6 Resort Atas Air Di Indonesia Bakal Buat Anda Tak Nak Balik Malaysia

January 11, 2018 - 09:39 AM


Bila sebut percutian di pulau pasti anda membayangkan duduk di atas resort yang begitu cantik lagi mengasyikkan bukan? Malah bila sebut resort terapung pasti ada yang terbayang kecantikan di Maldives.

Jangan risau jika anda tidak dapat ke Maldives kami ada alternatif lain iaitu anda bisa berkunjung ke pulau-pulau sekitar Indonesia. Ini senarai enam resort terapung di Indonesia yang amat memukau dan patut anda cuba berdasarkan perkongsian laman sesawang Iluminasi.

 

1. Misool Eco Resort, Raja Ampat

Terletak di pulau persendirian, Misool Eco Resort, Raja Empat merupakan resort paling cantik di Indonesia. Memandangkan ia merupakan pulau persendirian jadi suasananya amatlah tenang.

Kapasiti pengunjung juga turut terhad di mana hanya 40 pelancong sahaja dibenarkan berada di atas pulau berkenaan pada satu-satu masa.

Kerana lokasinya untuk menyelam yang strategik, resort ini amat terkenal di kalangan Scuba Diving

2. Pulo Cinta Eco Resort, Gorontalo

Jika anda ingin berbulan madu dengan suasana yang romantik disinilah tempatnya. Dinamakan sebagai Pulau CInta tempat ni memang amat sesuai bagi mereka yang inginkan suasana yang begitu manis bersama pasangan anda.

Ini kerana tempat penginapan di Pulo Cinta ini sangat unik dan berbentuk cinta. Terletak di tengah laut di Kabupaten Boalemo, Gorontalo untuk ke sini anda perlu menaiki bot dari Boalemo.

Oh ya aktiviti yang anda boleh lakukan sudah tentu snorkeling dan scuba diving.

3. Maratua Paradise Resort, Kalimantan 

Terkenal sebagai syurga Indonesia, resort ini memang kelihatan seakan-akan Maldives bukan? Ia terletak di Kepulauan Derawan, Berau, Kalimantan Timur.

Airnya yang jernih dan kebiruan sudah pasti memukau mata dan hati untuk bercuti disi. Jadi apa tunggu lagi masukan segera dalam bucket list untuk percutian 2018 anda

4. Pulau Ayer Resort & Cottages, Pulau Seribu

Jika anda berkunjung ke Jakarta jangan lepaskan peluang untuk ke Pulau Ayer Resort & Cottages, Pulau Seribu. Ini kerana lokasinya tidak jauh dari kota utama ini.

Berbentuk mini dan diperbuat dari kayu resort ini bakal memberikan anda suasana seperti menginap di atas laut

5. Wisma Apung, karimunjaya

Digelar Wisma Apung ia merupakan sebuah penginapan berbentuk rumah terapung di tengah laut Karimunjawa.

Jika anda ingin satu kelainan sambil memasang lagu baby shark doo doo doo pun boleh disini kerana anda boleh berenang dengan anak jerung sekitar wisma. Hahaha rare bukan?

6. Montigo Resort Nongsa, Batam

Mungkin ramai tidak tahu bahawa di Batam terdapat pantai seakan-akan Bali. Ini kerana Batam lebih dikenali sebagai kota pusat ekonomi.

Jika anda ke jajaran Pantai Batam pasti akan terlihat Montigo Resort yang mana ia menyediakan peluang tidur di atas air.

Apa lagi yang diinginkan bukan? Jadi apa tunggu lagi kami telah senaraikan enam resort terapung di Indonesia yang menarik untuk anda bercuti.

Dengan 2018 baru sahaja beberapa hari bermula inilah masa untuk plan dan kumpul duit

Destination: 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video