Korang Tahu Tak China Dah Haramkan Bangunan Pencakar Langit? Ini Sebab Dia
SPECIAL
Pencakar langit pertama dibina pada tahun 1880-an, dan sejak itu semakin banyak negara berlumba-lumba untuk membina bangunan pencakar langit bagi menonjolkan nama mereka di atas peta dunia. 
Kenapa Kita Sambut Hari Buruh Pada 1 Mei? Ini Sejarahnya
SPECIAL
Setiap tahun kita akan sambut Hari Buruh pada 1 Mei, tapi korang tahu tak sejarah disebalik mengapa kita kena sambut Hari Buruh ataupun Hari Pekerja pada 1 Mei, siap dapat cuti umum tau!
Samsung Galaxy A32 5G — Peranti Dengan Spesifikasi Awesome Tapi Harga Mampu Milik
SPECIAL
Bagi mereka yang dah selalu mengikuti perkembangan teknologi Samsung, mesti korang tahu yang jenama terkemuka ini sentiasa memberikan inovasi serta peranti-peranti dengan spesifikasi canggih, kan!
10 Nama Sebenar Negara Negara Luar Yang Korang Tak Tahu
SPECIAL
Bahasa Inggeris telah menjadi pengaruh yang besar sebagai bahasa antarabangsa, mengakibatkan banyak istilah dalam bahasa tersebut dipinjam ke dalam bahasa lain, termasuklah nama-nama negara.
Kisah Disebalik Bok House— Rumah Asal Di Tapak Hotel W Kuala Lumpur
SPECIAL
Bagi korang yang membesar di Kuala Lumpur dan dah biasa lalu Jalan Ampang, mesti korang akan perasan yang jalan tersebut telah melalui pembangunan yang agak pesat.
Kitar Semula Dan Main Game Je Untuk Dapatkan Baucar Untuk Digunakan Di Watsons
SPECIAL
Bersempena dengan Earth Month bulan April ini, jenama kecantikan mesra alam milik Unilever, Love Beauty and Planet telah melancarkan sebuah kempen dengan kerjasama Watsons Malays
Negara Yang Berpuasa Paling Lama Dan Paling Singkat Ramadhan 2021
SPECIAL
Bulan suci yang bermula awal dua minggu setiap tahun ini membuatkan sesetengah negara menjalani ibadah puasa pada musim panas dalam waktu yang lebih panjang ada juga akan berpuasa dalam jangka
Air Rendaman Kurma Sunnah, Untuk Tenaga Seharian Berpuasa
SPECIAL
Bulan Ramadhan adalah bulan yang mulia, jadi ramai yang akan berpusu-pusu untuk beribadah bagi mendapatkan ganjaran yang berlipat ganda.
Rindukan Paris? Jom Tengok Karya Seni Muzium Louvre Secara Dalam Talian
SPECIAL
Bagi korang yang kaki jalan Paris, mesti dah selalu pergi, dan dah lama rindu nak melawat Muzium Louvre kan?

Pages