Pulau Pinang
Bestnya, Hanya RM15 Seorang Dah Boleh Pusing-Pusing Penang!
JALAN-JALAN
Dengan hanya RM15 seorang, anda kini boleh melancong di beberapa lokasi menarik sekitar Pulau Pinang!
Pulau Pinang Negeri Pertama Perkenal Akreditasi Selamat Dari Wabak Di Lokasi Pelancongannya
PANAS
Biarpun ketika ini Kerajaan telah melonggarkan kepada Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) yang memberi kebebasan untuk kita melakukan banyak aktiviti seperti pelancongan domestik, namun di
Wow, 'Hameediyah' Diiktiraf Restoran Nasi Kandar Tertua Di Malaysia!
MAKAN-MAKAN
Siapa dekat sini yang kalau pergi bercuti ke Pulau Pinang mesti wajib singgah pekena nasi kandar sedap dekat Restoran Hameediyah, Lebuh Campbell, Georgetown?
Pulau Pinang Guna Konsep "Travel Bubble" Mulakan Pelancongan Lepas PKP
GAYA HIDUP
Sebaik sahaja Kerajaan Persekutuan menarik semula larangan perjalanan rentas negeri, Pulau Pinang bakal melaksanakan pendekatan yang dipanggil "travel bubble" -- d
Festival Bukit Bendera 2020 Yang Dijadual Julai Ini, Ditangguhkan!
PANAS
Sebut sahaja Bukit Bendera pasti ramai yang membayangkan suasana sejuk di tanah tinggi, pemandangan semulajadi yang menarik dan pengalaman menaiki keretapi kabel.
COVID-19: Festival Bon Odori Di Pulau Pinang, 25 Julai Ini Dibatalkan!
PANAS
Festival Bon Odori yang dijadualkan berlangsung pada 25 Julai 2020 di Pulau Pinang terpaksa DIBATALKAN bagi membendung penularan jangkitan COVID-19.
Penutupan Jalan Di Geogetown, Pulau Pinang Bermula Jumaat Hingga Ahad
PANAS
Jika anda mempunyai rencana untuk ke Pulau Pinang terutamanya hujung minggu ini (6 hingga 8 Mac), ada beberapa jalan akan ditutup sempena pelbagai jenis program yang akan berlangsung di Pulau Pinan
Kereta Api Bukit Bendera Ditutup Sementara Bermula 18 Jun Depan
PANAS
Jika korang ada perancangan untuk menaiki kereta api di Bukit Bendera, Pulau Pinang pada pertengahan tahun ini, mungkin hasrat tersebut terpaksa ditangguhkan sementara.
Mural Di Kontena Kapal PICAF Terpilih Sebagai Seni Jalanan Terbaik Dunia!
TARIKAN
Sebagai acara seni tahunan di Malaysia, Penang International Container Art Festival atau PICAF semestinya memeriahkan lagi kempen Tahun Melawat Malaysia 2020 yang sebenarnya telah bermula sejak Dis
Jom Jalan-Jalan Penang, Ada Diskaun 50 Peratus Dari 15 Mac-15 Mei Ini!
JALAN-JALAN
Ada tak dalam kalangan korang yang terpaksa membatalkan perancangan untuk bercuti ke luar negara disebabkan risau dengan penularan wabak COVID-19?
Percutian Hujung Minggu Penuh Ketenangan di Shangri-La Rasa Sayang Resort & Spa Penang
HOTEL
Shangri-La’s Rasa Sayang Resort & Spa merupakan salah satu hotel 5 bintang di Penang yang menawarkan penginapan mewah hasil kombinasi percutian ala-ala tradisional yang penuh bersejarah dan dik
Rekaan Klasik Dan Stylish Modern Hotel Georgetown, Pulau Pinang
HOTEL
Terkenal sebagai destinasi yang terkenal dengan pelbagai jenis makanan, Pulau Pinang boleh dikatakan destinasi yang menjadi pilihan ramai untuk bercuti dan melancong.
Emirates Buat Penerbangan Harian Singapura-Pulau Pinang, Mulai April 2020
PROMOSI
Syarikat penerbangan terbesar dunia, Emirates bakal melancarkan penerbangan harian antara Singapura dan Pulau Pinang, bermula 9 April ini.
Fiesta Belon Udara Panas Pulau Pinang Kembali Lagi, 1&2 Feb Ini!
PANAS
Kalau hujung minggu ini iaitu pada 1 & 2 Februari, anda tak tahu nak bercuti atau bawa anak-anak berjalan ke mana --- mungkin ini idea terbaik untuk anda!
Wow, Pulau Pinang Ada 5 Lokasi 'Insta-Worthy' Baru Berupa Lukisan Mural Kontena!
TARIKAN
Kalau sebut pasal 'street art' atau seni jalanan, pastinya Pulau Pinang antara destinasi yang menjadi tumpuan untuk penggemar seni berkenaan.
Starlux Airlines Buat Penerbangan Terus Pulau Pinang-Taiwan, Bermula 23 Jan
PANAS
Wah, siapa sangka Pulau Pinang menjadi satu-satunya lokasi di Malaysia yang dipilih untuk penerbangan terus oleh Starlux Airlines dari Lapangan Terbang New Taipei City.
Kereta Api Funikular Bukit Bendera Pulih Sepenuhnya
PANAS
Tergendala sejak 8 malam Sabtu, perkhidmatan kereta api funikular di Bukit Bendera semalam beroperasi semula sepenuhnya pada 4.45 petang semalam (Ahad).
Nak Rasa Percutian Suasana Desa Yang Permai? Jom Ke Kampung Agong, Pulau Pinang!
JALAN-JALAN
Bagi siapa yang suka dengan suasana panorama kampung tradisional Melayu yang dikelilingi pagar buluh, deretan pohon kelapa dan rumah kayu lama --- Homestay Kampung Agong yang terletak di Penag
Jom Serbu Festival Makanan Pulau Pinang, 23 & 24 Nov Ini!
MAKAN-MAKAN
Hujung bulan November ini, musim cuti sekolah akan bermula dan bagi anda yang tak tahu nak bawa keluarga atau anak-anak berjalan ke mana, mungkin ini boleh dijadikan idea!
Pulau Pinang Tersenarai Sebagai Destinasi Untuk Mengalami ‘Pengalaman Asia’
PANAS
CNN Travel baru-baru ini telah senaraikan Pulau Pinanag sebagai destinasi terbaik untuk dilawati sekiranya inginkan ‘pengalaman Asia’ yang menyeluruh bersama 16 lagi destinasi lain.

Pages