Sambut Ambang Tahun Baru Di Festival LAMPU 2019

TERKINI
December 26, 2019 - 05:42 PM


Festival Light and Motion Putrajaya (LAMPU) bakal kembali lagi untuk kali ke-7 bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3. Tahun ini, festival ini akan berlangsung selama 3 hari dan bermula pada 28 hingga 31 Disember 2019.

Seperti edisi – edisi tahun ini, apa yang pasti Presint 3 bakal diterangi cahaya lampu yang bergemerlapan dengan tumpuan utama semestinya berada di Istana Kehakiman kerana disinilah ‘pentas’ utama.

Tahun ini, LAMPU akan membawakan tema ‘Beautiful Malaysia’ yang pastinya akan memaparkan keindahan Malaysia kepada pengunjung dari dalam dan luar negara.

Selain pertunjukan pancaran lampu, ada banyak lagi tarikan – tarikan menarik yang disediakan di sekitar Putrajaya. Kemasukan masih lagi PERCUMA seperti edisi- edisi sebelum ini.

Untuk kemudahan pengunjung, Perbadanan Putrajaya ada menyediakan shuttle bas percuma dan ada dua kawasan pick up yang disediakan iaitu di Putrajaya Sentral dan Tapak kosong sebelah PICC.

Diharapkan LAMPU 2019 ni bolehlah dijadikan permulaan untuk Tahun Melawat Malaysia 2020 atau VM2020 nanti dan ini adalah jadual penuh acara LAMPU 2019 :