Senarai Lengkap Pasukan Bertanding Di Piala Dunia 2018





Penuh kejutan! Itu sahaja yang boleh dikatakan menjelang edisi Piala Dunia 2018 di Russia tahun hadapan.

Dengan ketiadaan nama-nama besar seperti Itali dan Netherlands, serta kemasukan beberapa negara yang meningkat naik seperti Iceland dan Panama nampaknya Piala Dunia 2018 akan menjadi lebih sengit.

Peru menjadi pasukan terakhir melengkapkan senarai 32 buah negara yang akan bertanding tahun hadapan selepas berjaya menewaskan New Zealand dengan aggregate 2-0.

Ini dia senarai penuh pasukan yang layak. Pasukan anda ada tak?

 

AFRIKA


Morocco muncul di World Cup kali terakhir pada 1998!

  1. Mesir
  2. Morocco
  3. Nigeria
  4. Senegal
  5. Tunisia

ASIA

  1. Australia
  2. Iran
  3. Jepun
  4. Korea Selatan
  5.  Arab Saudi

EROPAH

  1. Belgium
  2. Croatia
  3. Denmark
  4. England
  5. Perancis
  6. Jerman
  7. Iceland
  8. Poland
  9. Portugal
  10. Russia
  11. Serbia
  12. Sepanyol
  13. Sweden
  14. Switzerland

 

AMERIKA UTARA, TENGAH DAN CARIBBEAN

  1. Costa Rica
  2. Mexico
  3. Panama

AMERIKA SELATAN

  1. Argentina
  2. Brazil
  3. Colombia
  4. Peru
  5. Uruguay

Dan ini antara team best yang tersingkir :

Itali 

USA

Netherlands

Ivory Coast

So, macam mana? Ada team korang nak menang? Apa-apa pun, kita tunggu diorang ni kena undi dalam group mana pulak. Piala Dunia akan bermula pada 14 Jun hingga 15 Julai 2018.