Selepas Israel, Kini Atlet Australia Pula Cuba Menghancurkan Katil Kadbod Olimpik 2020

August 04, 2021 - 05:57 PM


Masih kah kalian ingat pada perkongsian min yang lalu berkenaan Atlet Israel menghancurkan katil kadbod Sukan Olimpik 2020? Kini timbul pula satu dakwaan dimana atlet Australia  merosakkan katil kadbod hingga hancur.

Tuduhan tersebut telah sampai ke Jawatankuasa Olimpik Australia, yang mengatakan kejadian yang melibatkan atletnya adalah salah satu tingkah laku yang tidak dapat diterima.

Namun, kapten pasukan Australia Ian Chesterman tidak mempunyai rancangan untuk mengambil tindakan kerana atlet tersebut sudah membuat permohonan maaf. Dia menambah bahawa kecederaan yang disebabkan oleh atlet Australia adalah minimum dan "tidak musnah sepenuhnya."

Dalam kes lain, Jawatankuasa Olimpik Australia menyatakan bahawa Badan Bola Sepak dan Ragbi Nasional sedang menyiasat laporan atletnya dalam penerbangan pulang ke Sydney. Namun, tidak ada laporan rasmi dari syarikat penerbangan untuk membawa atlet pulang, tetapi dia prihatin dengan tuduhan "tingkah laku yang tidak dapat diterima" di beberapa pihak.

Bagi min, uji menguji ni biar lah kena dengan caranya, lagi pun katil itu akan digunakan semual untuk Paralimpik pada bulan hadapan. Tidak susah pun menjaga bersama-sama.

Sumber: The Vocket

Destination: