Menu ‘Lunch Box Viral’ Buat Pasangan Yang Jaga Badan

MAKAN
October 22, 2018 - 04:03 PM


Kata orang, nak jaga hati suami / isteri ni mudah je, jagalah ‘perut’ dia. Itu kata oranglah. Tapi, bila difikirkan balik, ada betulnya juga. Bayangkan balik kerja penat-penat, suami atau isteri dah sediakan makanan bawah saji. Nikmatnyaaa…

Tapi, makanan bila dah sedap sangat pun, lama kelamaan ‘perut’ pasangan, lagi-lagi suami mesti akan naik. Yelah, air tangan isteri lah katakan. Lepas tu, mula lah nak ‘diet’. Eh, kalau yang belum berumahtangga pun, boleh cuba tau lunch box viral ni. Idea dan resipi ringkas yang dikongsikan di Facebook Nuruliman.

Menurut posting tersebut, ada beberapa hidangan yang sesuai dibawa ke pejabat untuk dibekalkan pada pasangan masing-masing yang tengah ‘on diet’.

Kalau kita perhatikan, kebanyakan menu menggunakan beras perang, sayur dan ada protein. Jadi, memang boleh dikatakan diet yang lengkap dan sihat. Jom cuba!

Antaranya;

 

Aduh, memang kecur dah mulut ni tengok makanan-makanan ni, apa lagi, share-lah dekat pasangan masing-masing... Kalau tak ada tupperware, masa ni la nak pau suami anda. Hehehehe... 

 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video