GAYA HIDUP


Berbaloi Atau Tidak Menggunakan Korail Pass Di Korea Selatan?

Annyeonghaseyo! Selamat datang ke Korea Selatan, inilah ungkapan yang korang akan dengar baik di lapangan terbang, kedai – kedai mahupun dimana – mana pelusuk Korea.

Tips Cuci Pakaian Semasa Travel

Kadangkala, bukan semua benda dan perkara berkenaan travel ni indah dan salah satu perkara yang menjadi masalah setiap kali sebelum dan selepas travel adalah pakaian.

Tips Mengesan Review Palsu Di TripAdvisor

Sejujurnya, TripAdvisor merupakan sumber rujukan yang boleh dikatakan paling boleh dipercayai selepas website, portal mahupun penulisan blog kerana ia adalah rating, review dan berdasarkan pengalam

Persiapan Yang “Ibu Muda” Perlu Tahu Dalam Menguruskan Anak Kecil

Sebelum korang kecam, nak diingatkan yang ibu muda yang dimaksudkan adalah wanita yang pertama kali nak menimang cahaya mata dan bukanlah ‘ibu muda’ yang lagi satu ye!

Perkara Yang Perlu Diambil Kira Sebelum Menempah Airbnb

Sebelum kita cerita perihal Airbnb atau proses sewaan jangka masa pendek untuk percutian ni, satu perkara yang kita kena faham adalah yang kita akan sewa atau tinggal itu adalah rumah, apartment at

Nak Cari Kenalan Baru Ketika Travel? Ini 5 Aplikasi Yang Boleh Anda Cuba!

Mempunyai aplikasi yang betul pada telefon pintar boleh membantu anda berhubung dengan penduduk setempat dan mendapatkan semua cadangan yang tepat setiap kali anda berada di negara asing.

Kekal Berhubung Dengan Kad Sim Khas Untuk Traveller Dari AirAsia

Tidak dapat dinafikan, smartphone merupakan perkara yang sangat penting ketika travel.

'My Stupid Boss 2': Bos Paling Epik Bikin Gelak Pecah Perut!

Berkesempatan menonton tayangan perdana filem komedi Indonesia-Malaysia, My Stupid Boss 2 di TGV One Utama, Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini sememangnya menjadi satu 'terapi percuma bagi mengu

Nak Ketenangan & Kedamaian? Hiasi Rumah Anda Dengan 5 Warna Kegemaran Rasulullah!

Sebagai umat Islam kita selalu digalakkan untuk menjadikan Nabi Muhammad SAW sebagai idola dan mengikut segala sunnah Baginda dalam kehidupan harian kita.

The Giving Bank Rayu Sumbangan RM350,000 Biayai Projek Air Bersih Untuk 2,000 Keluarga

Mengikut kajian Sains, manusia mampu bertahan selama 3 minggu tanpa bekalan makanan namun jika tiada bekalan air kita hanya boleh hidup antara 3 atau 4 hari sahaja!

Death Whisper – Penuh Dengan Elemen Kejutan, Kisah Pengakhiran Seram Pelajar Sekolah

Death Whisper, filem remake versi Indonesia dari filem seram Korea, Whispering Corridors yang popular pada tahun 1998 ini ternyata mempunyai kekuatan dan kelebihannya yang tersendiri.

16 Tips Khas Buat Pendaki Wanita!

Kalau dahulu aktiviti lasak dan mencabar sering dimonopoli kaum lelaki tetapi tidak lagi kini, apabila golongan Hawa juga turut sama menceburi bidang tersebut termasuk dalam aktiviti

Cara Terbaik Mulakan Hari Anda Bersama “Warung” Dari Alicafé Dan Alitéa

Untuk memulakan rutin pagi yang sempurna tidak semestinya anda perlu menyarungkan pakaian mahal dan berjenama sahaja. Dengan cara bersederhana pun, rutin pagi anda akan lengkap

Anda Tertinggal Kapal Terbang? Jangan Panik & Ikut Langkah Ini!

Setiap kali kita pergi melancong tak kiralah dalam atau luar negara, antara perkara penting yang perlu diberi perhatian serius adalah tentang ketepatan masa penerbangan.

GoPro Hero 8 Black – Ini Maklumat Yang Dah Bocor Setakat Ini

Model terbaru GoPro iaitu GoPro Hero 8 dikhabarkan bakal berada di pasaran pada September ini.

5 Laman Web Alternatif Untuk Cari Penginapan Selain Airbnb

Setiap perjalanan, pengembaraan atau percutian pasti meninggalkan kesan atau setidaknya memberikan sebuah memori yang indah.

8 Tips Ambil Gambar 'Awesome' Di Pantai!

Ramai yang bila bercuti ke pantai, mesti wajib ambil gambar berlatar belakangkan pemandangan indah air laut yang kebiru-biruan kan?

Konsert Westlife Berjaya Hiburkan 14,000 Peminat di Kuala Lumpur

Minggu lepas berlangsungnya konsert Westlife The Twenty Tour 2019 Live in Kuala Lumpur di Stadium Melawati Shah Alam.

‘Forest Bathing’ – Apa Dan Dimana Boleh Buat?

Walaupun jarang didengari, ‘forest bathing’ sebenarnya pernah dipromosikan di Malaysia sekitar 2018 kalau tak salah.

Tips Hilangkan Mabuk Kenderaan Ketika Travel

Ada sesetengah orang, naiklah kenderaan apa sekalipun, tak ada sebarang masalah pun atau pada dia, sama sahaja.

Pages