Anak Durjana Sanggup Hantar Ayah Yang Uzur Jual Kerepek Sehari Sebelum Raya

VIRAL
August 23, 2018 - 04:22 PM


Jika sebelum ini kami ada kongsikan tentang pengasuh dari neraka, hari ni viral lagi kisah tentang seorang anak durjana yang sanggup memperlakukan ayahnya sendiri sedemikian rupa.

Menurut sumber Suhaida Nabila Binti Jamal Abdul Nasir, individu yang menghatar ayahnya itu merupakan seorang perempuan. Ayah yang tidak sihat dan sudah tua itu dihantar untuk menjaja kerepek di tempat awam. 

Katanya lagi, pakcik ini mempunyai seorang anak dan menantu serta seorang cucu. Mereka semua sihal walafiat namun kenapa sanggup biarkan ayah sendiri menjaja kerepek. 

Inilah yang dimaksudkan dengan anak durjana. Selayaknya nerakalah tempat engkau. Eh pandai-pandai pulau aku nerakakan orang. I'm sorry my bad.

Tetapi dengan perangai anak macam haram ni rasa je kaki kakikan. 

Dikatakan pakcik ni hampir tersemban ke tanah nasib baik sempat disambut. Paling menyedihkan bila di tanya pakcik sudah makan belum, dia jawab dak lagi, lapaq. Mengalir air mata kalau jadi depan mata sendiri. 

Sebaknya Ya Allah.. kita yang ayah dah tak ada ni, nak sgt klu blh ayah ada lagi.. nak balas jasa dia! Kejam! Zalim dan derhaka mereka ni!

"Allahuakhbar depan mata aku. 

Gamak anak buat mcm ni. Esok nak raya hantaq ayah suruh mai jual kerepek. Ayah kalau sihat xpa. Naseb hang pompuan oi aku xdan nak rekod muka hang! 

Depan mata aku pakcik ni nak tersembam... cepat kaki aku melangkah sambut pakcik. Teruih ayaq mata berderai...bila tanya dah makan ka belum, dia jawab dak lagi, lapaq.. 

Anak ada sorang, Cucu sorang, Menantu sorang.

Semua sihat belaka lagi.. yang mai hantaq org tua ni PASAIPA?????????????? Dengan keadaan dia mcm ni, dia kena rehat. Tambah tambah esok nak raya.

Salah satu punca rezeki sempit adalah layanan anak kepada org tuanya. Nasihat untuk diri aku juga. Ya allahhh mama abah.

Kadang-kadang perkara sebegini berpunca dari didikan mak bapak sendiri. Korang yang ada anak didiklah sebaik mungkin. Jagalah amanah Allah dengan baik. Semoga ianya dijauhkan dari kita semua perkara sebegini. Setiap orang mahukan pengakhiran yang baik.

 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video