5 Cara Pujuk Awek Korang Yang Suka Mengada Dengan Lebih Berkesan





Awek, perempuan, wanita atau seangkatan dengannya tak termasuk Sajat ye. Golongan ini memang dikenali dengan ciptaan Tuhan yang sangat Complex. Untuk memahami kehendak mereka memang diluar kemampuan normal. Apatah lagi golongan lelaki untuk memahami mereka sedangkan mereka sendiri pun tidak memahami diri sendiri.

Personaliti mereka sentiasa berubah-ubah. Bila mereka jadi baik, pergh memang cair habis lelaki, tapi sekali dia tak suka, sampai kiamat pun dia tak kan suka. Jadi korang si lelaki jangan main-main dengan perempuan. 

Kalau ditanya awek siapa yang suka mengada-ngada, kami gerenti semua lelaki akan angkat tangan. Kalau tak mengada-ngada tu baik korang check balik awek korang. Mana tahu dia spesis Safiey Ilias ke. 

Sebab itulah golongan lelaki ni kena banyak sabar. Awek korang buat perangai, kool jer, awek korang nak itu ini layan jer. Sebab kalau tak layan korang juga akan sakit kepala nanti. 

Ok, walaupun mereka ini sangat menyusahkan kadang-kadang tapi mereka ni sangat unik. Kalau korang tahu cara nak pujuk awek korang atau bini korang sumpah hidup korang sangat bahagia. Bak kata Ari Lasso "Sentuhlah dia tepat di hatinya, dia akan jadi milikmu selamanya"

Buat lelaki ini 5 cara kami kongsikan untuk trick atau cara pujuk awek korang yang suka merajuk dan mengada-ngada!

1. Ajak Pergi Travel

Tip ini berkesan oleh kebanyakkan awek. Siapa je tak suka travel kan? Korang cakap je Jom travel tapi perangai kena behavelah, baru i bawa gi travel. Belikan tiket penerbangan dan hotel sekali. Tak perlu jauh pun dalam Malaysia pun ok dah. Diorang ni memang jenis suka melekat 24 dengan bf atau suami diorang. Tak kisahlah kat mana pun janji dapat travel sama. 

2. Bawa Pergi Makan

Satu yang kami perasan, orang perempuan ni bila dia kenyang mulut dia automatik akan behave. Kira susahlah nak buat perangai kalau diorang tengah kenyang. Kalau masa lapar semua benda tak kena nanti. Tapi korang jangan tanya dia pulak nak makan kat mana, kang dia jawab ikut je, korang pula garu kepala nanti. Korang bawa dia terus je gi makan. Tempat yang istimewa sikit kalau boleh. Tak mahal tak apa janji dia suka.

3. Bertolak ansur dengan si dia

Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, korang haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si dia merajuk dan korang tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, korang kelihatan bijak dalam membuat keputusan dan jelas bahawa korang sungguh sayangkan si dia!

4. Nyanyikan lagu

Ini merupakan tips yang sering dilakukan oleh kaum lelaki. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Ini merupakan salah satu cara yang terpantas untuk buatkan si dia tersenyum dan ketawa kerana suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Perasaan marah dan merajuk itu akan serta merta hilang dan perasaan sayang akan makin bertambah. Kalau korang belum cuba lakukan ini, percayalah ianya salah satu tips yang sangat berkesan untuk pujuk si dia yang sedang merajuk.

5. Belikan hadiah

Ini mungkin tips yang agak kuno untuk memujuk kekasih korang, tapi yang kuno itulah yang selalu berkesan tahu. Selain daripada bunga dan coklat, apa kata anda beli sesuatu barang untuknya. Jika dia sukakan aksesori, belikan cincin, anting-anting ataupun bangle untuknya dan buat surprise delivery. Korang kirimkan kepada sesiapa untuk berikan pada si dia. Oh ya jangan lupa sertakan kad mohon maaf sekali!

