APAD Siasat Kes Video Lelaki Mengamuk di Kaunter Kerajaan Dan Ini Kisah Sebenar!Agensi Pengangkutan Awam Darat menjalankan siasatan berhubung perkongsian video yg tular di laman sosial mengenai seorang pelanggan memarahi pegawai kaunter, baru-baru ini Katanya, hasil siasatan mendapati pelanggan terbabit tidak menunggu lama sepertimana yang didakwanya.

Menurut APAD, pelanggan itu hadir ke kaunter pejabat pada 26 Februari lalu pada pukul 2.30 petang bagi menghantar dokumen permohonan Namun, dia tidak dapat menjalankan urusannya disebabkan kaunter nombor giliran ditutup pada 2 petang.

Kata APAD, apabila had nombor mencapai had maksimum giliran harian, pelanggan itu diminta utk hadir semula lebih awal oleh pegawai di kaunter. Namun, pelanggan itu tidak puas hati & terus memarahi pegawai kaunter kerana mendakwa telah menunggu selama 4 jam utk berurusan.

Berikutan penutupan bbrp pejabat di UTC, pejabat tersebut yang sebelum ini menerima purata 500 pelanggan sehari, kini mengalami pertambahan mendadak bilangan pelanggan, selain turut menghadapi kekurangan petugas dan kaunter untuk berurusan - APAD

KeN: Kaunter tutup 2 petang? Like seriously guys? Tapi kalau nak begaduh dengan sistem kerajaan memang rakyat tak kan pernah menang punya. Bertabahlah wahai Malaysian...