Asia

Artikel Asia

Gagal Tarik Pengunjung, Festival Danau Toba 2020 Mungkin Dibatalkan
PANAS
Festival tahunan Danau Toba 2020 (Lake Toba Festival) akan dibatalkan menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh pentadbir Sumatra Utara kerana acara kurang mendapat sambutan pada edisi sebelum ini ya
Umrah Lebih Cepat & Pantas Dengan Kereta Api Laju, 3 Jam Sahaja Madinah-Mekah
TARIKAN
Sebagai seorang Muslim tentunya kita semua mengimpikan untuk melaksanakan Rukun Islam kelima iaitu menunaikan ibadah haji atau paling tidak melakukan umrah di Tanah Suci Mekah.
Maldives Mula Tenggelam Akibat Pemanasan Global
PANAS
Pulau peranginan idaman ramai, Maldives nampaknya bakal kehilangan keseluruhan pulau melainkan berjaya mengumpul dana dengan kadar segera bagi menatasi masalah yang dihadapi oleh pulau berkenaan ak
Lepas Airport, Terminal Kereta Api & Pusat Beli Belah, Kini 'Highway' Di Jepun Pun Ada Surau
PANAS
Meskipun majoriti rakyatnya bukan beragama Islam, namun sensitiviti serta keprihatinan masyarakat Jepun terhadap pelancong Muslim kini menjadi pujian seluruh dunia!
Tips Kurangkan Peluh Berlebihan Ketika Travel Ke Negara Beriklim Panas
TIPS TRAVEL
Bila bercakap pasal melancong ke negara-negara beriklim panas ni mesti kita terfikir tentang destinasi menarik seperti di Gurun Sahara, Arab Saudi; Kaherah, Mesir; Dubai; Abu Dhabi; Doha,
Bercuti Ke Hong Kong, Jangan Lupa Selfie Dengan 'Chong Wei' Di Madame Tussauds!
PANAS
Siapa dekat sini peminat bekas pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei? Mesti korang semua pun peminat jaguh sukan ni kan...min pun sama!
Panduan Travel 8 Tempat Menarik Di Bangkok, Thailand Wajib Pergi!
JALAN-JALAN
Ibu negara Thailand, Bangkok setiap tahun menerima kunjungan pelancong yang tidak putus dan rata – rata pelancong akan ‘rindu’ akan suasana unik, istana dan juga kuil yang ikonik di sana.
Syarikat Feri Thailand Tawar Tiket Percuma Ke Koh Pagan
PANAS
Thailand nampaknya sedang cuba menaikkan kembali bilangan pelancong ke negara berkenaan selain meningkatkan industri pelancongan di negara berkenaan terutamanya di wilayah Selatan Thailand.
AirAsia, MAS Batalkan Penerbangan Ke Manila Susulan Letusan Gunung Berapi Taal
PANAS
Susulan letusan Gunung Berapi Taal di Filipina, kesemua penerbangan menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Nino Aquino (NAIA) di Manila dibatalkan sehingga keadaan kembali pulih.
Dah Lambat Nak Ke Pintu Pelepasan? Guna Je Gelongsor Kat Changi Airport!
TARIKAN
Tidak banyak lapangan terbang di seluruh dunia yang benar-benar menawarkan suatu pengalaman menyeronokkan kepada penumpangnya -- tetapi perkara itu berbeza di Lapangan Terbang Changi di Singapura.
Bermula Jun Ini, Jakarta Bakal Haramkan Beg Plastik!
PANAS
Setelah tahun lepas, destinasi pelancongan terkenal Indonesia iaitu Bali melaksanakan larangan penggunaan plastik --- kali ini ibu negaranya pula mengikut jejak langkah sama.
Starlux Airlines Buat Penerbangan Terus Pulau Pinang-Taiwan, Bermula 23 Jan
PANAS
Wah, siapa sangka Pulau Pinang menjadi satu-satunya lokasi di Malaysia yang dipilih untuk penerbangan terus oleh Starlux Airlines dari Lapangan Terbang New Taipei City.
10 Pantai Terbaik Untuk Dikunjungi Di Asia Tenggara Pada 2020 Ini!
JALAN-JALAN
Hari ini genap seminggu kita berada di Tahun Baru 2020.
Larangan Masuk Kenderaan Ke Bromo Sehingga Februari 2020
PANAS
Bermula 23 Januari sehingga 25 Februari, kawasan tarikan pelancongan popular, Gunung Bromo bakal melarang kemasukan kenderaan bermotor dan langkah ini dilakukan bagi memberikan ‘rehat’ serta mengem

Pages