Sabah
Kenali Sisi Lain Sabah, Ini Tips & 10 Lokasi Percutian Menarik Jika Anda Bertamu di Beaufort
JALAN-JALAN
Bercakap mengenai destinasi percutian terkenal di Malaysia, pastinya Negeri Sabah terlintas di fikiran orang ramai kerana keindahan alam serta budayanya yang unik.
Makan Atas Awan, Perhentian Dalam Perjalanan Daki Gunung Kinabalu
TARIKAN
Bagi mereka yang belum berpengalaman mendaki Gunung Kinabalu, mesti korang ingat yang mendaki Gunung Kinabalu ini semata-mata mendaki dari bawah sampai atas, kemudian turun balik kan?
Bestnya! Sabah Mula Benarkan Aktiviti Rekreasi Laut Dengan 50 Peratus Kapasiti
PANAS
Jika ketika ini anda berada di Sabah dan rasanya seperti sudah lama anda tidak dapat membuat aktiviti rekreasi laut disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) -- ini ada satu khabar gembira
Orang Semenanjung Nak Masuk Sabah, Sarawak Kena Buat Swab Test Dulu
PANAS
Jika anda dari Semenanjung dan ingin melakukan perjalanan ke Sabah termasuk Wilayah Persekutuan Labuan dan Sarawak sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB
Boleh Daki Gunung Kinabalu Mulai 5 Mac Ini, Tapi Ada Syaratnya..
PANAS
Aktiviti pendakian ke puncak Gunung Kinabalu yang ditangguhkan sejak 13 Januari lalu akan dibenarkan semula Jumaat ini (5 Mac 2021) dengan had pendakian seramai 100 orang sehari.
Ustaz Ebit Lew Islamkan 490 Orang Penduduk Suku Bajau Laut Di Semporna
PANAS
Siapa je dalam Malaysia ni yang tak pernah dengar nama Ustaz Ebit Lew, malah penduduk Cina dan India juga sangat mengenali insan yang pemurah ni.
Balung Lost World - Sungai Merah Di Tawau Sabah
TARIKAN
Kepada hikers di luar sana, korang pasti akan tertarik dengan keunikan dan keindahan semula jadi yang ada di Balung Lost World yang terletak di Tawau ni.
Mountain Valley Resort - Hidden Gem Di Kundasang Yang Korang Patut Cuba
HOTEL
Kebelakangan ni kita dah boleh merasakan bahang yang melanda di negara Malaysia.
Lato Lato Resort - Satu Lagi Resort Terapung Cantik Di Semporna
HOTEL
Sabah merupakan salah satu negeri yang mempunyai pulau-pulau cantik yang mendapat perhatian dalam kalangan pelancong dari dalam dan luar negara.
7 Disember Ini, Sabah Buka Semula Aktiviti Mendaki Gunung Kinabalu Secara Berperingkat
PANAS
Kerajaan Sabah melalui Taman-Taman Sabah (TTS) bersedia untuk membuka semula aktiviti pendakian di Gunung Kinabalu secara berperingkat dengan pelaksanaan prosedur operasi standard (SOP) ketat mulai
'Dreamland Beach Holiday' - Percutian Bak Fantasi Dongeng Kanak-Kanak Di Kudat, Sabah!
JALAN-JALAN
Sabah sememangnya sering menjadi pilihan destinasi percutian keluarga, memandangkan Negeri Di Bawah Bayu itu kaya dengan khazanah alam semulajadi yang memukau pandangan.
Marakau Cabin - Kabin Ajaib Di Kaki Gunung Kinabalu
HOTEL
Kalau korang seorang pencinta alam, pastinya korang mengimpikan penginapan yang yang dipenuhi permandangan yang menghijau dan dipenuhi dengan tumbuhan flora & fauna.
Nusakuya - Resort Di Tengah Laut Yang Menjadi Kegilaan Kaki Travel
HOTEL
Sabah merupakan sebuah negeri yang penuh dengan lokasi-lokasi menarik dan hidden gem di Malaysia.
Pitas 'Hidden Gem' Sabah Yang Semakin Bersinar!
JALAN-JALAN
Meskipun ketika ini keadaan jangkitan wabak COVID-19 di Sabah antara yang tertinggi di Malaysia, namun insyaAllah dengan prosedur dan kawalan kesihatan serta SOP yang betul -- diharap keadaan Neger
Stailnya Jambatan Pelangi Kat Pitas, Sabah Ni! Tengah-Tengah Pokok Bakau Lagi, So 'Instagrammable'!
TARIKAN
Kalau sebut tentang melancong ke Sabah pasti ramai yang memilih destinasi popular seperti Kota Kinabalu, Kundasang, Semporna dan Tawau.
Sabah Bakal Miliki Kompleks Pelancongan Untuk Lihat Lebih Dekat Hidupan Liar Di Kinabatangan
TARIKAN
Sabah bakal memiliki sebuah kompleks pelancongan bagi membolehkan pelancong melihat dan mengalami sendiri habitat hidupan liar serta alam sekitar di kawasan Kinabatangan.
Le’ One Kokol Elf – Lagi Satu Lokasi Instagrammable Di Sabah Yang Korang Boleh Pergi
TARIKAN
Siapa je yang tak suka dengan lokasi-lokasi cantik dan instagrammable? Apa guna pergi tempat lawa-lawa tapi tak ada gambar yang diambil sebagai kenang betul tak?
Bandar Tenom - 5 Aktiviti Yang Korang Boleh Buat Di 'Bandar Kopi' Di Sabah Ini
TARIKAN
Tenom merupakan satu lokasi yang menumpukan ekonomi pertanian di Sabah dan lebih dikenali sebagai bandar kopi oleh penduduk tempatan di sana.
Gunung Kinabalu - Fenomena Salji Di Puncak Menjadi Perbualan Hangat Dalam Kalangan Hikers Di Malaysia
PANAS
Pada bulan September yang lepas, fenomena salji di Gunung Kinabalu viral dan menjadi bualan hangat apabila seorang pendaki yang bernama
Lankayan Island Dive Resort Di Sabah Pasti Memukau Mata Anda Dengan Keindahannya
HOTEL
Tiada siapa yang dapat nafikan bahawa pulau-pulau di Sabah sememangnya sangat cantik dan jernih. Kini, ada lagi satu pulau yang ramai dari Semenanjung tak tahu iaitu Pulau Lankayan.

Pages