Turki
Disebalik Senyuman Chef Turki TikTok Ini, Rupa-rupanya Menderita Tumor Otak
VIRAL
Ramai tidak sangka di sebalik keriangan, serta keramahan senyuman manis yang sering ditunjukkan oleh chef terkenal kelahiran Turki, Burak Özdemir di media sosial sebenarnya menyimpan berita yang be
Rakyat Malaysia Antara Yang Bertuah Jalani Tarawih Di Hagia Sophia Selepas 88 Tahun!
Selepas 88 tahun berlalu, kini buat pertama kali solat sunat tarawih kembali diadakan di Masjid Hagia Sophia di Istanbul.
Trip DIY Santai Bersama Toddler ke Cappadocia & Istanbul
TRAVEL
Santai di Cappadocia - Istanbul Ramadan Trip 2022
Setelah 88 Tahun, Hagia Sophia Bakal Adakan Solat Tarawih Pertamanya!
VIRAL
Buat pertama kalinya dalam tempoh 88 tahun -- Masjid Besar Hagia Sophia Turki di Istanbul bakal diimarahkan dengan kehadiran jemaah yang akan menunaikan solat tarawih.
Tips And Tricks For A Fulfilling 12 Days And 10 Nights To Turkey From Kuala Lumpur!
(Kuala Lumpur - Dubai - Istanbul - Trabzon - Uzungol - Ayder - Camlihemsin - Trabzon - Bursa - Istanbul - Dubai - Kuala Lumpur)
Tips & Tricks Lengkap Kembara 12 Hari 10 Malam Ke Turki Dari Kuala Lumpur
(Kuala Lumpur - Dubai - Istanbul - Trabzon - Uzungol - Ayder - Camlihemsin - Trabzon - Bursa - Istanbul - Dubai - Kuala Lumpur)
14 Tips Menarik Untuk Korang Yang Ada 'Wishlist' Naik Belon Udara Panas Di Cappadocia!
Sejak banyak negara melonggarkan kawalan sempadan masing-masing di zaman pandemik ini, Turki antara negara yang menjadi pilihan ramai untuk melancong disebabkan syarat tidak perlu kuarantin setiban
Cuba Pengalaman Bercuti Di Hotel Gua Turki Selepas Habisnya Pandemik!
Pernah tak korang lihat di kaca TV belon udara panas terbang banyak-banyak di atas langit? Itu sebenarnya berada di tempat bernama Cappadoccia, Turki. Pemandangan di situ sangat lah cantik.
Balat Neighbourhood — Hidden Gem Berhampiran Bandar Istanbul
Siapa je yang tak kenal dengan Turki yang menjadi antara destinasi pelancongan yang paling digemari, terutama sekali bagi pelancong Muslim kerana negaranya yang terkenal dengan pelancongan halal, s
Turki Kini Dalam Perintah Berkurung Penuh, Tapi Tidak Menjejaskan Pelawat
VIRAL
Sebagai langkah keselamatan demi melindungi keselamatan orang awam daripada pandemik, kerajaan Turki telah mengumumkan kawalan dan penutupan tambahan bagi membendung penularan.
Tiada Keperluan Vaksin Untuk Melancong Ke Turki Musim Panas Ini
VIRAL
Kerajaan Turki baru-baru ini telah mengumumkan bahawa pelancong antarabangsa yang ingin memasuki negara tersebut tidak memerlukan sijil vaksinasi, sebaliknya hanya perlu mengemukakan keputusan
Turki Perhebat Konsep Percutian Secara 'Glamping', Lebih Selamat Dari Pandemik!
Akibat penularan pandemik COVID-19 yang melanda dunia setelah lebih setahun lamanya, banyak negara  terpaksa menanggung kerugian yang teruk terutama daripada sektor pelancongan.
'Selamat Tinggal Gli' - Hagia Sophia Kini Hilang Penyeri
VIRAL
Ketika ini, pencinta kucing pastinya sedang bersedih dengan berita kematian Gli, si comel 'penjaga' Hagia Sophia di Istanbul.
Meskipun Status Hagia Sophia Dah Tukar Menjadi Masjid, Tapi Jangan Risau Si Bulus 'Gli' Kekal Di Situ!
Dengan ribuan pengikut di Instagram dan turut diminati oleh salah seorang bekas Presiden Amerika Syarikat, Gli -- seekor kucing, hampir terkenal seperti kediamannya iaitu Hagia Sophia.
Hagia Sophia Sekali Lagi Menjadi Masjid Selepas 86 Tahun
Hagia Sophia merupakan salah satu tempat yang memang akan dikunjungi oleh mereka yang melancong di Istanbul. Kira tak sah lah kalau singgah Istanbul tak datang sini.
Selepas 2 Bulan, Akhirnya Turki Sambung Semula Penerbangan Antarabangsa
VIRAL
Turki pada Khamis (11 Jun) menyambung semula sebahagian perkhidmatan penerbangan antarabangsa, yang ditangguhkan hampir dua bulan disebabkan penularan COVID-19, lapor agensi berita Xinhua.
Jom Kenali Gli, 'Penghuni Tetap' Di Hagia Sophia!
VIRAL
Kalau siapa yang melancong ke Istanbul, Turki, mesti tak sah kalau tak melawat Hagia Sophia iaitu salah sebuah bangunan bersejarah terkenal dunia!
Hagia Sophia Kembali Jadi Masjid?
TRAVEL
Bagi siapa yang telah melawat Istanbul, Turki pasti pernah dengar nama ‘Hagia Sophia’, kan?
Lapangan Terbang Baru Istanbul, Lapangan Paling Sibuk Di Dunia!
TRAVEL
Lapangan terbang baru Istanbul bakal menjadi lapangan paling sibuk di dunia!