Malaysia
5 Aktiviti Menarik Yang Boleh Dilakukan Jika Bercuti Ke Jambatan Angkat Terengganu
JALAN-JALAN
Semakin menuju ke hujung tahun, mesti ramai yang telah memilih destinasi percutian untuk dihabiskan bersama keluarga dan rakan-rakan.
Ukiran Topeng Mah Meri Cenderamata Khas Sempena TMM 2020
PANAS
Salah satu produk pelancongan yang terkenal di Negeri Selangor adalah khazanah adat dan budaya yang dimiliki oleh masyarakat Orang Asli daripada suku kaum Mah Meri di Pulau Carey.
Kerbau Sesat Cuba ‘Check-In’ Hotel Ditembak Mati Di Melaka
PANAS
Pegawai Jabatan Veterinar Negeri Melaka terpaksa menembak seekor kerbau seberat 700kg selepas kerbau berkenaan yang disyaki tersesat dan merosakkan harta benda sekitar Jalan Tan Cheng Lock.
Musim Tengkujuh, Rumah Bot Tasik Kenyir Jadi Tumpuan Pelancong!
TARIKAN
Terengganu memang terkenal dengan pulau-pulau peranginan yang sering menjadi destinasi percutian pengunjung dari dalam dan luar negara.
Disebalik Kisah Mistik Dan Sejarah Kellie’s Castle Di Batu Gajah, Perak
TARIKAN
Istana Kellie atau Kellie’s Castle merupakan ‘istana’ paling terkenal di Malaysia. Terletak di Baru Gajah, Perak, istana ini merupakan salah satu bangunan bersejarah yang ada di Perak.
Hampir Setahun Ditutup, Taman Tasik Titiwangsa Bakal Dibuka Semula Januari 2020
PANAS
Cukup dikenali sebagai destinasi untuk beriadah bersama keluarga dan rakan – rakan, Taman Tasik Titiwangsa telah ditutup semenjak September lalu untuk proses penambahbaikan.
Lokan Bakar Cheese Tarikan Baharu Pasar Terapung Pulau Suri, Kelantan
MAKAN-MAKAN
Siapa yang merancang ke Kelantan pada musim cuti sekolah ni, korang jangan lupa untuk jalan-jalan cari makan ke Pasar Terapung Kampung Pulau Suri, Tumpat.
Peti Besi Bank Dijadikan Kedai Buku, Ini Destinasi ‘Tersembunyi’ Di Ipoh
TARIKAN
Melangkah masuk ke BookXcess Ipoh, keadaan agak sempit, tiada pilihan buku yang banyak dan terasa tiada apa yang menarik, tidak seperti outlet mereka di Setia Alam yang viral semenjak dua menjak in
Kraftangan, Makanan Dan Produk Eco-Tourism Di Terengganu
TARIKAN
Terkenal dengan keindahan pantai yang mempunyai pasir putih dan halus, Terengganu juga mempunyai banyak pulau peranginan yang sering menjadi tumpuan pelancong baik tempatan dan antarabangsa seperti
‘Barbie & Hot Wheels’ Menanti Di Lost World of Tambun Cuti Sekolah Ini
TARIKAN
Memasuki bulan November dan Disember, anak – anak pastinya paling gembira kerana sesi persekolahan akan bercuti dan ini bermakna ibu bapa akan mula ‘pening’ untuk bawa mereka berjalan atau melakuka
Istana Lama Penyeri Terrapuri Heritage Village, Setiu, Terengganu
HOTEL
Terrapuri (The Land of Palaces) menampilkan rumah – rumah klasik yang mempunyai ciri-ciri seni binaan tradisional.
Jom Serbu Festival Makanan Pulau Pinang, 23 & 24 Nov Ini!
MAKAN-MAKAN
Hujung bulan November ini, musim cuti sekolah akan bermula dan bagi anda yang tak tahu nak bawa keluarga atau anak-anak berjalan ke mana, mungkin ini boleh dijadikan idea!
Pulau Peranginan Di Terengganu Mula Henti Terima Pelancong
PANAS
Setiap kali menjelang hujung dan awal tahun, pastinya lokasi pelancongan di pulau-pulau peranginan sekitar bahagian Pantai Timur akan mula ditutup sementara berikutan Musim Tengkujuh.
Nak Bercuti Ke Kelantan Pada Hujung Tahun? Ini Kawasan Yang Perlu Dielakkan!
TIPS TRAVEL
Bila masuk ke bulan-bulan terakhir tahun ini, seperti biasalah selalunya dijangkakan bakal berlaku perubahan angin Monsun yang membawa hujan lebat dan kejadian banjir.
Mencari Lokan Dan Kepah, Aktiviti Menarik Ditawarkan Oleh Peladang Setiu Agro Resort
HOTEL
Dahulunya dikenali sebagai Taman Rekreasi Peladang Setiu, resort yang mula beroperasi sejak tahun 1999 ini menawarkan penginapan chalet berkonsepkan rumah melayu dan juga 28 unit rumah bertingkat d
Percutian Bercirikan Eco Tourism Di Lata Kolam Air Deru Ecopark, Besut, Terengganu
TARIKAN
Terletak di kawasan Hutan Simpan Gunung Tebu, Hulu Besut, Terengganu, kecantikan dan keindahan persekitaran Lata Kolam Air Deru Ecopark ini bukan sahaja menarik kedatangan pengunjung tempatan, teta
Jom 'Weekend Getaway' Ala-Ala Koboi Red Indian!
HOTEL
Bagi korang yang tak ada idea nak 'weekend getaway' ke mana yang dekat dengan Kuala Lumpur, mungkin korang boleh pergi bercuti ke destinasi popular Port Dickson.
Jom Meriahkan Regatta Sarawak 2019 Pada 25 Okt-3 Nov Ini!
TARIKAN
Siapa dekat sini yang suka menyaksikan perlumbaan perahu naga antarabangsa?
Arak Bebas Cukai Tidak Dijual Di Pulau Pangkor
PANAS
Seperti yang kita sedia maklum, bermula Januari 2020, Pulau Pangkor bakal membawa status sebagai ‘Pulau Bebas Cukai’.
Kelantan Had Operasi Kedai Makan Hingga 12 Malam Sahaja
PANAS
Bagi mengekang dan mengurangkan gejala sosial dalam kalangan anak muda, kerajaan negeri Kelantan dalam perancangan untuk menghadkan operasi kedai makan menjelang tahun hadapan.

Pages