Turki
Cuba Pengalaman Bercuti Di Hotel Gua Turki Selepas Habisnya Pandemik!
HOTEL
Pernah tak korang lihat di kaca TV belon udara panas terbang banyak-banyak di atas langit? Itu sebenarnya berada di tempat bernama Cappadoccia, Turki. Pemandangan di situ sangat lah cantik.
Balat Neighbourhood — Hidden Gem Berhampiran Bandar Istanbul
TARIKAN
Siapa je yang tak kenal dengan Turki yang menjadi antara destinasi pelancongan yang paling digemari, terutama sekali bagi pelancong Muslim kerana negaranya yang terkenal dengan pelancongan halal, s
Turki Kini Dalam Perintah Berkurung Penuh, Tapi Tidak Menjejaskan Pelawat
PANAS
Sebagai langkah keselamatan demi melindungi keselamatan orang awam daripada pandemik, kerajaan Turki telah mengumumkan kawalan dan penutupan tambahan bagi membendung penularan.
Tiada Keperluan Vaksin Untuk Melancong Ke Turki Musim Panas Ini
PANAS
Kerajaan Turki baru-baru ini telah mengumumkan bahawa pelancong antarabangsa yang ingin memasuki negara tersebut tidak memerlukan sijil vaksinasi, sebaliknya hanya perlu mengemukakan keputusan
Turki Perhebat Konsep Percutian Secara 'Glamping', Lebih Selamat Dari Pandemik!
TARIKAN
Akibat penularan pandemik COVID-19 yang melanda dunia setelah lebih setahun lamanya, banyak negara  terpaksa menanggung kerugian yang teruk terutama daripada sektor pelancongan.
'Selamat Tinggal Gli' - Hagia Sophia Kini Hilang Penyeri
PANAS
Ketika ini, pencinta kucing pastinya sedang bersedih dengan berita kematian Gli, si comel 'penjaga' Hagia Sophia di Istanbul.
Meskipun Status Hagia Sophia Dah Tukar Menjadi Masjid, Tapi Jangan Risau Si Bulus 'Gli' Kekal Di Situ!
TARIKAN
Dengan ribuan pengikut di Instagram dan turut diminati oleh salah seorang bekas Presiden Amerika Syarikat, Gli -- seekor kucing, hampir terkenal seperti kediamannya iaitu Hagia Sophia.
Hagia Sophia Sekali Lagi Menjadi Masjid Selepas 86 Tahun
TARIKAN
Hagia Sophia merupakan salah satu tempat yang memang akan dikunjungi oleh mereka yang melancong di Istanbul. Kira tak sah lah kalau singgah Istanbul tak datang sini.
Selepas 2 Bulan, Akhirnya Turki Sambung Semula Penerbangan Antarabangsa
PANAS
Turki pada Khamis (11 Jun) menyambung semula sebahagian perkhidmatan penerbangan antarabangsa, yang ditangguhkan hampir dua bulan disebabkan penularan COVID-19, lapor agensi berita Xinhua.
Jom Kenali Gli, 'Penghuni Tetap' Di Hagia Sophia!
PANAS
Kalau siapa yang melancong ke Istanbul, Turki, mesti tak sah kalau tak melawat Hagia Sophia iaitu salah sebuah bangunan bersejarah terkenal dunia!
Hagia Sophia Kembali Jadi Masjid?
JALAN-JALAN
Bagi siapa yang telah melawat Istanbul, Turki pasti pernah dengar nama ‘Hagia Sophia’, kan?
Lapangan Terbang Baru Istanbul, Lapangan Paling Sibuk Di Dunia!
JALAN-JALAN
Lapangan terbang baru Istanbul bakal menjadi lapangan paling sibuk di dunia!