Vietnam
"Lily Dah Besar!" - Gadis Vietnam Fasih Berbahasa Melayu Buat Comeback!
VIRAL
Bukan senang kita nak jumpa rakyat negara lain, berbahasa Melayu dengan baik.
Port Paling Instagrammable Di Hanoi "Train Street" Dibuka Semula Kepada Pelancong
TRAVEL
Jika melancong ke Hanoi, Vietnam antara tarikan yang menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia adalah "Train Street"!
AirAsia Sambung Semula Penerbangan Ke Nha Trang dan Da Lat, Vietnam!
TRAVEL
Sebelum ini jika bercuti ke Vietnam, hanya terhad berkunjung ke bandar-bandar besar seperti Hanoi dan Ho Chi Minh -- tetapi kini anda juga berpeluang terbang terus ke dua lagi destinasi popular
Jambatan Kaca Terpanjang Di Dunia Bakal Dibuka Tak Lama Lagi!
Pegawai-pegawai pelancongan di Vietnam memaklumkan bahawa sebuah jambatan kaca sepanjang 632 meter yang akan dibuka kepada pelancong tidak lama lagi, dipercayai merupakan jambatan kaca terpanjang d
Vietnam Buka Pintu Sempadannya 15 Mac Ini
VIRAL
Selepas ditutup selama 2 tahun akibat Covid-19 -- Vietnam akan membuka semula sempadannya kepada pelancong antarabangsa pada 15 Mac ini!
Sawah Teres Hijau Keemasan Vietnam 'Rindu' Kehadiran Pelancong
Jika dulu sebelum Covid-19 melanda dunia, sawah teres hijau keemasan di daerah Mu Cang Chai, Hanoi sering menjadi tumpuan pelancong tempatan dan antarabangsa jika datang bercuti ke Vietnam.
Vietnam Benarkan Pelancong Asing Bercuti Ke Pulau Phu Quoc Mulai Oktober
TRAVEL
Selepas Thailand menjadi antara negara pertama di Asia Tenggara yang mula membuka pintu sempadan negaranya kepada pelancong asing -- kini Vietnam turut memgikut jejak langkah yang sama.
Hotel Dolce Hanoi Golden Lake - Hotel Emas Pertama Di Dunia!
TRAVEL
Wow, kalau sempadan negara dah buka nanti dah kita dah dibenarkan untuk kembali melancong ke luar negara...apa kata korang cuba bercuti ke Vietnam!
Fungsi Autopilot Tesla 'Give Up' Apabila Berdepan Dengan Trafik Di Vietnam
VIRAL
Untuk korang yang tak tahu, Tesla merupakan sebuah jenama kereta yang sangat canggih dan terkenal di seluruh dunia.
Lelaki Ini Upah Orang Kedai Menyamar Jadi Tukang Servis Bagi Memasang PS5 Tanpa Pengetahuan Isteri
GAYA HIDUP
Kalau korang selalu scroll media sosial, ada kemungkinan besar korang pernah tengok satu video viral Korea yang bernama Plash Speed oleh Jangbbijju.
Laluan Hanoi-Da Nang Tersenarai 10 Perjalanan Kereta Api Terbaik Dunia
Orang kata kalau melancong ke Vietnam, rugi kalau tak cuba naik kereta api mereka yang menjanjikan pemandangan dan pengalaman luar biasa.
Jepun Dijangka Beri 'Lampu Hijau' Kepada Pelawat Dari 4 Negara
VIRAL
Kerajaan Jepun sedang mempertimbangkan untuk melonggarkan larangan kemasukan pelawat dari Thailand, Vietnam, Australia dan New Zealand, menurut sumber pada Isnin lapor KYODO News.
Wow, 'Roti Gergasi' Vietnam Tarik Perhatian Dunia!
MAKAN
Di selatan Vietnam terdapat sebuah daerah terpencil yang terkenal dengan keindahan alam semula jadinya dipanggil Wilayah An Giang.
Vietnam Diramal Alami Cuaca Paling Panas Tahun Ini
VIRAL
Bagi yang mempunyai perancangan untuk melancong atau bercuti ke Vietnam tahun ini, meskipun selepas kes penularan COVID-19 semakin reda -- mungkin korang boleh memikirkannya semula.
Lokasi Pelancongan Vietnam Dibuka Semula Sempena Cuti Umum
VIRAL
Beberapa kawasan pelancongan popular di Vietnam bakal dibuka semula sempena cuti National Reunification Day (30 April) dan May Day (1 Mei) -- selepas negara itu melonggarkan peraturan pen
4 Menu Makanan Dunia Berinspirasikan 'Coronavirus'
MAKAN
Di saat dunia sedang diancam dengan penularan pandemik COVID-19 dan virus tersebut menjadi trending di laman media sosial -- ada pengusaha makanan yang menjadikan wabak coronavirus berkenaan sebaga
Gua Terbesar Di Dunia Rupanya Ada Di Vietnam Je. Nak Masuk Kena Tunggu Giliran Sampai 2 Tahun!
TRAVEL
Vietnam merupakan sebuah negara yang kaya dengan landskap semulajadi menakjubkan -- dari hijaunya teres sawah padi bukit seperti di Sapa, gua batu kapur yang cantik seperti di Ha Long Bay dan alira
10 Pantai Terbaik Untuk Dikunjungi Di Asia Tenggara Pada 2020 Ini!
TRAVEL
Hari ini genap seminggu kita berada di Tahun Baru 2020.
Kilang Kopi Vietnam Didapati Campur Tanah Dan Bahan Kimia Kedalam Kopi Sejak 2016!
VIRAL
Menurut worldatlas, Vietnam merupakan salah satu daripada 5 negara pengeluar kopi terbanyak di seluruh dunia selain Brazil, Indonesia, Colombia dan Ethiopia dan kopi Vietnam boleh dikatakan ada pem
Wow, Kereta Kabel Terpanjang Dunia Rupanya Ada Di Vietnam!
Korang tahu tak bahawa kereta kabel terpanjang di dunia sebenarnya ada di salah satu negara Asia Tenggara iaitu Vietnam?

Pages