5 Filem Seram Wajib Tonton November Ini

GAYA HIDUP
October 24, 2018 - 05:29 PM


Bagi penggemar filem seram pastinya bulan november ini akan menjadi bulan yang ditunggu-tunggu. Banyak filem bergenre seram akan temui anda di pawagam Malaysia bulan depan.

Berikut kami senaraikan 5 filem seram yang wajib tonton untuk mereka yang gemarkan filem yang menakutkan ini. 

1. 7ujuh

Pada tahun 70an, tujuh rakan sedang dalam cuti semester telah bercuti di sebuah banglo mewah yang terletak di pedalaman, yang mana ia dijaga oleh ketua kampung dan anak perempuannya Suri. Mereka telah mengadakan parti dan meminta Suri untuk tinggal membantu mereka membersihkan rumah tetapi parti itu bertukar menjadi liar dan Suri telah dirogol. Dia kemudian telah membunuh diri dan menyumpah mereka yang dia akan menghantui mereka. Mereka pada mula tidak hairan, namun apabila mereka terperangkap di rumah itu dan seorang demi seorang mati, mereka perlu mencari jalan untuk melarikan diri dari sumpahan itu.

Bahasa: Melayu

Tarikh Tayangan: 8 November 2018

2. Overlord

Sekumpulan askar payung terjun AS membawa misi kritikal untuk kejayaan penjajahan bersekutu. Tetapi mereka kemudian menyedari yang tentera Nazi bukan satu-satunya masalah mereka. Pihak Nazi juga menjalankan eksperimen terhadap tentera Nazi, mencipta kuasa luar biasa yang kini digunakan untuk menentang mereka.

Bahasa: Inggeris

Tarikh Tayangan: 8 November 2018

3. Still/Born

Ia berkisarkan tentang Mary, seorang ibu yang baru sahaja melahirkan anak kembar tetapi hanya seorang sahaja yang selamat. Ketika menjaga anaknya, si suami Adam menyedari sesuatu tidak kena. Dia kemudian mendapat tahu satu entiti paranormal telah menjadikan anaknya sebagai sasaran dan tidak akan berhenti selagi tidak mendapat anak itu.

Bahasa: Inggeris

Tarikh Tayangan: 15 November 2018

4. Hutan Puaka

Raya dan empat rakannya pergi ke hutan berhantu untuk merakam tanah perkuburan misteri yang terletak di sana. Tetapi perkara pelik mula berlaku termasuk penemuan mayat pada platform buluh dan salah seorang rakannya Jessy telah terlibat dalam kemalangan tragik. Mereka ambil keputusan untuk meninggalkan Jessy keseorangan dalam hutan. Bagaimanapun, walaupun selepas mereka meninggalkan hutan, Raya dan rakannya masih lagi terus diganggu.

Bahasa: Indonesia

Tarikh Tayangan: 15 November 2018

5. Kafir

Roh yang tidak diketahui mula menghantui sebuah keluarga selepas kematian mengejut bapa mereka. Si ibu mula berkelakuan aneh dan sering ketakutan. Mereka perlu mencari jalan untuk menyelamatkan ibu mereka supaya dia tidak ditimpa nasib yang sama seperti bapa mereka.

Bahasa: Indonesia

Tarikh Tayangan: 8 November 2018

*****

Tengok trailer pun dah seram ni! Selamat menonton jangan lupa bawa peneman yer. Balik rumah sila cuci kaki dan bagi salam sebelum masuk rumah, kang nanti ada pula yang ikut balik nanti.