"Bisnes Belon Panas Juga Untung!" - Engku Emran Bercerai Lagi, Bakal Bergelar Duda Terhangat Di Pasaran

TERKINI
September 22, 2023 - 05:35 PM


Meleraikan teka-teki ramai, kakak kepada selebriti popular Neelofa iaitu Noor Nabila mengesahkan bakal bercerai dengan suami, Engku Emran Engku Zainal Abidin dalam waktu terdekat.

Nabila atau nama sebenarnya, Noor Nabila Mohd. Noor berkata, dia nekad untuk tidak lagi memegang status sebagai isteri kepada lelaki itu.

“Kami dalam proses perceraian dan akan diputuskan dalam masa terdekat. Emran pun sudah menyatakan keinginan dia untuk bercerai selepas dia keluar dari rumah saya sejak awal Januari lalu.

“Alhamdulillah ketika dia beritahu hasratnya untuk bercerai, kami berbincang secara baik dan tenang serta menerima segala keputusan yang ditentukan dengan reda dan hati terbuka.

“Jodoh ajal maut adalah aturan Allah SWT, tiada siapa yang nak berkahwin untuk bercerai dan saya juga impikan perkahwinan yang bahagia dan berpanjangan,” katanya kepada Kosmo! Online.

Katanya, alasan mengapa dia memilih untuk berdiam diri selama ini adalah kerana enggan kisah rumah tangganya menjadi sorotan orang ramai.

Bagaimamapun kata Noor Nabila, 39, dia berharap agar perceraiannya dengan Engku Emran berjalan dengan baik dan masing-masing dapat meneruskan kehidupan seperti biasa.

“Saya sudah buat yang terbaik sepanjang proses perkahwinan ini. Namun sebagai manusia kita tidak boleh lari daripada ujian dan dugaan rumah tangga.

“Sepatutnya kita pasangan suami isteri saling berkorban dan sentiasa ada untuk satu sama lain dalam apa jua keadaan. Malangnya, kami tak mampu jadi pasangan seperti itu,” katanya yang reda dengan takdir hidupnya sekali lagi gagal dalam perkahwinan.

Terdahulu, media melaporkan rumah tangga pasangan itu didakwa sudah retak menanti belah.

Mereka yang bernikah sejak dua tahun lalu itu dilaporkan sudah tidak tinggal sebumbung dan bakal bercerai.

Nabila dan Engku Emran berkahwin pada 19 Mac 2021.

Sebelum memperisterikan Nabila, Engku Emran pernah mendirikan rumah tangga dengan primadona Erra Fazira dan mempunyai seorang anak perempuan, Engku Aleesya.

Usahawan itu juga pernah berkahwin dengan pelakon popular Indonesia, Laudya Cynthia Bella, namun mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Sementara itu, Nabila pernah berkahwin dengan Sharnaaz Ahmad pada 31 Mac 2017 dan berpisah pada 9 Julai 2020.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden.

Sumber: KOSMO! ONLINE

Destination: