Manchester United Umum MAS Sebagai Syarikat Penerbangan Rasmi

SUKAN
March 22, 2024 - 12:52 PM


Pasukan terkemuka Liga Perdana Inggeris (EPL) iaitu Manchester United telah mengumumkan satu kerjasama dengan syarikat penerbangan terkemuka negara, Malaysia Airline (MAS) dimana syarikat penerbangan itu menjadi syarikat penerbangan komersial rasmi kelab tersebut. 

Perkara ini diumumkan oleh Pengarah Urusan Kumpulan Malaysia Aviation Group, Izham Ismail, di pameran perdagangan industri utama di Kuala Lumpur. 

"Kami berbesar hati mengumumkan perkongsian menarik ini dengan Manchester United, sebuah kelab yang sinonim dengan kecemerlangan dan semangat bersukan di seluruh dunia." kata Izham.

Bagi meraikan pengumuman itu, bekas pemain pertahanan United, Patrice Evra dan Wes Brown telah diterbangkan ke ibu negara untuk menghadiri acara itu, selain berkongsi pengalaman mereka mengembara ke seluruh dunia sebagai pemain dan duta untuk kelab itu.

Ketika acara berlangsung, dua pemain yang hadir ditanya mengenai kerjasama antara dua pihak dan Evra menganggap beliau kagum dengan peminat United khususnya di rantau Asia.

“Saya gembira dapat berkongsi kerjasama kami dengan Malaysia Airlines dengan peminat dan memperkenalkan mereka kepada perkhidmatan terbaik dalam kelas yang mereka tawarkan.

"Wes dan saya pergi ke sini dengan MAS, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka untuk perjalanan yang begitu selesa. Daripada makanan sehingga kepada tempat duduk yang selesa dan perkhidmatan yang mesra, semuanya sempurna,” kata Evra.

Menurut Brown pula, beliau kagum dengan sambutan yang diberikan oleh rakyat Malaysia setiap kali beliua mengunjungi negara ini.

“Saya cukup bertuah untuk mewakili Manchester United di acara di seluruh dunia. Saya telah melawat Malaysia beberapa kali, dan saya sentiasa terpesona dengan sambutan hangat yang saya terima.

"MAS ialah perwakilan sebenar budaya mesra Malaysia, dan saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan mereka untuk melibatkan diri dengan penyokong hebat kami,” kata Brown.

Untuk meraikan kerjasama dengan United, MAS menawarkan peluang kepada seorang peminat bertuah untuk merasai layanan premium dan sambutan hangat untuk dinikmati.

Pemenang akan menerima dua tiket penerbangan kelas perniagaan ke destinasi pilihan mereka, penginapan dua malam di Manchester, jersi Manchester United, dua pas eksklusif untuk menonton sesi latihan pasukan utama Manchester United dan dua tiket hospitaliti untuk United perlawanan di Old Trafford.

 

Sumber: X & Man United

Destination: