7 Hotel Dalam Kuala Lumpur Yang Ada Bathtub

February 26, 2021 - 06:16 PM


Adakah korang jenis yang kalau cari hotel mesti nak cari hotel yang ada bathtub je sebab kalau tak rilek-rilek dalam bathtub waktu check-in hotel, bila lagi kan? Min sendiri memang kalau cari hotel memang selalunya nak cari yang ada bathtub sebab selalunya check-in hotel ini waktu yang kita cari ketenangan, dan bila berendam dalam air panas kat hotel. Seriously, tenang gila!

So untuk warga Kuala Lumpur yang suka check-in hotel yang ada bathtub, korang boleh try 7 hotel dalam Kuala Lumpur yang ada bathtub.

1. Royale Chulan Kuala Lumpur

Selain bathtub, Royale Chulan Kuala Lumpur ini sangat syok untuk check-in sebab korang boleh jalan kaki je pergi Pavilion KL untuk jalan-jalan dan shopping! Royale Chulan juga mempunyai bahagian outdoor yang luas di bahagian pool, dan fitness center Royale Chulan pon memang best!

2. The Westin Kuala Lumpur

The Westin juga terletak hanya 5 minit dari Pavilion KL untuk korang pergi shopping dan paling best sebab ramai yang dah check-in dekat The Westin bagi feedback yang The Westin KL bilik-bilik dia memang luas, and ambience memang best, serta pemandangan yang cantik. 

3. Mandarin Oriental Kuala Lumpur 

Mandarin Oriental memang tak perlu cakap, memang syok sebab hotel ini tak sampai 5 minit jalan untuk ke Suria KLCC, so lokasi Mandarin Oriental ini memang superb! Selain itu, banyak feedback mengatakan yang makanan yang disediakan di Mandarin Oriental memang terbaik. Korang patut try! 

4. Pavilion Hotel Kuala Lumpur Managed by Banyan Tree 

Tengok nama pon tahu, Pavilion Hotel Kuala Lumpur memang best sebab connected dengan shopping mall Pavilion, maksudnya kalau korang check-in dekat sini memang korang akan senang nak access ke semua tempat yang menarik dekat area Bukit Bintang. 

5. Banyan Tree Kuala Lumpur 

Banyan Tree Kuala Lumpur ini memang exclusive sebab Banyan Tree Kuala Lumpur ini hanya offer 55 suites yang sangat premium dan kebanyakan daripada unit tersebut memberikan peluang untuk korang dapat view yang superb nampak KLCC dan KL Tower. 

6. The St Regis Kuala Lumpur

St Regis memang sangat terkenal dengan exclusivity setiap hotel mereka seluruh dunia dan yang paling best tentang St Regis Kuala Lumpur adalah sebab ianya terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur, di KL Sentral, so korang dapat access to mana-mana tempat di KL melalui pengangkutan awam. 

7. Grand Hyatt Kuala Lumpur 

Hotel ini memang menyediakan bilik-bilik yang luas, itu memang pasti dan antara yang best tentang Grand Hyatt Kuala Lumpur ini sebab korang experience fine-dining yang ada panoramic view yang sangat cantik!

Jadi, ini adalah 7 hotel dalam Kuala Lumpur yang confirm-confirm ada bathtub so bagi peminat bathtub korang boleh check out 7 hotel-hotel ini! 

Sumber: FB User Naim Huzairi