Indonesia
Mulai Esok, Indonesia Tutup Pintu Keluar Masuknya Selama Sebulan
PANAS
Selepas merekodkan 25 kes kematian akibat penularan COVID-19 --- akhirnya Indonesia membuat keputusan untuk menutup kemasukan pelawat asing ke negara itu dan menghalang rakyatnya keluar negara
Resort Four Seasons Bali Kuarantin 54 Pekerja Selepas Kes Pertama Kematian Pesakit COVID-19 Di Indonesia
PANAS
Four Seasons Resort Bali di Jimbaran telah mengambil tindakan untuk kuarantin 54 pekerja hotel berkenaan selepas kematian seorang wanita Britain yang terkena jangkitan Covid-19 di resort berkenaan
Makanan Khas Kota Palembang Yang Perlu Anda Cuba
MAKAN-MAKAN
Kota Palembang, kota kedua terbesar di Sumatra selepas Medan ini sememangnya penuh bersejarah dan merupakan kota tertua yang ada di Indonesia.
Ole – Ole Khas Yang Boleh Dibawa Balik Dari Palembang
GAYA HIDUP
Sekiranya anda menjejakkan kaki ke kota penuh bersejarah Palembang di Sumatra Selatan, pastinya tidak lengkap perjalanan sekiranya tidak membawa buah tangan atau ole-ole yang boleh mengingatkan and
10 Tarikan Menarik Di Palembang, Indonesia
TARIKAN
Kota Palembang turut dikenali sebagai ‘Bumi Sriwijaya’ selain nama jolokan yang diberikan oleh dunia barat iaitu ‘ Venice of the East ‘ disebabkan mempunyai banyak terusan.
Lapangan Terbang Antarabangsa Yogyakarta Bakal Beralih Sepenuhnya Ke Kulon Progo
PANAS
Lapangan Terbang Antarabangsa Adisutjipto Yogyakarta selepas ini tidak lagi digunakan untuk penerbangan antarabangsa mahupun domestik, sebaliknya semua penerbangan ke Yogyakarta akan mendarat di La
COVID-19: Rakyat Malaysia Ke Indonesia Sila Daftar Diri Di Kedutaan Besar
PANAS
Jika anda seorang rakyat Malaysia yang sedang berada atau merancang untuk ke Indonesia tidak lama lagi, anda diminta untuk mendaftar dengan Kedutaan Besar Malaysia di Indonesia.
Penerbangan Ke Malaysia, Singapura Dari Bandung Dibatalkan, Penerbangan Masuk Seperti Biasa
PANAS
Laporan laman berita tempatan, Kompas.com hari ini mengatakan beberapa penerbangan antarabangasa dari Lapangan Terbang Husein Sastranegara, Bandung, Jawa Barat dibatalkan dan ketiga – tiga penerban
Lapangan Terbang Soekarno-Hatta Tawar Penginapan Hotel Kapsul & 'Sleeping Pod'
HOTEL
Meskipun semalam Indonesia telah mengumumkan bahawa 2 rakyatnya disahkan positif COVID-19 serta menjadikannya kes pertama di negara keempat paling padat penduduknya di dunia itu, namun in
Candi Borobudur Ditutup Sementara Kepada Pelancong, Tetapi Hanya Tingkat 9 & 10
PANAS
Bagi sesiapa yang bercuti ke Yogyakarta, Indonesia pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk berkunjung ke Candi Borobudur yang merupakan salah satu tarikan popular pelancong.
Bercuti Dengan Bergaya Di Lift Bali – Hotel Eco Pelancongan Terbaru!
HOTEL
Lift Bali merupakan sebuah hotel butik yang juga merupakan sebuah eksperimen bagi mengurangkan kesan terhadap persekitaran disebabkan pelancongan di Bali.
Lebih Daripada Sepuluh ‘Money Changer’ Palsu Dikesan Di Bali
PANAS
Persatuan Penukaran Matawang Asing Bali (AVPA) baru - baru ini membuat pendedahan tentang kewujudan lambakan pusat penukaran wang atau money changer yang memberikan matawang palsu.
Itinerary 4H3M Palembang, Indonesia
ITINERARY
Dengan luas wilayah 400,61 kilometer, Palembang merupakan kota kedua terbesar di Sumatra dan dari sudut pelancongan, ia mempunyai lebih dari 70 buah destinasi pelancongan dan ia merangkumi destinas
Citilink Tawar Penerbangan Baharu KL-Bandung
PROMOSI
Selain Jakarta, Surabaya dan Bali – Bandung antara destinasi yang sangat digemari oleh rakyat Malaysia jika ingin bercuti ke Indonesia.
Info Ringkas Travel Ke Palembang Indonesia
JALAN-JALAN
Kota Palembang merupakan ibu kota Sumatra Selatan dan ia merupakan kota kedua terbesar di Sumatra selepas Medan.
Hotel Tergantung Pertama Di Asia - Padjajaran Anyar Skylodge
HOTEL
Jika anda ke Jawa Barat, lebih tepat di Gunung Parang yang berada di Puwakarta, 2 jam perjalanan dari Jakarta atau Bandung.
Wow, 5 Hotel Unik Di Bali Ini Confirm Buat Cuti Korang Gempak!
HOTEL
Ketika sedang bercuti, pastinya kita akan menempah hotel sebagai tempat penginapan dan istirehat.
Teringin Daki Gunung Rinjani Tapi Tak Fit? Jangan Risau Lepas Ni Ada Kereta Kabel
PANAS
Jika bercuti ke Lombok, Indonesia antara salah satu destinasi wajib singgah dan paling gemar dilakukan oleh pelancong adalah mendaki Gunung Rinjani.
5 Destinasi Pelancongan Menarik Di Ibu Negara Baharu Indonesia, Kalimantan!
JALAN-JALAN
Disebabkan Indonesia telah membuat keputusan rasmi bagi memindahkan ibu negaranya dari Jakarta ke Kalimantan Timur, kini semua mata bertumpu ke lokasi baharu itu.
Malioboro, Yogyakarta Bakal Bebas Rokok Mac 2020
PANAS
Kalau bercuti ke Yogyakarta, Indonesia atau lebih popular disebut Jogja, rugi sekiranya kita tak berkunjung ke lokasi ikoniknya iaitu Malioboro.

Pages