Jadual Penuh Perlawanan Champions League 2018/2019 Pusingan Pertama





Saingan Champions League musim ini bakal membuka tirai awal pagi esok menyaksikan PSG akan bertemu dengan Liverpool.

Selain pertembungan ini, apa yang sering ditunggu adalah kumpulan mana kelab-kelab gergasi ini dikumpulkan.

 

Senarai Pasukan Dan Kumpulan Champions League 2018/2019

Group A | Atletico Madrid, Dortmund, AS Monaco, Club Brugge

Group B | Barcelona, Tottenham, PSV, Inter Milan

Group C | PSG, Napoli, Liverpool, Red Star Belgrade

Group D | Lokomotiv Moscow, Porto, Schalke, Galatasaray​

Group E | Bayern, Benfica, Ajax, AEK Athens

Group F | Man City, Shakhtar Donetsk, Lyon, Hoffenheim​

Group G | Real Madrid, AS Roma, CSKA Moscow, Viktoria Plzen​

Group H | Juventus, Man United, Valencia, Young Boys

 

Kalau atas kertas, Aj merasakan saingan sengit akan berlaku di group B,G dan H. Itu kalau atas kertas, dan menilai daripada prestasi terkini pasukan-pasukan yang ada di dalam group berkenaan lah.

Tapi kalau ikut pemilihan pundit, diorang ada sebut 5 pasukan yang berkemungkinan ke Final. Antara yang disebut adalah PSG, Real Madrid, Bayern, Juventus dan Barcelona.

Tapi, nak sembang pasal final pun, perlawanan pertama tak jalan lagi. Sedangkan Germany team pilihan pun baru-baru ni kandas dekat World Cup.

Ini adalah jadual perlawanan Champions League peringkat kumpulan waktu M

Perlawanan Pertama

 

Mana satu pilihan korang? Setuju atau tidak dengan pemilihan pundit tu? 

;