TR Fire Grill Kuala Lumpur Restoran US Pertama Yang Dibuka Di Luar Amerika





Demi merasai kelainan untuk makan tengah hari kali ni. Kami bawakan khas untuk anda makanan dari US. TR Fire Grill merupakan satu-satunya oulet yang di buka di luar Amerika. Kira memang tak dapat kat tempat lain lah buleh kata. Hanya ada kat US dan Malaysia sahaja.

 

Kelass bunyi. Bagi lidah melayu macam aku ni, nak juga merasa hidangan dari negara Uncle Sam ni. Boleh ke masuk dengan tekak orang kita. 

 

Alhamdulillah, setelah merasa beberapa hidangan di sini ternyata, tekak melayu ni pun boleh masuk dengan selerasa orang US. Tak payah nak fly jauh-jauh untuk makanan masakan US. Biasa paling grand pun kita order nasi goreng USA. 

 

Bagi mereka yang nak rasa masakan US ni boleh datang ke Pavillion KL. Dibuka setiap hari. Harga not bad standard harga restoran di Pavillion. 

 

Antara highlight menu yang sempat aku rasa di TR Fire Grill semalam.

 

Ni minuman pilihan aku. Konsep detox sangat. Ni kalau minum sambil bersantai tepi pantai best jugak ni.  

  • Beachside The Therapy (Fresh pineapple juice, fresh kiwi juice, fresh mango juice, coconut water)
  • Cucumber Strawberry Freeze (Frozen, Blended fresh cucumber, fresh lemon and lime juices topped with frozen puree strawberry.

 

Toasted Marshmallow Float (Vanilla Ice Cream, Stewart's root beer)

Prime Rib Egg Rolls 

Roasted Chicken & Avocado Flatbread. (Mozzarella cheese, artichoke aioli, roasted tomatoes, caramealied onions. 

Oven Baked Pizza Dip (Buffolo mozzarella, riccota and parmesan cheeses, beef papperoni, garlic fococcia bread.

Mac & Cheese (Orrecchiette pasta, Cheddar cheese founde) 

Chicken & Waffles (Cheddar cheese & chicken bacon dust waffle, agave syrup)

Oven Roasted 1/2 Chicken (Lemon spice rub, pumpkin basmati rice, okra)

Ribeye (Eight spice rub, smashed potatoes, roasted okra)

Salmon & Zoodles (Zucchini pasta, asparagus, sweet red peppers, green apples, feta cheese, pistachio romesco sauce.  

Chocolate Mayhem (Chocolate cake, coconut caramel sauce, chocolate mousse, snickers bar, chocolate esperesso beans, coffee and chocolate ice creams.

White Chocolate Cheesecake (Blacberry sauce)

 

Walaupun idea asal dari US, namun untuk sesuaikan dengan selera orang kita chef di sini telah mengubah suai sedikit menu untuk pasaran tempatan. Baisanya kat US diorang memang masak guna wain tapi kat sini chef ubah guna santan. Baru rasa boleh masuk dengan orang kita.

 

Steak yang di gunakan di sini juga 100% natural daging lembu. Tak de bahan campuran atau bahan bahan tiruan di gunakan. 

 

Jadi bagi korang yang nak merasa masakan original dari US boleh datang ke Pavillion tingkat 6. TR Fire Grill!!!

 

;