Indonesia
Informasi Perjalanan, Tiket Dan Tips Ke Gunung Bromo
TARIKAN
Merupakan salah satu daripada gunung berapi aktif yang boleh didaki di Indonesia, keindahan Gunung Bromo setinggi 2,329 meter ini sentiasa menjadi lokasi dan destinasi pilihan dan boleh dikatakan r
Hotel Butik Terbaik Dunia Ada Di Bali!
HOTEL
Tahukah anda baru-baru ini sebuah hotel butik di Bali telah dinobatkan sebagai ‘Hotel Butik Terbaik Di Dunia’ bagi tahun 2019 dalam edisi ke-9 oleh Merchant Taylors Hall, London, b
Tempah Bilik Murah Di Bali, Rupanya Hotel Sedang Dalam Proses Renovasi
PANAS
Pasangan dari Australia ternyata terkejut selepas keduanya ditinggalkan oleh ‘pemilik’ hotel di Bali selepas mendaftar masuk di hotel berkenaan.
10 Destinasi Percutian Menarik Dan Cantik Di Sabang
TARIKAN
Terkenal sebagai syurga para penyelam skuba, bandar yang terletak di bahagian barat Indonesia ini mempunyai pelbagai tarikan berbentuk keindahan alam.
Masjid Terapung Ancol Bakal Gantikan Monas Sebagai Ikon Baru Jakarta
PANAS
Jakarta, ibu negara kepada komuniti majoriti Muslim terbesar dilaporkan bakal membina sebuah masjid terapung dan lokasi yang dikenalpasti ialah di salah sebuah pantai yang berada di Ancol Dreamland
Muzium Khas 'Komodo Dragon', Tarikan Baru Pulau Komodo
JALAN-JALAN
Banyak betul cerita tentang Pulau Komodo sejak kebelakangan ini.
[Video] Lihat Bagaimana Pelancong Ini Berjaya Kantoikan Scam Tukar Wang Di Bali
PANAS
Sebelum ini, banyak kes yang kami dengar dan kami pun ada kongsikan cara nak mengesan scam dan cara untuk mengelak scam ketika percutian.
Starling Jakarta, Komuniti Penjual Kopi Berbasikal Sejak 1985
JALAN-JALAN
Starling atau ‘Starbucks Keliling’ adalah usaha komuniti penjual kopi yang berpangkalan di Kampung Prapatan, Senen, Jakarta Tengah dan menariknya mereka sudah mula menjual kopi menggunakan basikal
Tanah Lot, Bali Perkenal Sistem E- Ticketing
PANAS
Salah satu tempat dan destinasi tarikan pelancongan di Bali, Tanah Lot telah memperkenalkan sistem tiket yang telah dinaiktaraf.
10 Ole-Ole Khas Yang Boleh Dibawa Balik Dari Belitung
TARIKAN
Jika bercuti ke sesebuah destinasi pelancongan, pastinya kita akan membeli beberapa cenderamata untuk dihadiahkan kepada ahli keluarga dan sahabat handai, kan?
Indonesia Tersenarai Sebagai Destinasi Pelancongan Terbaik Dunia Tahun 2019
PANAS
Negara jiran, Indonesia baru – baru ini mendapat tempat pertama di “Top 20 Countries In The World : Readers Choice Awards 2019” dari majalah travel luar negara Conde Nest Traveller.
Wow, Cantik Resort 'Glamping' Dekat Bintan Ni, Patut Jadi Buruan Instagrammer!
HOTEL
Siapa dekat sini pernah terfikir atau mengidam untuk bercuti ke Pulau Bintan, Indonesia?
Kepulauan Raja Ampat Tawar Pelancong Tukar Sampah Dengan Syiling Emas!
PANAS
Anda nak bercuti ke "syurga laut" tercantik di dunia dan dapat syiling emas percuma? Mesti ramai yang nak, kan! 
Sanggup Bayar RM4,000 Untuk Tengok Biawak?
PANAS
Bayaran baharu yang dikenakan pihak berkuasa Indonesia seperti tidak masuk akal atau hanya mengambil kesempatan apabila menetapkan bayaran USD1,000 bagi pelancong yang ingin melihat biawak komodo d
Populasi Biawak Stabil, Pulau Komodo Tak Jadi Tutup
PANAS
Kerajaan Indonesia dalam satu pengumuman mengesahkan bahawa rancangan untuk menutup Pulau Komodo pada tahun hadapan yang hangat diperkatakan sebelum ini dibatalkan.
5 Hotel Butik Unik & Menarik Di Bandung
HOTEL
Selain pulau-pulau yang terkenal di Indonesia, pelancong terutama dari Malaysia juga sering menjadikan Kota Bandung di Jawa Barat sebagai pilihan destinasi percutian mereka.
6 Lokasi Cun Ambil Gambar Ala Insta-Famous Jika Bercuti Ke Pulau Belitung
JALAN-JALAN
Tidak dinafikan destinasi percutian di Sumatera, Indonesia iaitu Pulau Belitung semakin terkenal dalam kalangan pelancong luar adalah kerana penangan filem Laskar Pelangi.
Bersekedudukan Di Indonesia, Anda Bakal Berdepan Hukuman Penjara
PANAS
Indonesia bakal perkenalkan undang – undang baharu dengan mengelaskan hubungan seks luar nikah sebagai satu jenayah.
Pelancong Malaysia Maut Dipukul Ombak Besar Di Nusa Penida
PANAS
Seorang pelancong berumur 40 tahun dan berasal dari Malaysia dilaporkan maut selepas dibawa ombak besar dan lemas di Diamond Beach Nusa Penida.
4 Bandar Yang Boleh Dilawati Menggunakan Kereta Api Dari Jakarta
JALAN-JALAN
Travel menggunakan kereta api merupakan salah satu cara untuk ‘meneroka’ sesebuah destinasi terutamanya golongan backpackers mahupun mereka yang ingin sedikit adventure dalam percutian mereka.

Pages