'Doraemon' Pun Pandai Nak Lindung Diri Ambil Vaksin Di Terengganu

GAYA HIDUP
August 26, 2021 - 08:27 PM


'Doraemon' pun bijak untuk ambil vaksin tau! Hehehe...

Tetapi 'Doraemon' yang dimaksudkan ini bukanlah sahabat karib Nobita seperti dalam siri animasi kartun Jepun popular itu.

Sebaliknya, 'Doraemon' ini merupakan seorang gadis yang hadir ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Integrasi Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), Kuala Nerus, Terengganu dengan memakai maskot animasi kegemaran ramai itu.

Kemunculan Siti Nor Shahira Mohd Dhali, 21 tahun itu sebagai 'Doraemon' berjaya mencuri tumpuan kerana dirinya mahu menceriakan petugas barisan hadapan serta penerima vaksin yang lain.

"Seronok sangat melihat mereka tersenyum gembira dapat merakam foto dan video kenangan bersama Doraemon. Ada juga usikan nakal yang meminta saya mempercepatkan giliran mereka menggunakan 'terowong masa' melalui 'poket ajaib' Doraemon.

"Namun saya tidak ambil hati... sudah biasa menerima gurauan begitu kerana sering tampil menjadi Doraemon bagi membantu perniagaan abang saya yang menawarkan perkhidmatan surprise delivery di sekitar Terengganu sebelum ini," katanya ketika ditemui pemberita di sini.

Proses suntikan vaksinnya juga berjalan lancar kerana pakaian maskot Doraemon itu mempunyai zip yang mudah dibuka tanpa menyukarkan jururawat yang bertugas.

Siti Nor Shahira berkata penampilan sebagai Doraemon di PPV itu juga membawa tuah kerana ada yang berminat mahu menggunakan khidmatnya untuk tempahan 'surprise delivery' pada hari istimewa seperti ulang tahun kelahiran dan majlis perkahwinan pada masa akan datang.

Sumber & Kredit Gambar: BERNAMA

Destination: