Perlis
Siapa Kata Perlis Boring? Korang Tahu Tak Ada 3 Tarikan Pelancongan Baharu Kat Sana!
JALAN-JALAN
Disebabkan gelarannya sebagai negeri terkecil di Malaysia, ramai menyangka Perlis tidak mempunyai tarikan pelancongan yang istimewa untuk dilawati -- melainkan ia sekadar bersempadanan dengan n
Jaga-Jaga Oghang Utara! Amaran Hujan Berterusan Di Perlis, Kedah, Pulau Pinang & Perak
PANAS
Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran hujan berterusan di negeri-negeri utara Semenanjung hari ini (Selasa).
Anda Mungkin Berpeluang Untuk Menyaksikan Ikan Lumba-lumba, Yu Paus Di Kangar
TARIKAN
Selain ikan lumba-lumba, kemunculan ikan yu paus di perairan Kuala Perlis kebelakangan ini menarik perhatian memandangkan spesis unik berkenaan sememangnya sukar ditemukan.
"Jemput Makan!" CEMBURU Dengan Perlis Kerana Dah Boleh 'Dine-In'
PANAS
Cemburu ini lebih pedih dari cemburu dengan kekasih!!!
Mai Tengok Awan Karpet Di Wang Kelian, Perlis
TARIKAN
Memandangkan Perlis kini negeri yang berstatus PKPP, korang yang turut berada di dalam negeri PKPP dah boleh rancang pelancongan ke Perlis dan datang tengok fenomena awan karpet dekat sini. 
Perkhidmatan Feri Kuala Perlis-Langkawi Dibuka Semula
PANAS
Bermula esok, Sabtu (27 Februari) -- perkhidmatan feri untuk pelancong dari Terminal Feri Kuala Perlis ke Pulau Langkawi akan dibuka semula kepada penumpang.
Gadis Dari Sepanyol Berkongsi Pengalaman Epik Bercuti Di Perlis Indera Kayangan
JALAN-JALAN
Kebanyakan rakyat Malaysia tak akan terfikir untuk pergi bercuti di Perlis. Pada mereka, yang ada di Perlis hanyalah sawah padi sahaja.
Bangpon Cafe n Bistro - Burger Sebesar Sport Rim? Biar Betul!
MAKAN-MAKAN
Semua orang mesti pernah makan burger kan? Tapi korang pernah ke makan burger bersaiz gergasi yang menyamai tayar motosikal.
Ingat Kelantan Je Ada Pasar Terapung, Tak Sangka Perlis Pun Ada Juga Tau!
TARIKAN
Ingatkan Kelantan sahaja yang ada dua buah pasar terapung atau 'floating market' macam dekat Hatyai, Thailand -- tapi tak sangka rupanya negeri paling utara di Semenanjung iaitu Perlis jug
Jom Breakfast Sambil Menikmati Pemandangan Sawah Di Warung Tepi Sawah, Perlis
MAKAN-MAKAN
Memang tak ada pengalaman unik lain bila korang datang Perlis dan makan breakfast sambil dihidangkan pemandangan sawah padi.
Bestnya, Sekarang Perlis Tengah Meriah Dengan Musim Pancing Ikan Puyu Tepi Bendang!
TARIKAN
Setiap kali musim menuai padi antara akhir bulan Ogos hingga Oktober -- ramai penduduk Perlis tanpa mengira umur, bangsa dan pangkat, tidak akan melepaskan peluang untuk
10 Tempat Menarik di Perlis Indera Kayangan Patut Anda Pergi
TARIKAN
Perlis merupakan negeri yang paling utara di Malaysia. Bersempadan dengan Thailand membuatkan Perlis popular dengan makanan dan pengaruh dari negara itu.
Covid 19 : Solat Jumaat Di Perlis Digantikan Dengan Solat Zohor Dirumah
PANAS
Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail telah menitahkan solat Jumaat di negeri berkenaan hari ini (13 Mac) digantikan oleh solat Zohor di rumah.  
Tak Payah Susah-Susah Ke Thailand Nak Tengok Bunga Matahari, Perlis Pun Ada!
JALAN-JALAN
Siapa yang tak suka terutama kaum wanita untuk melawat ladang bunga matahari yang pernah viral di Lopburi, Thailand -- sehingga ada yang memasukkannya ke dalam bucket list destinasi percut