Nintendo Keluarkan Semula Konsol Vintage Ini...

GAYA HIDUP
September 13, 2017 - 03:31 PM


Peminat video game vintage pasti teruja dengan cerita ini. Ada ke orang collect Nintendo ni? Selalu dengar orang more into Playstation atau Xbox je kan?

Jangan masukkan isu mana lagi better, sebab masing – masing ada preference tersendiri kan. Kalau awak suka PS, main la PS, kalau suka Xbox, teruskan main Xbox. Nintendo? Macam mana?

Di facebook, page berkenaan Nintendo Malaysia mempunyai seramai 5 ribu pengikut. Katalah dalam 5 ribu tu, 50% ada Nintendo, selebihnya kaki like… Still, ada lebih kurang 2500 orang. Alright, cukup pasal ada orang yang main Nintendo ke tak.

Seperti yang dilaporkan oleh Kotaku, Nintendo akan menyambung production NES Classic pada musim panas tahun hadapan. Tapi, ini bukanlah edisi asal seperti yang dikeluarkan pada tahun 1985 dulu. Model ini lebih kecil daripada saiz NES Classic.

Apa yang best pasal NES ini kali ini adalah, fungsi P&P atau Plug and Play yang mudah dan ringkas.Didatangi dengan kabel HDMI, controller dan AC Adapter, NES Classic Edition ini berharga USD 59.99

 

Untuk mendapatkan feel vintage itu, NES didatangkan dengan filter CRT. Ini bermaksud, walaupun main dekat TV yang HD ke, 4K ke, masih tetap akan keluar garisan dan effect seperti TV dulu-dulu. Klasik bukan? Paparan 4:3 juga memberikan rupa asal permainan NES. Tambahan pula, ada juga Pixel Perfect, dimana setiap pixel adalah kotak. Jadi, kita memang akan lihat seperti mana setiap permainan ini dihasilkan.

Konsol NES ini dilengkapi dengan 30 permainan retro yang ikonik seperti Super Mario, PAC-MAN, Donkey Kong dan lain - lain lagi. 

Diharapkan, akan ada unitnya dijual di Malaysia lah. Boleh buat collection kan?

Macam yang saya terjumpa di Facebook, untuk dijual dengan harga RM699. Tapi ini, milik individu lah, bukan yang dikedai... 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video