Jom Pesan Juadah Berbuka Dari Eat X Dan Sebarkan Kegembiraan

FOODIE
April 15, 2021 - 05:02 PM


Memandangkan sekarang ni lebih selamat untuk kita kekal di rumah, ataupun korang jenis yang malas nak fikir nak makan apa, atau beli dekat mana lepas penat balik dari kerja, apa kata kita pesan makanan dari eat X Yayasan Dignity For Chidren, sebuah perusahaan yang dikendalikan oleh golongan B40 sekitar Kuala Lumpur. 

Antara yang paling menarik di eat X ialah Nasi Kerabu Raya Family Meal yang dibuat cukup untuk 5 orang. Menu tersebut disediakan dengan seekor ayam bakar, 5 nasi kerabu lengkap dengan ulaman segar, kelapa parut, keropok, telur masin, kuih muih buatan tangan, dan 5 botol air honey lemon. Semua itu hanya pada RM130, tidak termasuk penghantaran.

Kalau korang nak order menu untuk seorang makan, korang boleh cuba ayam percik dengan nasi dagang atau nasi kerabu dorang yang datang dengan 3 sampingan, dan air. (RM35) 

Tapi, disebabkan Ramadan ini bulan di mana kita patut memberi, Yayasan Dignity For Children turut memberikan peluang untuk korang membeli juadah yang berharga RM75 yang akan diberikan kepada keluarga-keluarga yang memerlukan. Keluarga tersebut akan mendapat 4 nasi dan juga seekor ayam, harga termasuk dengan caj penghantaran 

Bukan bulan puasa ja! Dignity For Children pun dah bersiap sedia untuk beraya dengan korang! bake X menyediakan 5 jenis biskut raya yang korang boleh beli untuk diri sendiri ataupun untuk dijadikan hadiah. Mereka menyediakan  Sentul Sugee Biscuits (RM18), Red Velvet Cookies (RM18), Honey Cornflake Clusters (RM20), Chocolate Almond Slices (RM20) dan London Almond Biscuits (RM24). Biskut-biskut raya boleh dibeli dalam set 3 perasa berharga RM60-RM70. 

Setiap pembelian yang korang buat bersama eat X dan bake X bakal mengukir senyuman pada 1600 kanak-kanak di yayasan itu. Layari https://dignityforchildren.org/shop/raya-2021 untuk ketahui lebih lanjut. 

Sejak 21 tahun lalu, Yayasan Dignity For Children telah memberikan pendidikan berkualiti dan penjagaan yang holistik kepada kanak-kanak kurang bernasib baik. Bermula dengan satu bilik darjah dan 20 pelajar pada 1999, kini mereka sedang memberi pendidikan kepada 1650 pelajar tahun ini.