7 Jenis Manusia Annoying Yang Wujud Dalam Group WhatsApp Buatkan Aku "Mute" Group Setahun!!!

GAYA HIDUP
November 16, 2017 - 02:24 PM


Setiap daripada kita mesti akan ada group WhatsApp kan? Untuk kawan, keluarga, rakan gossip bahkan kalau ada rancangan nak buat 'trip' pun nak buat group untuk menghubungkan kita sekumpulan ini dari jarak jauh.

 

Dalam banyak-banyak group tu, pasti akan ada group untuk team kerja kan? Kami yakin bila group ni mesti korang 'mute' sebab kerja tu kerja lah buat apa sampai nak bawa kerumah.

 

Ditambah lagi, dengan coworker yang masing-masing ada perangai 'annoying' ni. Cuti-cuti ada je benda yang nak mesej. Tak apa jangan risau kami pun 'mute' juga.

 

 

1. Friendly AF

 

Konon-konon dia tu funny lah happy go lucky, ada je nak meriuhkan suasana. Tak ada life kot, ajak karaokea lah, ajak bersenam sama-sama lah, outing lah. Lepastu semua cerita dalam kelambu nak cerita, tak lekang sepanjang masa, jari tu mengalahkan bertih jagung. Dah tu, selfie memanjang, macam dia sorang je bercuti, lepak-lepak segala. Apa motif kitaorang nak simpan gambar kau eh?

 

2. Sibuk Kongsi Quotes Yang Entah Apa-Apa

 

Ada je quotes-quotes motivasi yang dia nak bagi, sekali dua tu memang membina tapi kalau dah banyak kali tu rimas juga. Yang si 'Friendly AF' ni sukalah melayan. Makin rimas pula, Kadan-kadang si 'Friendly AF' ni diam si pakar motivasi ni pula yang menyebabkan group tu riuh sampai tengah malam sebab melayankan sangat Qhalif Moden tu.

 

3. Pengampu Boss

 

Dalam group tu kadang-kadang ada boss kan? Ada masa boss pun suka buat lawak dalam WhatsApp *walaupun hambar. Yang si pengampu ni pun mengiya-iya kan je, tapi bagus juga ada dia ni, sekurangkurangnya tak ada lah 'krik krik' sangat group tu.

 

4. Kaki Share Gambar

 

Dok sibuk share gambar kucing lah, baby lah, eeee! Semak tau tak! Buat penuhkan memori handphone orang je! Nak share tu share lah kat FB/IG sendiri ya? Sekian!

 

5. Si Bimbo Tak Pandang Kanan Kiri

 

Aduuh yang ini pun memang suka sangat spoil kan mood orang. Selalu sangat salah group nak kutuk orang, ada je terlepas cakap bila nak bergossip pasal co worker terutamanya pasal boss padahal dia ada je dalam group tu. Maaf lah ya orang jenis yang no.1 tu pun tak dapat nak tolong coverline sebab kutuk boss kot!

 

6. Raja Segala Admin

 

Semua benda nak buat group, projek sikit buat group, nak gossip pasal orang sikit buat group, bayangkan pasal kerja je dah ada 10 group dah dia buat. Nak left nanti sentap pula, dia ni la punca wujudnya orang yang no.5 tau. Confuse sangat mana satu port yang tak ada boss. Haaa, last-last kan dah mendapat! Padan muka! Lagi-lagi yang no.5 dengan no.6 tu orang yang sama.

 

7. Kaki Sentap dan Kaki Left

 

Ini pun ada. Sikit-sikit nak sentap. Orang tak cerita pasal dia pun. Tetiba left. Hampeh betul. hati tisu!!!