Pulau Pinang
Wow, Pulau Pinang Ada 5 Lokasi 'Insta-Worthy' Baru Berupa Lukisan Mural Kontena!
TARIKAN
Kalau sebut pasal 'street art' atau seni jalanan, pastinya Pulau Pinang antara destinasi yang menjadi tumpuan untuk penggemar seni berkenaan.
Starlux Airlines Buat Penerbangan Terus Pulau Pinang-Taiwan, Bermula 23 Jan
PANAS
Wah, siapa sangka Pulau Pinang menjadi satu-satunya lokasi di Malaysia yang dipilih untuk penerbangan terus oleh Starlux Airlines dari Lapangan Terbang New Taipei City.
Kereta Api Funikular Bukit Bendera Pulih Sepenuhnya
PANAS
Tergendala sejak 8 malam Sabtu, perkhidmatan kereta api funikular di Bukit Bendera semalam beroperasi semula sepenuhnya pada 4.45 petang semalam (Ahad).
Nak Rasa Percutian Suasana Desa Yang Permai? Jom Ke Kampung Agong, Pulau Pinang!
JALAN-JALAN
Bagi siapa yang suka dengan suasana panorama kampung tradisional Melayu yang dikelilingi pagar buluh, deretan pohon kelapa dan rumah kayu lama --- Homestay Kampung Agong yang terletak di Penag
Jom Serbu Festival Makanan Pulau Pinang, 23 & 24 Nov Ini!
MAKAN-MAKAN
Hujung bulan November ini, musim cuti sekolah akan bermula dan bagi anda yang tak tahu nak bawa keluarga atau anak-anak berjalan ke mana, mungkin ini boleh dijadikan idea!
Pulau Pinang Tersenarai Sebagai Destinasi Untuk Mengalami ‘Pengalaman Asia’
PANAS
CNN Travel baru-baru ini telah senaraikan Pulau Pinanag sebagai destinasi terbaik untuk dilawati sekiranya inginkan ‘pengalaman Asia’ yang menyeluruh bersama 16 lagi destinasi lain.
Senarai 31 Pulau-Pulau Cantik Untuk Dilawati di Malaysia
JALAN-JALAN
Kepada yang tengah cari pulau mana nak pergi untuk bercuti nanti, hari ni Mat share senarai Pulau-Pulau di Malaysia. Boleh jadikan ni sebagai reference dan masukkan dalam bucket list korang.&n
Nak Cuba Urutan Badan Guna Pisau? Mai Pi Penang!
PANAS
Kalau korang melancong ke Thailand atau Indonesia, antara aktiviti wajib yang dilakukan mesti mendapatkan khidmat urutan badan tradisional mereka, kan?
'Cat Beach' Penang Destinasi Wajib Bagi Si Pencinta Kucing!
HOTEL
Bagi siapa yang memang peminat tegar kucing mesti tahu tentang kewujudan “Cat Heaven Island” di Ainoshima sebuah kepulauan di Shingū, Fukuoka, Jepun, kan?
Penang Disenarai Destinasi Pelancongan Musim Bunga Terbaik Oleh CNN Travel
PANAS
Pulau Pinang telah dipilih sebagai salah satu destinasi pelancongan musim bunga terbaik oleh CNN Travel, di samping lokasi popular lain dunia seperti Sepanyol, Greece, Maghribi dan Jerman.