Sayang Abah Kerana Abah Banyak Duit Kata Anak Aliff Syukri

VIRAL
February 26, 2018 - 04:30 PM


Bapak borek anak rintik!! Kontroversi yang melibatkan Dato Aliff tidak pernah berhenti. Selepas di kritik hebat oleh Natizen dan artis senior kerana lakonannya dalam Filem badang, terbaru Dato Aliff di katakan sentap dengan jawapan anaknya apabila di tanya kenapa anaknya sayang abah.

Jawapan yang begitu jujur sekali oleh seorang anak kecil yang masih tidak tahu apa-apa. Mungkin di sebab kan sikap abahnya yang selalu menunjuk membuatkan anak Dato Aliff berakta demikian.

Walaupun ianya hanya sekadar gurauan ayah dan anak, namun negitu dengan jawapan si anak kita boleh agak cara Dato Aliff sememangnya memberi pengaruh buruk kenapa anak-anak.

Ali Syukri: "Baem, kenapa Baem sayang abah?"

Baem: "Sebab abah ada banyak duit!

Kerana terlalu berkecil hati, Aliff terus memotong jawapan Baem dan menyifatkannya 'jahat' kerana hanya memandang kemewahannya sahaja. "Kau sayang aku sebab aku banyak duit lah ya?

Kalau aku miskin, kau tak sayang akulah ya?

"Kau pergi berambuslah macam tu!" katanya kepada Baem hingga membuat kanak-kanak itu menangis!

Dato Aliff kemudian menceritakan kejadian itu kepada isterinya, Nur Shahida Mohd Rashid yang tenang sahaja mendengarnya sambil tertawa melihat gelagat dua beranak terbabit.

Video berkenaan mendapat perhatian netizen yang terhibur dengan aksi bapa dan anak itu selain menyifatkan Aliff seorang yang gemar menyakat anaknya.

 

 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video