Fathia Latiff Di Kecam Lagi Gara-Gara Solat Dalam Kereta

VIRAL
April 26, 2018 - 11:24 AM


Fuhh nama Fathia Latiff ni memang selalu panas dalam kalangan Netizen. Ada sahaja perkara tidak kena dimata netizen tentang apa yang di lakukan oleh pelakon cantik ni.

Terbaru Fathia di kecam lagi gara-gara solat dalam kereta! Eh korang dah kena orang solat pun korang nak kecam. Tu antara dia dan Allah. Korang pulak duk pandai-pandai nak adili orang, Yang korang tu entah solat ke tidak tak tahu lah. Nak kecam orang.

Itulah netizen. buat baik punkecam buat jahat pun kecam. Korang ni mulut bising dalam media sosial boleh lah. Eh geram pulak aku..

Solat dalam kereta yang sedang bergerak, tindakan Fathia Lati ini telah mewujudakan perbalahan dan pertikaian di kalangan netizen.

Namun menurut aktres ini, ia adalah urusannya dengan Allah. Malah dia tidak menyedari perbuatannya itu dirakam dan dimuat naik di Insta Story oleh rakannya iaitu penggaya rambut, Ridzokumura

Difahamkan ketika itu Fathia sedang dalam perjalanan ke pertunjukan fesyen Primavallet yang diadakan di Hotel Majestic.

Fathia melalukan solat di dalam kereta disebabkan terperangkap dalam kesesakan lalu lintas selain waktu solat juga hampir habis.

Menurut apa yang ditulis melaui mStar Online, melakukan solat fardu dalam kenderaan dibolehkan dengan syarat seseorang itu benar-benar berhadapan dengan kesukaran iaitu kegagalan mencari tempat bersesuaian menunaikan solat selain perlu menghadap kiblat dan dalam keadaan berwuduk.

Namun jika tidak dapat menghadap kiblat atas sebab-sebab tertentu, maka seseorang itu perlu meyakini telah menghadap ke arah kiblat

 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video