5 Fakta Menarik Khas Untuk Pencinta Royal Enfield! Siap Boleh Menang Motor Royal Enfield Hunter 350!

PILIHAN EDITOR
May 10, 2023 - 03:57 PM


Royal Enfield, antara pengeluar terbesar motosikal di dunia! Juga terkenal dengan menghasilkan motosikal yang berkonsepkan retro yang tak ditelan dek zaman! 5 fakta menarik tentang Royal Enfield!

1. Salah satu pengeluar motorsikal tertua di dunia

(Sumber Gambar: www.webbikeworld.com)

2. Pernah digunakan dalam perang sekutu

(Sumber Gambar: hotcars.com)

3. Pernah keluarkan mesin rumput

(Sumber Gambar: www.cartoq.com)

4. Model ‘hand-made’ sudah dihentikan selepas 2014

(Sumber Gambar: www.financialexpress.com)

5. Terkenal dengan ketahanan lasaknya yang tinggi

(Sumber Gambar: advpulse.com)

 

Istimewa buat peminat Royal Enfield, glo™ telah bekerjasama dengan pembuat motosikal kustom terkemuka, Dewa Axe untuk membangunkan satu-satunya motosikal berdasarkan glo™ HYPER X2 Special Edition dan Royal Enfield Hunter 350 sebagai tanda sokongan kepada peminat dan pembuat motosikal kustom.

Hadiah lumayan dengan jumlah bernilai sehingga RM50,000 akan ditawarkan oleh glo™, termasuk sebuah Royal Enfield Hunter 350 yang akan dibuat khas oleh pembuat motosikal kustom tersohor, Dewa Axe.

Hadiah premium lain termasuk juga helmet retro Bell Bullit, sarung tangan kulit Fuel Rodeo dan pelbagai cenderahati Hikari Riders.

Setiap pembelian peranti glo™ HYPER X2 akan melayakkan satu penyertaan, selagi pembelian dibuat dalam tempoh peraduan berlangsung. Pelanggan akan diberikan kod QR yang akan membawa mereka ke laman mikro di mana mereka perlu memuat naik invois dan jawab dua soalan mudah. Jika jawapannya betul, mereka akan layak untuk memenangi satu daripada hadiah yang disediakan. Sangat mudah!

Tempoh peraduan bermula dari 1 April 2023 hingga 31 Mei 2023.

Motosikal glo™ x Royal Enfield Hunter 350 akan dipertontonkan pada Jun 2023. Jom ikuti Instagram glo™ Malaysia untuk kemaskini lanjut.

Pelanggan perlu berumur 18 tahun ke atas untuk membeli peranti berkenaan dan untuk menyertai peraduan. Pemenang yang dipilih akan diumumkan pada Jun 2023.

glo™ HYPER X2 merupakan peranti pemanas tembakau (THP) terbaru di pasaran dan dikeluarkan oleh BAT Malaysia.

glo™ HYPER X2 menampilkan rekaan yang moden dan menawan, bersekali dengan Advanced Heat Technology yang membolehkan pengguna untuk membayangkan semula, memberi definisi baru serta mengendalikan pengalaman mereka.

Pada musim raya ni, glo™ telah melancarkan glo™ HYPER X2 edisi istimewa dalam gabungan warna emas dan putih, dengan harga RM88 seunit. Barang baik dan penting sekali mampu milik!

Tunggu apa lagi? glo™ Hyper X2 Edisi Istimewa Emas dan Putih boleh didapati secara eksklusif di 7-Eleven di sekitar Lembah Klang, dan dalam talian di laman rasmi glo™ di Shopee dan Lazada.

 

Destination: