Perlis
'Rock Climbing Base Camp' Gua Kelam - Tarikan Pelancongan Baharu Indera Kayangan
Wow, siapa sangka negeri terkecil di Malaysia iaitu Perlis bakal memiliki tarikan pelancongan uniknya yang tersendiri iaitu 'Kem Induk Mendaki Batu Perlis @ Gua Kelam'!
Walaupun Paling Kecil, Tapi Perlis Ada 'Kampung Balik Bukit' Yang Memukau!
Siapa sangka di negeri terkecil Malaysia iaitu Perlis mempunyai satu lokasi menakjubkan dengan pemandangan luar biasa yang cukup memukau.
Belayar di Tasik Timah Tasoh, Tarikan Terbaharu Bercuti Ke Perlis!
Biarpun Perlis negeri yang terkecil di Malaysia, namun banyak lokasi dan aktiviti menarik yang boleh dilakukan di sini. Antara lokasi yang menjadi tumpuan adalah Tasik Timah Tasoh.
Yeay, Dah Boleh Cross Border Thailand! Ini SOP Yang Korang Kena Patuh Dulu
Pembukaan semula dua pintu sempadan darat Thailand-Malaysia pada 1 April akan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) bagi memastikan keselamatan dan kesihatan pelancong serta penduduk tempatan se
Mirnaz Roomstay Perlis - Penginapan Bilik Segi Tiga Di Tengah Sawah Padi
Jika korang bercuti ke Perlis dan tidak tahu untuk menginap di mana yang best atau menarik -- korang boleh cuba ke Mirnaz Roomstay!
Abi Agro - 'Mini Cameron Highlands' Tarikan Terbaharu Di Perlis
Apabila disebut sahaja 'Cameron Highlands' semua pasti terbayang pelbagai jenis sayuran tumbuh subur dan segar yang terdapat di tanah tinggi itu.
Siapa Kata Perlis Boring? Korang Tahu Tak Ada 3 Tarikan Pelancongan Baharu Kat Sana!
TRAVEL
Disebabkan gelarannya sebagai negeri terkecil di Malaysia, ramai menyangka Perlis tidak mempunyai tarikan pelancongan yang istimewa untuk dilawati -- melainkan ia sekadar bersempadanan dengan n
Jaga-Jaga Oghang Utara! Amaran Hujan Berterusan Di Perlis, Kedah, Pulau Pinang & Perak
VIRAL
Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran hujan berterusan di negeri-negeri utara Semenanjung hari ini (Selasa).
Anda Mungkin Berpeluang Untuk Menyaksikan Ikan Lumba-lumba, Yu Paus Di Kangar
Selain ikan lumba-lumba, kemunculan ikan yu paus di perairan Kuala Perlis kebelakangan ini menarik perhatian memandangkan spesis unik berkenaan sememangnya sukar ditemukan.
"Jemput Makan!" CEMBURU Dengan Perlis Kerana Dah Boleh 'Dine-In'
VIRAL
Cemburu ini lebih pedih dari cemburu dengan kekasih!!!
Mai Tengok Awan Karpet Di Wang Kelian, Perlis
Memandangkan Perlis kini negeri yang berstatus PKPP, korang yang turut berada di dalam negeri PKPP dah boleh rancang pelancongan ke Perlis dan datang tengok fenomena awan karpet dekat sini. 
Perkhidmatan Feri Kuala Perlis-Langkawi Dibuka Semula
VIRAL
Bermula esok, Sabtu (27 Februari) -- perkhidmatan feri untuk pelancong dari Terminal Feri Kuala Perlis ke Pulau Langkawi akan dibuka semula kepada penumpang.
Gadis Dari Sepanyol Berkongsi Pengalaman Epik Bercuti Di Perlis Indera Kayangan
TRAVEL
Kebanyakan rakyat Malaysia tak akan terfikir untuk pergi bercuti di Perlis. Pada mereka, yang ada di Perlis hanyalah sawah padi sahaja.
Bangpon Cafe n Bistro - Burger Sebesar Sport Rim? Biar Betul!
MAKAN
Semua orang mesti pernah makan burger kan? Tapi korang pernah ke makan burger bersaiz gergasi yang menyamai tayar motosikal.
Ingat Kelantan Je Ada Pasar Terapung, Tak Sangka Perlis Pun Ada Juga Tau!
Ingatkan Kelantan sahaja yang ada dua buah pasar terapung atau 'floating market' macam dekat Hatyai, Thailand -- tapi tak sangka rupanya negeri paling utara di Semenanjung iaitu Perlis jug
Jom Breakfast Sambil Menikmati Pemandangan Sawah Di Warung Tepi Sawah, Perlis
MAKAN
Memang tak ada pengalaman unik lain bila korang datang Perlis dan makan breakfast sambil dihidangkan pemandangan sawah padi.
Bestnya, Sekarang Perlis Tengah Meriah Dengan Musim Pancing Ikan Puyu Tepi Bendang!
Setiap kali musim menuai padi antara akhir bulan Ogos hingga Oktober -- ramai penduduk Perlis tanpa mengira umur, bangsa dan pangkat, tidak akan melepaskan peluang untuk
10 Tempat Menarik di Perlis Indera Kayangan Patut Anda Pergi
Perlis merupakan negeri yang paling utara di Malaysia. Bersempadan dengan Thailand membuatkan Perlis popular dengan makanan dan pengaruh dari negara itu.
Covid 19 : Solat Jumaat Di Perlis Digantikan Dengan Solat Zohor Dirumah
VIRAL
Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail telah menitahkan solat Jumaat di negeri berkenaan hari ini (13 Mac) digantikan oleh solat Zohor di rumah.  

Pages