Model Terbaru Vespa Elettrica Dikuasakan Oleh Elektrik Sepenuhnya.

GAYA HIDUP
November 15, 2017 - 03:44 PM


Pengeluar motosikal daripada Itali, Vespa akan mengeluarkan model terbaharu yang dikuasakan oleh tenaga elektrik sepenuhnya pada tahun hadapan.

Model ini merupakan skuter yang pertama yang dikuasakan oleh elektrik. Secara tidak langsung, menawarkan pemanduan yang senyap serta eco friendly.

Engin Vespa Elettrica ini membekalkan kuasa 2kW dan kuasa maksimumnya 4kW. Ini adalah lebih berkuasa daripada skuter tradisional yang berkapasiti 50cc. Pecutan yang akan diberikan oleh skuter ini ternyata lebih lancer dengan penggunaan motor elektrik.

Selain daripada memberikan keseronokan pemanduan di bandar, skuter ini juga dikatakan adalah solusi kepada masalah pencemarah yang kian teruk pada hari ini.

Vespa ini nanti mampu dipandu sejauh 100km sebelum perlu dicas semula. Juga didatangkan dengan model X dimana generator akan dipasangkan bersama motor elektrik untuk tunganggan jarak jauh. Bateri lithium-ion yang terdapat pada Vespa ini tidak perlu penyelengaraan yang spesifik.

Dengan menggunakan kabel pengecas yang diletakkan dibawah tempat duduk, Vespa ini nanti boleh dicas menggunakan plug biasa yang terdapat di dinding dan hanya memerlukan 4 jam untuk di cas sehingga penuh.

Nampak menarik dan futuristic, nak tahu harganya… kenalah tunggu tahun depan.

 

Sumber : Designboom

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video