[VIDEO] Selepas Diberi Minum Air Putih Di Rumah Jiran, Kanak-Kanak 3 Tahun Ini Dikesan Positif Sy4bu!

VIRAL
June 13, 2023 - 03:35 PM


Seorang wanita merasa khuatir apabila anaknya yang berusia tiga tahun masih aktif bermain dan tidak mahu tidur selama dua malam.

Langsung tidak mahu makan, badan kanak-kanak itu juga didapati berbau berikutan peluh yang keluar bercucuran tiada henti.

Akibat terlalu aktif -- ibu tersebut kemudian mengejarkan anaknya ke hospital selepas merasakan ada sesuatu yang tidak kena.

Setelah melakukan pemeriksaan, pihak hospital mendapati kanak-kanak itu positif dadah jenis Methamphetamine atau Syabu.

Sang ibu yang dikenali sebagai Melly itu berkata kejadian tersebut berlaku setelah dia membawa anak untuk mengunjungi jirannya.

Melly kemudian meminta segelas air daripada jiran tersebut sebelum memberi minuman itu kepada anaknya yang dahaga.

Jurucakap Polis Kalimantan Timur, Yusuf Sutejo mengesahkan kejadian yang berlaku di Samarinda, Kalimantan Timur, Indonesia itu.

Telah dikenal pasti, Yusof memaklumkan bahawa suspek iaitu jiran Melly sudah berada di dalam tahanan polis untuk siasatan lanjut.

Menurut Yusof, kanak-kanak itu disyaki diberi air minuman dengan bekas yang digunakan untuk menghisap syabu atau bong.

Meskipun telah dicuci dengan bersih, suspek tidak menyangka bekas itu masih memberikan kesan dadah kepada kanak-kanak malang tersebut.

“Yang bersangkutan (suspek) tidak menyangka bahawa bekas air botol yang dipakai bong airnya masih memiliki kesan narkoba (dadah),” katanya.

Sumber: Malaysia Dateline

 

Destination: