Selepas Kedai Makan Dan Restoran, Mungkin Giliran IPTA & IPTS Sebagai Tempat Larangan Merokok

VIRAL
January 09, 2019 - 05:49 PM


Selepas Kedai Makan Dan Restoran, Mungkin Giliran IPTA & IPTS Sebagai Tempat Larangan Merokok. Nampaknya kini larangan merokok bakal dikuatkuasakan di IPTS dan IPTA pula. Maklumlah golongan ini yang sebenanarnya di mana permulaan perokok menjadi perokok yang tegar.

Walaubagaimanapun Kementerian Kesihatan masih lagi sedang menimbang kemungkinan meluaskan lagi kawasan larangan merokok sehingga meliputi ke kawasan institusi-institusi pengajian tinggi seperti sekolah-sekolah swasta dan awam, serta universiti tahun ini.

Rancangan itu sedang ditimbangkan selaras dengan fokus kementerian untuk melindungi hak kalangan mereka yang tidak menghisap rokok, yang merangkumi kira-kira 80 peratus daripada penduduk negara.

Sebelum ini perintah larangan merokok dikuat kuasa di bangunan Parlimen, diikuti premis menjual makanan mulai tahun ini, di bawah Peraturan-peraturan Kawalan Hasil Tembakau (Pindaan) 2018, dan selepas itu pihak kementerian dikatakan turut sedang menimbang kemungkinan menguatkuasa larangan berkenaan di kedai-kedai dobi dan hotel.

Bagi kami kalau nak buat larangan merokok ni sebolehnya buat sebetul-betulnya. Jangan pula selepas beberapa bulan larangan ini seperti angin lalu sahaja. 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video