Goreng Pisang Cheese Tu Dah Biasa, Ini Hotel Bertemakan Cheese! Betul Rare!

February 20, 2020 - 05:52 PM


Sebuah hotel bertemakan keju (cheese) telah dibuka di London dan peminat cheese dari seluruh dunia kini boleh tidur ‘beralaskan’ keju!

Berkonsepkan sebuah ‘hotel pop-up’ yang mana ia dibuka hanya untuk jangka masa yang pendek, Cheese Suite merupakan sebuah hotel bertemakan cheese dan ia dibuka oleh sebah kafe rangkaian UK iaitu Café Rouge.

Hotel bertemakan keju ini merupakan yang pertama seumpamanya dan ia terletak di Camden, London.

Tetamu yang bermalam di Cheese Suite ini akan ‘bertemankan’ cheese di setiap penjuru ruang penginapan mereka. Dari kemasan dinding, bantal, selimut, cadar, kusyen, kesemuanya bertemakan cheese.

Selain hiasan dalaman yang mengikut tema, juga disediakan beberapa installation atau binaan khas yang direka khas untuk tetamu mengambil foto bagi dimuat naik ke laman sosial masing – masing dan sekiranya tetamu mahu menikmati cheese, terdapat satu talian khas untuk mereka dan apa sahaja jenis keju yang diminta akan dipenuhi.

Pop-up hotel ini bagaimanapun tidak dibuka untuk tempahan buat masa sekarang ini dan ia sebenarnya didirikan bagi memperkenalkan menu baru Café Rouge.

Difahamkan, ada peraduan yang dijalankan sebelum ini untuk mencari pemenang bertuah untuk bermalam di suites ini dan mereka yang terpilih bakal memenangi penginapan di Cheese Suites ini untuk satu malam.

9 pemenang bertuah telah terpilih dan menurut laporan, pihak Café Rouge berkemungkinan membuka tempahan kepada orang ramai kerana sambutan yang diterima adalah sangat luar biasa. Namun, tiada sebarang pengumuman yang dilakukan oleh pihak mereka.

Jom tengok 'tour' suites ini :

Destination: