Malaysia
Vila Konsep Kontena Lengkap Dengan Swimming Pool & Jakuzi!
HOTEL
Kalau korang sedang mencari satu homestay yang luas dan fun, homestay kali ini memang paling ngam! Dahlah tak jauh dari bandaraya Kuala Lumpur!
Pantai Mek Mas, Kelantan Tarikan Ala Bukit Pasir 'Lancelin Sand Dunes, Australia'
TARIKAN
Pantai Mek Mas, Kelantan agak terpinggir daripada pembangunan namun pantainya indah dan belum terusik menjadi tarikan pelancongan.
MAPS Perak Kini Jadi "Zombieland"
PANAS
Seperti yang dikhabarkan sebelum ini, taman tema  Movie Animation Park Studio (MAPS) Perak sudah hampir 2 tahun tidak beroperasi. Kini, viral keadaam terkini taman tema tersebut.
Senior Belasah Junior Dengan Batang Penyapu & Besi!
PANAS
Sekurang-kurangnya tujuh pelajar lelaki Tingkatan Dua sebuah sekolah menengah agama di sini, mengalami kecederaan dan trauma selepas mendakwa menjadi mangsa buli pelajar Tingkatan Empat sekolah ber
Mitos Tasik Dayang Bunting Jadi Realiti? Wanita Ini Dakwa Dapat Baby Lepas Berendam Di Sana!
PANAS
Tasik Dayang Bunting sememangnya cukup terkenal dan menjadi antara destinasi percutian yang mesti dikunjungi jika ke Langkawi.
Tarikan Terbaharu Escape Penang, 'Zip Coaster' Terpanjang Di Dunia!
PANAS
Selepas gelongsor air, ESCAPE Penang lancar Zip Coaster terpanjang dunia sejauh 1,135 meter dan tunggangan seperti roller coaster itu turut dicatatkan dalam Guiness Wor
Resort Popular Milik Tiara Jacquelina Terpaksa Ditutup Sementara?
PANAS
Akibat banjir kilat di Janda Baik, Pahang baru-baru ini -- pusat percutian popular milik penerbit dan aktivis teater terkenal, Puan Seri Tiara Jacquelina tidak terlepas daripada menjadi mangsa dari
'Night Market' Jonker Walk Bakal Dibuka Setiap Malam?
PANAS
Jika sebelum ini Pasar Malam Jonker Walk yang beroperasi pada hujung minggu sering menjadi tumpuan kehadiran pelancong ketika mereka bercuti ke Melaka.
Trip 3 Hari 2 Malam Rumah Bot Hutan Royal Belum!
ITINERARY
Hari Pertama Sampai di Gerik agak lewat kerana berkayak terlebih dahulu di Sungai Beruk, Gerik menuju ke Castella Cafe untuk menjamah makanan lokal di dalam sungai.
Kem Tasik Biru - Port Camping Dengan View 'Mahal' Di Jasin, Melaka
TARIKAN
Menjadi trend popular sejak kebelakangan ini apabila ramai memilih percutian berkonsepkan perkhemahan.
Terima Kasih Orang Awam! Kanak-kanak 7 Tahun Nyaris Diculik Namun Berjaya Diselamatkan!
PANAS
Satu klip video dashcam berjaya merakam saat genting yang jarang berlaku di khalayak ramai memaparkan seorang kanak-kanak hampir diculik.
Tergamak Betul! Seorang Pemuda Tembak Mercun Das Ke Arah Gelandangan!
PANAS
Video yang baru sahaja viral yang memaparkan seorang pemuda menghalakan mercun terhadap seorang gelandangan. Dipercayai gelandangan tersebut juga golongan orang kelainan upaya.
Bercuti Ke Sabah Korang Kena Cuba Aktiviti Terumbu Di Pontun Terbesar Asia Tenggara!
TARIKAN
Sesuai dengan gelaran Negeri di Bawah Bayu, Sabah memiliki banyak lokasi tarikan pelancong yang sesuai untuk pelbagai peringkat usia.
Seorang Wanita Terkejut Apabila Mendapati Seorang Lelaki Menyorok Dalam Almari Ketika 'Check In' Hotel!
PANAS
Antara peringatan yang sering diberikan khususnya buat para wanita adalah supaya sentiasa berhati-hati dan alert dengan keadaan sekililing.
Tingkat Valley, Port Family Day Ala Kampung Yang Sebenar!
HOTEL
Mesti semua rasa tak puas sangat cuti raya baru-baru ini kan? Mana tidaknya dah dua tahun tak beraya bersama keluarga tersayang, mana mungkin lepas rindu dalam masa seminggu je.
Port Paragliding Bukit Maras Bertukar Jadi Lokasi Buka Puasa Dengan View Cantik!
TARIKAN
Berpuasa dan mendaki pada ketinggian 329 meter untuk berbuka puasa, bertarawih serta bersahur sambil menikmati panorama indah daerah Kuala Nerus, Terengganu pastinya menawarkan keunikan pengalaman
'Blue Ring Hole' Sabah Bakal Jadi Syurga Penyelam Skuba!
TARIKAN
Korang tahu tak bahawa hanya terdapat 10 tapak Blue Hole di seluruh dunia dan salah satunya berada di negara kita iaitu di Terumbu Tingkayu, Teluk Darvel, Lahad Datu, Sabah!
Naik Rakit, Zipline DIY...Dua Bulan Murid Sekolah Bergadai Nyawa Untuk Ke Sekolah
PANAS
Penduduk Kampung Nangkawangan, di sini, terpaksa bergadai nyawa menyeberangi sungai selepas jambatan gantung yang menjadi penghubung utama mereka dihanyutkan banjir, bulan lalu.
Tak Insaf-Insaf Ya, Kali Ini Kes Sama Berulang Namun Secara Beramai-Ramai Pula
PANAS
Polis mengesahkan menerima laporan berkaitan kes seorang pelajar lelaki berumur 16 tahun dipercayai dipukul beberapa pelajar lain yang tular menerusi satu rakaman video hari ini.
Melaka Bina Tarikan Baharu, Taman Tema Biawak Bernilai RM8 Juta!
PANAS
Melaka sememangnya terkenal sebagai negeri yang kaya dengan tarikan pelancongan.

Pages