Malaysia
Terbeli Tempat Duduk Kapal Terbang Yang Tiada Tingkap? Ini Nombor Seat Yang Perlu Dielak!
TIPS TRAVEL
Apabila anda bercuti atau melancong dengan menaiki kapal terbang, antara pengalaman paling best sepanjang tempoh penerbangan tentunya bila dapat menikmati pemandangan menakjubkan dari&nbs
Anak Syarikat ACE Holdings, ACE Pictures Raih Anugerah Di US Melalui Filem ‘Clemency’
GAYA HIDUP
Siapa sangka meskipun penubuhannya baru setahun jagung dalam dunia industri perfileman, ACE Pictures sebuah produksi Malaysia telah berjaya melakar kejayaan di peringkat antarabangsa menerusi buah
Nak Mudah Rancang Percutian Tahun Depan? Rujuk E-Kalendar TMM2020!
PANAS
Bagi memudahkan pelancong dalam dan luar negara merancang percutian masing-masing bersempena Tahun Melawat Malaysia 2020, satu e-Kalendar yang memaparkan semua acara yang bakal berlangsung di selur
Elak Bagasi Hilang Di Lapangan Terbang? Ini Maklumat Wajib Perlu Anda Letak Di Tag Keselamatan!
TIPS TRAVEL
Pernah tak anda mengalami pengalaman kehilangan bagasi selepas mendarat di lapangan terbang ketika anda melancong ke luar negara?
Selepas Rokok, AirAsia Nak Hentikan Penjualan Alkohol Dalam Pesawatnya?
PANAS
Seperti yang kita tahu baru-baru ini AirAsia telah mengumumkan untuk menghentikan jualan rokok bebas cukai dalam pesawat serta laman webnya, dan semalam (11 November) peraturan baharu itu telahpun
Kerana Penangan Nasi Lemak, Mat Saleh Ini Sanggup Terbang Ke Malaysia Dari Greece!
PANAS
Anda pernah tak buat kerja gila travel jauh-jauh semata-mata sebab teringin atau mengidam makanan di negara luar seperti Thailand atau Indonesia yang memang terkenal dengan pelbagai menu sedap
MAS Tawar Potongan Harga Sempena YES Bermula 5-18 Nov Ini
PANAS
Kalau sebelum ni AirAsia buat Jualan Hebat akhir tahun dengan menawarkan 6 juta tempat duduk, kali ini giliran Malaysia Airlines pula.
AirAsia Akhiri Tahun 2019 Dengan Jualan Hebat 6 Juta Tempat Duduk!
PANAS
Wow...ini berita baik untuk korang yang ada rancangan untuk travel pada tahun 2020 & 2021!
6 Tips Elak Kecurian Dalam Kapal Terbang Ketika Travel
TIPS TRAVEL
Siapa dekat sini yang ada pengalaman atau mempunyai kenalan yang pernah mengalami kejadian kecurian ketika travel menaiki kapal terbang?
Pameran Firaun Ramses II & Raja Tut Di Muzium Negara Sempena TMM2020?
PANAS
Anda tak perlu lagi untuk terbang jauh-jauh ke Mesir bagi melihat sendiri makam Firaun serta artifak kuno yang terkenal di sana.
Anda Selalu Travel Solo? Ini Tips Keselamatan Yang Boleh Dicuba!
TIPS TRAVEL
Siapa di sini yang suka atau gemar melancong ke luar negara bersendirian?
Jom Rebut Diskaun Menarik Di MHholidays Big Sale!
PANAS
Ini berita baik untuk mereka yang mencari tiket penerbangan murah beserta penginapan hotel.
Wow, Malaysia Diiktiraf Destinasi Paling Mesra Muslimah Di Dunia 2019!
PANAS
Ini satu berita gembira dan membanggakan buat Malaysia apabila negara kita berjaya menduduki tangga teratas sebagai 'Destinasi Paling Mesra Muslimah' bagi tahun 2019!
Firefly Tawar 10,000 Tempat Duduk Percuma Untuk Perjalanan Sehala!
PROMOSI
Syarikat penerbangan tambang rendah Malaysia, Firefly, menawarkan 10,000 tempat duduk perjalanan sehala percuma untuk pelanggan yang layak bagi semua destinasi domestiknya.
Jualan Hebat AirAsia Kembali Lagi Dengan Promosi 6 Juta Tempat Duduk!
PROMOSI
AirAsia, syarikat penerbangan tambang rendah terbaik dunia selama 11 tahun berturut-turut kini meraikan 600 juta jumlah tetamu yang bakal diterbangkan menerusi "Jualan Hebat" denga
AirAsia Hentikan Penjualan Rokok & Tawar Insentif Kepada Staf Untuk Berhenti Merokok
PANAS
Syarikat penerbangan tambang rendah, AirAsia membuat pengumuman untuk menghentikan penjualan rokok bebas cukai di atas semua penerbangannya.
Lihat Mimaland Selepas 24 Tahun Ditinggalkan Tidak Beroperasi
JALAN-JALAN
Mimaland merupalah salah satu taman tema yang cukup popular di Malaysia satu ketika dahulu.
5 Muzium Unik Di Malaysia
JALAN-JALAN
Sebelum ini, kami pernah kongsikan 5 muzium terbaik di dunia
Nak Cari Tandas Awam Berdekatan Anda? Gunakan Aplikasi MyWC!
PANAS
Pernah tak bila kita tengah seronok jalan-jalan atau bercuti bersama keluarga dan rakan-rakan, tiba-tiba terasa nak buang air? Masa tu memang macam tak cukup tanah kita berlari cari tandas kan.
4 Rangkaian Burger Malaysia Dipilih Antara 50 Terbaik Di Asia
MAKAN-MAKAN
Empat jenama atau rangkaian burger yang berasal dari Malaysia baru – baru ini telah dipilih antara 50 burger terbaik di Asia oleh Big Seven Travel, sebuah laman web travel antarabangsa.

Pages