Tarikh Bunga Sakura Mekar di Seluruh Jepun Untuk Tahun 2020

March 12, 2019 - 08:04 PM


Musim bunga memang menjadi pilihan pelancong untuk ke Jepun. Ramai yang teringin nak saksikan keindahan bunga sakura dengan mata sendiri. Bagi mereka yang teringin nak tengok bunga ini dengan mata sendiri, bolehlah mula buat perancangan dari sekarang

Tarikh jangkaan Mekar Bunga Sakura tahun 2019 di Jepun telahpun dikeluarkan .Berbanding tahun-tahun sebelum ini, nampaknya tahun ini agak awal bunga sakura mekar mengikut forecast.

Kerap menjadi kesilapan segelintir traveller untuk “Sakura-hunting” ini ialah mereka beranggapan bunga-bunga Sakura ini mekar sepanjang 2-3 BULAN pada musim spring di Jepun. Realitinya TIDAK SAMA SEKALI.

Tips ringkas untuk “Sakura-Hunting” melihat bunga Sakura mekar ialah bermula dari TARIKH JANGKAAN mengikut tempat yang tertera dibawah sehingga DUA MINGGU (maksima) sahaja. Selepas dari waktu tersebut, bunga-bunga Sakura akan bertukar ke warna kehijau-hijauan.

Apabila peak season, kebiasaannya harga hotel mahupun flight akan mahal dari biasa. Apapun yang lebih penting, anda dapat enjoy layan bunga Sakura.

Andaikata korang tak sempat tengok di Tokyo atau di tempat lain, boleh cuba rancang untuk tengok Sakura di Hokkaido. Sebab di Hokkaido paling lambat tiba musim bunga. 

 

Destination: 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video