Tapi kami saran beli hadiah yang rare sikit. Yang dia boleh guna hari-hari. Nanti baru dia selalu ingat kat kau. Salah satu benda rare tapi berguna adalah Tumbler atau Flask dari VAKKUM. 

Apa yang menariknya VAKKUM ni, ianya adalah botol air atau flask jenis ANTI BAKTERIA yang pertama di Malaysia. Dengan menggunakan teknologi dari Korea, pasti akan buat awek korang suka nanti. Asal Korea je mesti dioang ok punya. Nak bawa gi Korea tak mampu, nak bawa pergi konsert K-POP lagilah tak berbaloi. Jadi apa kata korang belikan je botol air VAKKUM yang guna teknologi dari Korea ni. 

Kelebihan VAKKUM

  • Anti Bakteria (99.9 berkesan dan diuji oleh sgs)
  • Pastikan air yang korang minum sentiasa bersih
  • Sesuai untuk mereka yang nak amalkan gaya hidup sihat
  • Banyak design dan kegunaannya
  • Air akan kekal sejuk atau panas melebihi 8 jam
  • Harga berpatutan
  • Produk keluaran Jerman

Eh, VAKKUM ni bukan awek korang je boleh guna, korang pun boleh guna, mak ayah korang pun boleh guna juga. Sebab ianya ada banyak design dan kegunaan, kalau untuk awek boleh beli yang warna lembut sikit. Nak bawa pergi kerja pun boleh. Bancuh siap-siap kopi dalam tu. Tahan lama! Tahan sejuk dan juga tahan panas. 

Vakkum ini datang dengan pelbagai saiz dan warna. Ada 500ml, 600ml, 750ml, 1000ml dan 1450ml.


VAKKUM STÄRKE 1000ML / VAKKUM STÄRKE 750ML


VAKKUM LIMITED EDITION 600ML / VAKKUM STÄRKE WORKOUT 590ML


VAKKUM STÄRKE 750ML / VAKKUM STÄRKE 500ML


VAKKUM MÄDEL 600ML / VAKKUM ESSENTIEL 500ML

Untuk Vakkum bersaiz 1000ml dan 1450ml datang bersama pouch yang cukup menarik, senang untuk di bawa kemana-mana sahaja. 


VAKKUM STÄRKE 1000ML


VAKKUM STÄRKE 1450ML


VAKKUM LIMITED EDITION 500ML


VAKKUM ESSENTIAL 700ML (datang bersama stainless steel spoon)

Cantik-cantik design dia ada kan? Macam-macam saiz juga. 

Kira dua dalam satu lah, korang boleh pujuk awek korang pastu dia guna VAKKUM hari-hari. Tengok VAKKUM nampak muka korang. Haha Harga pun tak adalah mahal mana pun. Apalah sangat nak berbelanja bawah RM100 untuk kesihatan diri sendiri dan orang tersayang kan?

Dengan isu air bersih yang makin berkurang ni, inilah masanya nak jaga kesihatan juga. Minum air bersih yang mencukupi hari-hari, korang dah tak payah nak makan pelbagai supplement yang mahal-mahal dan entah selamat ke tidak. 

Selain itu, Vakkum ni juga memang sesuai kalau korang nak bawa pergi travel atau camping. Aktiviti outdoor pun boleh bawa. Untuk simpan air panas dan sejuk. Memang akan mudahkan kerja korang nanti. Tak perlu nak panaskan air secara manual lagi. Vakkum juga datang dalam pelbagai saiz. Terpulang untuk penggunaan setiap individu. 

Jadi ini antara Tumbler dan Flask yang korang wajib ada zaman sekarang. Tambahan pula dengan harga yang berpatutan untuk produk keluaran Jerman ini tak rugi jika anda beli.

Matlumat lanjut boleh ke Facebook OasisSwiss atau ke www.vakkum.com

Kalau korang berminat untuk membeli Vakkum ini, boleh beli di website VAKKUM.COM dan dapatkan Set Stainless Steel Straw dan jangan lupa masukkan Promo Kod [vakkumxrileklah] untuk dapatkan Straw percuma!

;